شناسهٔ خبر: 3463988 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

موگريني: اولاند و مرکل به دنبال راه‌ حلي سياسي براي بحران اوکراين هستند

صاحب‌خبر - تهران/ واحد مرکزی خبر/ سیاسی 1393/11/16
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد سفر رهبران فرانسه و آلمان به کیف و مسکو، تلاش آشکاری برای پیدا کردن راه حل سیاسی برای مناقشه اوکراین است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بروکسل، موگرینی اعلام کرد: «اتحادیه اروپا از همه ابتکارها با هدف دستیابی به راه حل سیاسی برای مناقشه جاری در شرق اوکراین؛ تلاش های آنگلا مرکل صدراعظم (آلمان) و فرانسوا اولاند رئیس جمهور (فرانسه) حمایت می کند و سفرهای اعلام شده آنها به کیف و مسکو مشخصا در این جهت است».
پس از آن که نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر فهرست جدیدی از افراد و نهادهایی که تحریم می شوند، توافق کردند، موگرینی در بیانیه ای اعلام کرد: «اتحادیه اروپا در استفاده از همه ابزار موجود به منظور دستیابی به یک راه حل سیاسی، از طریق اعمال فشار و همچنین ادامه گفتگو، متحد است».
اولاند روز پنجشنبه اعلام کرد وی و مرکل به منظور انجام گفتگوهای سطح بالا برای ارائه پیشنهاد جدیدی به منظور حل بحران اوکراین، روز پنجشنبه به کیف و روز جمعه به مسکو سفر خواهند کرد.
وی گفت هدف از این سفر، میانجیگری به منظور دستیابی به توافقی مورد قبول همه طرف ها پس از شکست تلاش های قبلی برای پیدا کردن یک راه حل دیپلماتیک و در بحبوحه تشدید خشونت های اوکراین است.
اولاند در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: «ما با آنگلا مرکل تصمیم گرفته ایم ابتکار جدیدی ارائه کنیم».
وی افزود: «ما پیشنهاد تازه ای را به منظور حل مناقشه که براساس تمامیت ارضی اوکراین خواهد بود، ارائه خواهیم کرد».
برلین و مسکو این گفتگوها را تایید کردند.
سخنگوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد هدف از این مذاکرات، بحث درباره این است که «چه اقدامات ملموسی این سه کشور می توانند به منظور متوقف کردن فوری جنگ داخلی در جنوب اوکراین اتخاذ کنند».
به رغم تشدید تحریم های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه، درگیری بین نیروهای اوکراینی و روس گراها وخیم تر شده است.
136/137