مدیرکل سیاسی و امنیت بینالمللی وزارت امور خارجه گفت: از آغاز مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ در مراحل فعلی مشورتهای ایران و روسیه به سطح بالاتری ارتقا پیدا کرده است و ما به مشورتها با روسیه اهمیت زیادی میدهیم.
حمید بعیدینژاد که در صدر هیاتی برای گفتوگوهای دوجانبه هستهای عازم مسکو شده است، افزود: در این گفتوگوها به مشورت درخصوص مباحث مهم خلع سلاح از جمله تبادل نظر پیرامون کنفرانس آینده معاهده عدم اشاعه سلاحهای هستهای (NPT) و اجرای دیگر معاهدات ممنوعیت سلاحهای کشتارجمعی، و نحوه پیگیری ابتکار ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هستهای و دیگر سلاحهای کشتار جمعی در منطقه خاورمیانه پرداختیم.
هماهنگی لازم برای همکاریهای دو کشور در مذاکرات هستهای استانبول
وی موضوع مذاکرات خود را با مسئولان وزارت امور خارجه روسیه، رایزنی درباره خلع سلاح وهماهنگی لازم برای همکاریهای دو کشور در مذاکرات هستهای استانبول اعلام کرد و با بیان اینکه «از آغاز مذاکرات ایران و کشورهای 5+1 در مراحل فعلی مشورتهای ایران و روسیه به سطح بالاتری ارتقا پیدا کرده است» افزود: ما به مشورتها با روسیه اهمیت زیادی میدهیم و با توجه به اینکه مذاکرات ایران با غرب به مرحله مهمی رسیده است لازم دانستیم همکاریهای دو کشور را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه «در 4 ساعت مذاکره با مقامات روسیه پیشرفت های خوبی داشتیم» گفت: در دیدار با آقای ریابکف معاون وزیر خارجه روسیه آخرین مرحله مذاکرات را با برخی از کشورهای گروه 5+1 به اطلاع وی رساندیم و درباره اینکه ایران و روسیه چه اقدامات مشترکی میتوانند به طور هماهنگ داشته باشند گفتوگو کردیم.
برداشته شدن تحریمهای ظالمانه علیه ایران از مهمترین مسایل این مذاکرات
بعیدینژاد گفت: هرچند ما در مرحله بسیار مهمی از مذاکرات قرار داریم اما در کنار برنامههای جنبی از هر فرصتی برای مذاکرات دوجانبه استفاده می کنیم.وی با بیان اینکه «در نشست استانبول برخی از مسایل مورد تبادل نطر قرار گرفت و در رابطه با برخی ایدههای مشخص در خصوص پیشبرد مذاکرات رایزنی شد» افزود: در ادامه همان مشورتها مذاکرات با مقامات روسیه برگزار شد.
وی با تاکید براینکه «مسائل مهم و حساسی در مذاکرات وجود دارد» گفت: مسایلی از جمله ظرفیت غنیسازی در ایران از یک طرف و نیز برداشته شدن تحریمهای ظالمانه علیه ایران از مهمترین مسایل این مذاکرات است که این موضوعات خود شامل مسایل حقوقی و فنی مفصلی هستند.
مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه گفت: هرچند هماکنون طبیعتاٌ ایران و کشورهای 5+ 1 تلاش می کنند توافق جامع به دست بیاید اما بدیهی است که اگر توافقی در این خصوص حاصل نشود طبیعتا دو طرف میتوانند به مواضع قبلی خود برگردند. ایران میتواند به توسعه برنامههای هستهای خود به نحوی که با منافع ملی خودش سازگار باشد بازگردد.
وی با اشاره به اینکه «البته عناصر تندروی کنگره آمریکا ممکن است به رویکرد افزایش تحریم اقدام کنند» گفت: این وضعیت چیزی نیست که هیچ یک از اعضای مذاکره کننده هستهای با ایران خواهان آن باشند.
با تصویب تحریمهای بیشتر، برنامههای هسته ی ایران ادامه خواهد یافت
مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه هشدار داد: با تصویب تحریمهای بیشتر، برنامههای هسته ای ایران ادامه خواهد یافت و حتی سانتریفیوژهای بیشتری نیز فعال خواهند شد و در این صورت اگر در آینده آنان بخواهند با ایران مذاکرات را از سر بگیرند باید مطابق شرایط فنی همان مقطع یعنی با ایران دارای ظرفیت و فناوری هستهای بالاتر گفتوگو کنند.
وی با بیان اینکه «بحث ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای در خاومیانه همواره مورد توافق ایران و روسیه است» گفت: امروز هم در گفتوگو با دیگر مقامات وزرات خارجه روسیه این موضوع مورد تبادل نظر قرار گرفت.
وی با تاکید براینکه « روزپنجشنبه هم مذاکرات ما با مسئولان وزارت خارجه روسیه حول این موضوع ادامه خواهد یافت» گفت: از نظر ایران مهمترین مانع برای عاری شدن منطقه خاورمیانه از سلاحهای هستهای سیاستهای رژیم صهیونیستی است و تا این سیاستها تغییر پیدا نکند دستیابی به این هدف غیرممکن خواهد بود.
بعیدینژاد افزود: ایران عضو تمامی کنوانسیونهای مبارزه با سلاحهای کشتار جمعی است و روسیه هم با ایران مواضع مشترک فراوانی در این زمینه در مجامع بینالمللی دارد.
2323
∎