به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سردار «مهدی فرحی» در مراسم تجلیل از مهارت آموختگان برتر نیروهای مسلح گفت: سرباز یک سرمایه ملی و ثروت ملی است. سربازان در سنین بین 18 تا 28 سالگی در عنفوان جوانی قرار دارند.
رییس قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح خطاب به سربازان گفت: هر یک از شما آینده درخشان در پیش دارید و دو سال در خدمت نظام وظیفه هستید. بسیاری از این سربازان پس از گذراندن سربازی نتایج این دوره را در آینده خود می بینند.
وی خاطرنشان کرد: امروز بیش از نیمی از سربازان تحصیل کردگان دانشگاه هستند و آینده کشور در اختیار آنهاست و به عنوان نیروی انسانی از بزرگترین ثروت های کشور محسوب می شوند.
رییس قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: طی چند سال گذشته 173 هزار نفر دوران سربازی را طی کردند و با توجه به جمعیتی که از کل کشور وارد دوران سربازی می شوند، در نهایت قرارگاه مهارت آموزی سربازان وظیفه تاسیس شد. سربازان طی دو سال در اختیار ما هستند.
وی یادآور شد: از طرف دیگر ما نیز با چالش بزرگی در عرصه ملی مواجه هستیم که آن چالش بیکاری و اشتغال است که سربازان می توانند در عبور از این چالش ها کشور را حمایت کنند و در ایجاد اشتغال موثر باشند.
سردار فرحی خاطرنشان کرد: سربازان باید مهارتی بیاموزند که مورد علاقه آنها بوده و کیفیت این مهارت آموزی منجر به اشتغال آنها شود.
رییس قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: در این زمینه تمام دستگاه ها باید کمک کنند. سالانه 400 هزار سرباز ورودی نیروهای مسلح هستند که لازم است دستگاه ها و نهادهای دیگر نیز در زمینه مهارت آموزی ما را حمایت کنند.
وی گفت: 30 نهاد و دستگاه می توانند در قرارگاه مهارت آموزی ما را کمک کنند تا موجبات مهارت آموزی سربازان فراهم شود اما تا امروز تنها پنج دستگاه با ما همکاری می کنند و وارد میدان عمل شدند.
سردار فرحی اظهار کرد: تاکنون 20 تفاهم نامه در ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص مهارت آموزی سربازان امضا شده است.
وی با بیان اینکه در سال 96، 103 نفر دوره های مهارت آموزی را طی کردند و در سال 97 این رقم به 107 هزار نفر رسید، اظهار کرد: با رشد پنج درصدی مهارت آموزی در میان سربازان مواجه هستیم. همچنین وزارت جهاد کشاورزی نیز 28 هزار سرباز را تحت آموزش دوره های مهارت آموزی قرار داده است.
وی گفت: وزارت ورزش و جوانان، وزارت ICT، وزارت کار و جمعیت هلال احمر از جمله دستگاه هایی هستند که در میدان عمل ما را حمایت کردند.
وی با بیان اینکه نقشه راه پنج ساله برای دوره مهارت آموزی سربازان پیش بینی شده است، گفت: این نقشه راه از سال 97 تا سال 401 پیش بینی شده است و به تصویب ریاست کل ستاد نیروهای مسلح رسیده و ابلاغ شده است و در پانزده حوزه کاری سربازان را تحت مهارت آموزی قرار می دهد.
وی خاطرنشان کرد: در سال 401 سربازان علاوه بر کارت پایان خدمت باید گواهینامه مهارتی را نیز دریافت کنند تا بتوانند دوران نظام وظیفه را طی کنند و از چتر حمایتی پس از خدمت نیز بهره مند شوند.
وی با اشاره به مشوق های مهارت آموزی قبل از دوران خدمت اظهار کرد: به همین منظور سامانه سرباز ماهر بخشی را در نظر گرفته است تا افراد قبل از ورود به دوران سربازی با گذراندن دوره های مهارت آموزی در این سامانه ثبت نام کند. تاکنون بیش از 500 هزار نفر قبل از آغاز دوران خدمت، دوره مهارت آموزی را گذرانده و در این سامانه ثبت نام کردند.
سردار فرحی با اشاره به طرح تکاپو اظهار کرد: این طرح در سطح ملی اجرا می شود و مشخص می کند که در هر استان کدام مهارت ها کاربرد بیشتری دارند. در این طرح سازمان فنی و حرفه ای تلاش می کند تا به خوبی در تمام استان ها این طرح را پیاده کند.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه میان بانک انصار و نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: بر اساس این تفاهم نامه، سازوکار و تسهیلات لازم در حوزه اعتبارسنجی در اختیار سربازان قرار می گیرد. این تفاهم نامه با عنوان ماهربان به تصویب رسیده است./
∎
نظر شما