به نوشته رسانه های ترکیه، مقامات نظامی در آنکارا این خبر را یک روز پس از آن اعلام کردند که آنکارا از لبریز شدن کاسه خود در برابر آمریکا سخن گفته بود.
به گفته این مقامات نظامی، با وجود موافقت واشنگتن برای پاکسازی منبج از وجود یگان های مدافع خلق کرد، حدود یکهزار تن از آنها همچنان در این شهر هستند.
ترکیه این یگان های کرد را سازمان تروریستی محسوب می کند.
"مولود چاووش اوغلو" وزیر خارجه ترکیه پیش تر اعلام کرده بود، اگر منطقه امنی در شرق فرات ایجاد نشود، کشورش عملیات نظامی علیه یگان های مدافع خلق کرد را آغاز خواهد کرد.
چاووش اوغلو روز شنبه با "مایک پمپئو" همتای آمریکایی خود درباره سوریه، به ویژه ایجاد منطقه امن، گفت وگو کرد.
ترکیه همزمان با برنامهها یش برای آغاز عملیات در تل ابیض و تل رفعت در شرق فرات، بر ایجاد این منطقه در شمال سوریه پافشاری میکند.
مقامات نظامی ترکیه و آمریکا سه شنبه(اول مرداد) درباره مبارزه با تروریسم در سراسر سوریه، وضعیت شرق فرات، اجرای نقشه راهی درباره منبج و حفظ توافقنامه ادلب، تلاش ها برای ایجاد منطقه امن در سوریه جهت پایان دادن به نگرانی های امنیتی ترکیه گفت وگو کردند.
چاووش اوغلو روز چهارشنبه با اشاره به اختلاف نظر واشنگتن و آنکارا درباره مسائلی مانند خروج یگان های کرد از منطقه امن شمال سوریه، عمق این منطقه و نیز طرف هایی که آن را کنترل خواهند کرد، گفت، پیشنهادهای جدید آمریکا در رابطه با ایجاد منطقه امن در شمال سوریه برای ترکیه رضایت بخش نیست.
قرار است اوایل اوت سال جاری میلادی نشستی بین المللی، مشابه مذاکرات آستانه درباره سوریه، در قزاقستان برگزار شود. همزمان آنکارا در حال برنامه ریزی برای میزبانی از نشست سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه و پس از آن نشست چهارجانبه روسیه، فرانسه، آلمان و ترکیه است.
۲ هزار نظامی آمریکا از سپتامبر ۲۰۱۴میلادی به عنوان بخشی از راهبرد دولت وقت آمریکا برای کمک به معارضان مسلح سوریه به این کشور اعزام شدند. دولت آمریکا یکسال پیش از این اقدام، سازمان مرکزی اطلاعات(سیا) را مأمور اجرای یک برنامه مخفیانه با هزینه سالانه ۱ میلیارد دلار برای تسلیح و تجهیز شبهنظامیان در حال پیکار با دولت سوریه کرده بود.
نظر شما