به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، «محمد صفری» در سرمقاله شماره امروز روزنامه «سیاست روز» نوشت:
پس از واکنش های جمهوری اسلامی ایران به اقدامات آمریکا و انگلیس، در منطقه و حتی دنیا فضایی شکل گرفت که غالب آن به سود جمهوری اسلامی ایران است.برای بسیاری از کشورهای دنیا غیر قابل تصور است که ایران با قاطعیت با رفتارهای تنش آفرین آمریکا و انگلیس در منطقه و دشمنی های آنها مقابله کند و پاسخ دهد.
اقتدار و قاطعیت جمهوری اسلامی ایران، در جایگاه یک کشور اسلامی مهم در غرب آسیا و خلیج فارس، قدرت اسلام را به نمایش گذاشته است، قدرتی که به خاطر سرسپردگی برخی حکام کشورهای مسلمان و عربی منطقه افول کرده بود، اما با ظهور انقلاب اسلامی ایران این قدرت و اقتدار اسلام بار دیگر زنده شده است.
ایران اسلامی کشورها و رژیم هایی را به چالش کشیده است که تا پیش از این، منطقه غرب آسیا و خلیج فارس حیاط خلوت آنها بود و در این منطقه یکه تازی می کردند و قدرت بلامنازع فرامنطقهای بودند.
از دست دادن جایگاه قدرت انگلیس و آمریکا در خلیج فارس که سال های طولانی بر آن اشراف و احاطه داشته اند، شرایط جایگاه این ابرقدرت ها را متزلزل کرده است.
تزلزل قدرت در اردوگاه جبهه استکبار تنها با راهبرد مقاومت که از سوی جمهوری اسلامی ایران به یک راهبرد قاطع برای جهان اسلام تبدیل شده، به وجود آمده است.
گرچه سران برخی رژیم های عرب منطقه همچون سعودی، بحرین و امارات پشت آمریکا و انگلیس قرار گرفته اند، اما یقین بدانید که اکثریت مردم این کشورها که مسلمان هستند، جمهوری اسلامی ایران را به خاطر ایستادگی مقابل زورگویی های آمریکا و انگلیس، تحسین می کنند و اگر در منطقه جنگی رخ دهد و آمریکا و انگلیس این جنگ را آغاز کنند، مردم کشورهای مسلمان در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت و هسته های مقاومت پنهان در عربستان، امارات، بحرین، کویت و بسیاری از کشورهای مسلمان برای مقابله با رژیم های سرسپرده خود و همچنین حمایت از جمهوری اسلامی ایران، قیام خود را آغاز خواهند کرد و در صورت چنین واکنشی، با وجود نیروهای مسلح مقتدر و قدرتمند در جمهوری اسلامی ایران، عرصه برای آمریکا، انگلیس و به ویژه رژیم صهیونیستی بسیار تنگ خواهد شد.
بازتاب های گسترده توقیف نفتکش متخلف انگلیس در خلیج فارس و سرنگون کردن پهپاد بسیار پیشرفته آمریکا از سوی ایران، در رسانههای کشورهای مسلمان منطقه بسیار مثبت و گسترده بود و باعث شد تا تحلیل گران و نویسندگان مسلمان در مقالات خود نه تنها به تحسین جمهوری اسلامی ایران بپردازند، بلکه حکام رژیم های عرب سرسپرده را نیز به باد انتقاد بگیرند، انتقادی که نشان دهنده خفت سران و حکام عرب منطقه است و بیدار باش مردم کشورهای مسلمان تا در عرصه ای که برای جهان اسلام سرنوشت ساز است، نقش آفرینی کنند.
برخی نگرانی ها در میان سران کشورهای همسو با جمهوری اسلامی ایران یا بی طرف در منطقه، دیده می شود که به خاطر افزایش تنش ها و بالا رفتن ضریب احتمال وقوع درگیری در منطقه است.
رایزنی های آنها با جمهوری اسلامی ایران، یک اقدام دیپلماتیک در راستای پایین آوردن شعله تنش ها است، اما آنها باید به این موضوع توجه داشته باشند که، مسبب تنش ها، جمهوری اسلامی ایران نبوده و نیست، بلکه کشورها و رژیم هایی هستند که کیلومترها دورتر از منطقه برای غرب آسیا و خلیج فارس میخواهند تصمیم گیری کنند و نسخه تجویز کنند، مناسب خواهد بود که آنها بجای قانع کردن ایران، آمریکا و انگلیس را از عواقب تشدید تنش ها آگاه کنند. سفر چند ساعته نخست وزیر عراق به تهران و گفت وگو و رایزنی با مقامات کشورمان و سفر بن علوی به ایران برای آن است تا جمهوری اسلامی به توقیف نفتکش انگلیس پایان دهد تا شاید تنش ها فروکش کند، اما تا زمانی که نفتکش توقیف شده ایران به دست انگلیس رفع توقیف نشود، نمی توان به کاهش تنش ها امیدوار بود.
یک نویسنده تونسی در مقاله ای در روزنامه رأی الیوم تحلیل جالبی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران به رفتارهای آمریکا و انگلیس ارائه داده است. او نوشته؛ «اقدامات ایران همان قدرت اسلامی است که می خواهیم.»
انتهای پیام/