شناسهٔ خبر: 34238508 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

هشدارهای یک فوق تخصص جراحی در مورد عمل‌های زیبایی

پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی در مورد عمل‌های زیبایی و بعضا غیرمتعارف هشدارها و توصیه‌هایی را مطرح کرده که در این گفت‌وگو به بخشی از آن اشاره شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، اعمال جراحی زیبایی نوعی از جراحی است که به‌صورت داوطلبانه توسط شخص انجام می‌شود که از لحاظ پزشکی هیچ‌گونه ضرورتی برای انجام آن وجود ندارد و تنها به‌علت ایجاد رضایت فرد از ظاهر خود انجام می‌شود.

در سال‌های اخیر انجام انواع اعمال زیبایی از جمله کوچک کردن بینی، پروتز لب، کوچک کردن شکم، جراحی پلک، از بین بردن چین و چروک صورت و... محبوبیت خاصی در بین بانوان و آقایان پیدا کرده است.

انجام اعمال زیبایی در افرادی که دچار سانحه شده‌اند امری ضروری محسوب می‌شود، اما شاهدیم افرادی متقاضی انجام اعمال جراحی زیبایی هستند که گمان می‌کنند از دید افراد جامعه نازیبا هستند؛ این مسئله باعث می‌شود فرد برای جبران این کمبود شخصیتی به‌دنبال اینجا تغییر در چهره خود برود.

افزایش تقاضا برای انجام اعمال جراحی غیرمتعارف

متأسفانه در سال‌های اخیر تقاضا برای انجام اعمال جراحی نامتعارف برای تغییر ظاهر افراد به حیوانات افزایش پیدا کرده است و برخی از پزشکان نیز دست به انجام اینگونه اعمال جراحی می‌زنند، انجام اعمال جراحی زیبایی غیرمتعارف اگر مطابق با اخلاق و موازین علمی باشد مجازات قانونی در پی دارد.

چهارمحال و بختیاری نیز یکی از استان‌های محروم در کشور است که جوانان آن نیز همانند جوانان سایر کشور تحت تأثیر تبلیغات زیبایی قرار گرفته و برای زیباتر شدن دست به انجام انواع اعمال زیبایی می‌زنند و شاید کمتر از تبعات انجام این اعمال باخبر باشند، همچنین هر روز شاهد ظهور یک نوع پدیده زیبایی هستیم، به‌همین منظور پای صحبت‌های یکی از پزشکان جراح پلاستیک و زیبایی نشسته‌ایم.

لطف‌الله افضلی بروجنی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد در خصوص انجام عمل‌های زیبایی، گفت: اعمال زیبایی بر روی دو دسته از افراد انجام می‌شود، دسته اول افرادی هستند که به‌صورت مادرزادی در ظاهر خود اختلالاتی مانند انگشت اضافه، شکاف لب یا فلجی دارند.

پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی ادامه داد: برخی از افراد در حوادث دچار مشکلاتی از جمله شکستگی بینی، فک، سوختگی و ... می‌شوند که برای برطرف کردن این مشکلات ظاهری و جسمی به پزشک متخصص در این حوزه مراجعه می‌کنند.

انجام برخی اعمال زیبایی ضرورتی ندارد

وی با بیان اینکه انجام برخی اعمال زیبایی ضرورتی ندارد، خاطرنشان کرد: ممکن است فردی از وضعیت ظاهری خود رضایت نداشته باشد و به‌علت کاهش اعتماد به نفس دچار اختلال روانی شود که این مسئله می‌تواند بر روی کارکرد او در زندگی تأثیر منفی بگذارد.

افضلی جراحی بینی، جراحی گونه، لیفت صورت، جراحی چربی‌های اضافه بدن و چال لپ را از رایج‌ترین اعمال جراحی زیبایی عنوان کرد و افزود: طیف وسیعی از افراد حاضر هستند عوارض اعمال جراحی را تحمل کنند تا به ظاهر مطلوب موردنظر خود برسند.

فعالیت مراکز غیرمجاز انجام اعمال زیبایی/ مردم فریب تبلیغات را نخورند

پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی در ادامه با اشاره به فعالیت مراکز غیرمجاز انجام اعمال زیبایی، توضیح داد: این افراد تخصص کافی در این زمینه را ندارند و باتوجه به اینکه انجام عمل‌های زیبایی حساسیت ویژه‌ای دارد باید به افراد متخصص در این حوزه مراجعه شود و فریب تبلیغات رنگارنگ این مراکز را نخورند.

وی اضافه کرد: زیبایی یکی از سرمایه‌های اصلی زندگی هر فرد است، افراد در انجام عمل‌های زیبایی باید حساسیت ویژه‌ای داشته باشند چون ممکن است سلامت آن‌ها به خطر بیافتد؛ همچنین نیاز است معاونت درمان دانشگاه علوم‌پزشکی و دستگاه‌های متولی نظارت ویژه‌ای بر روی این مراکز داشته باشند و با آن‌ها برخورد کنند.

افضلی در ادامه با بیان اینکه هزینه‌های اعمال جراحی زیبایی باتوجه به هزینه داروی بیهوشی، بیمارستان و داروهای مصرفی بالا می‌رود، اظهار داشت: این هزینه‌ها بسته به نوع عمل جراحی نیز تغییر می‌کند.

اعمال جراحی غیرمتعارف در استان انجام نمی‌شود

پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی در خصوص درخواست برای انجام عمل‌های زیبایی غیرمتعارف در چهارمحال و بختیاری، خاطرنشان کرد: اعمال جراحی غیرمتعارف در استان انجام نمی‌شود و تاکنون نیز درخواستی برای آن وجود نداشته است.

وی اضافه کرد: بیمار قبل انجام اعمال جراحی زیبایی از عوارض و نتیجه آن آگاه می‌شود و تصمیم نهایی برای انجام این عمل زیبایی بر عهده فرد گذاشته می‌شود.

افضلی در پایان با بیان اینکه انجام عمل جراحی چال لُپ و چال چانه نیز در چند سال اخیر مورد توجه افراد قرار گرفته است، عنوان کرد: درخواست برای این عمل در چهارمحال و بختیاری کم است، اما امکان برگشت این مسئله پس از گذشت یک دوره زمانی نیز وجود دارد.

انتهای پیام/68026/م

نظر شما