شناسهٔ خبر: 34162148 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

رای الیوم گزارش داد

دو سیگنال مصر برای تغییر اساسی روابط با ایران

صاحب‌خبر -

اخیرا روابط میان مصر و ایران شاهد تحولاتی بوده که شایسته تأمل است؛ مصر اخیرا رفتارها و سگینال های خاصی ارسال کرده از جمله حضور معاون وزیر خارجه این کشور در جشن هیئت ایرانی در قاهره، که به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برگزار شد. به گزارش انتخاب أحمد القاعود، نویسنده و پژوهشگر مصری در ادامه مطلب فوق در رأی الیوم نوشت:‌ علاوه بر این، اتفاقات دیگری روی داد که بیانگر پیام‌های نظام مصر برای همتای ایرانی‌اش است و مهمترین آنها تغییری است که خبرگزاری رسمی مصر در مورد حکم دادگاه برای گروهک متهم به تجسس برای ایران، اعمال نمود و به جای آوردن نام ایران، کلمه «دولت خارجی» را ذکر کرد. در ادامه، مدیر کانال سوئز، مهاب ممیش، تصریح کرد که مصر مانع عبور کشتی‌های ایرانی از این کانال نمی‌شود؛ به این اعتبار که تجارت نفت و سلاح، مشروع و قانونی است. به طور کلی، این رابطه عجیب و نامفهوم باید به سرعت به نفع منطقه خاورمیانه اصلاح شود. به این دلیل که در هر صورت مصر نمی‌تواند نقش یک دولت منزوی را داشته باشد؛ چراکه از بزرگترین و قدرتمندترین دولتهای عربی است. گذشته از این، مصر نباید به نفع عربستان یا امارات عمل کند؛ به نحوی که حکومت‌های کوچکی نظیر امارات یا عربستان، نقشی به مراتب فعال‌تر از حکومت با تمدنی چون مصر، در منطقه داشته باشند.

عدم ورود مصر به ماجراجویی‌های منطقه‌ای

در این میان، عدم ورود مصر به ماجراجویی‌هایی که دولت‌های خلیج فارس آغازگر آن بودند، نشانه خوبی است. اما تبعیت نقش مصر از دو قطب خلیج فارس و قرار گرفتن آن در جایگاه بحرین، برای چنین کشوری، توهین محسوب می‌شود.

دولت مصر یا دستگاه‌های قدرتمند در آن، باید روابط منطقه‌ای خود را گسترش دهند؛ در شرایطی که مصر با وجود دشمنی سیاسی و رسانه‌ای سخت با نظام ترکیه، روابط تجاری محکمی با این کشور دارد، چرا چنین روابطی را با دولتی نظیر ایران، که از حجم و ظرفیت اقتصادی بالایی برخوردار است، نداشته باشد؟!چرا نباید مصر با ایرانی که می تواند گردشگران زیادی به این کشور بفرستد و به اقتصاد آن کمک کند، ارتباط داشته باشد؟! یا در زمینه علمی که ایران در شاخه‌های دانش نظامی و پزشکی از تبحر خاصی بهره‌مند است و می‌تواند کمک زیادی به مصر کند؟!

باقی ماندن این شرایط اسف بار بین دو دولت در طول چهل سال، توجیه ناشدنی و نامفهوم است و باید یک تغییر اساسی به خود ببیند. در نهایت، مصر یک دولت بزرگ است که باید از مسیر قبلی‌اش بازگردد و با ایران که دولتی قدرتمند در منطقه است، همراه شود. 

 

نظر شما