در این مقاله آمده است: در روز ۴ ژوئیه، نیروی دریایی انگلیس و پلیس جبل الطارق، یک نفتکش غول پیکر بنام "گریس ۱ " را به بهانه نقض تحریمها علیه سوریه توقیف کرد. این عملیات که به درخواست آمریکا از سوی انگلیس انجام گرفت به طور آشکار نشان داد که این اقدام در چارچوب روابط خوب بین دو کشور بوده است.
با این حال، یک مشکل کوچک وجود دارد و آن، این است که عملیات مذکور در آبهای تحت قلمروی اسپانیا و در نزدیکی جبل الطارق صورت گرفت.
ناوارو گارسیا با اشاره به اینکه این اقدام یک تصمیم بحث بر انگیر برای دولت اسپانیا است، افزود: آنها از این عملیات مطلع بودند. دولت اسپانیا نباید اجازه چنین اقدامی را در آبهای تحت اختیارش به نیروهای مسلح و یگانهای بیگانه میداد.
این مقاله نویس تاکید کرد که این عملیات، بدین معنی است که یکبار دیگر، یک اختیار دریایی جعلی در جبل الطارق بر روی آبهای اسپانیا به رسمیت شناخته شده است.
نویسنده نوشت انجام این عملیات از سوی جبل الطارق با کمک نیروهای انگلیسی این مفهوم را میرساند که این مستعمره اقتدار و توانایی کامل را برای فعالیت در آبهایی که میگوید، قلمروی اوست، ندارد.
رسانههای غربی ۱۳ تیرماه جاری خبر توقیف نفتکش «گریس ۱»، حامل نفت ایران را اعلام کردند و مدعی شدند؛ این کشتی به علت نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شده است.
روزنامه «جبلالطارق کرانیکل» با انتشار یک رشته توئیت از قول «مایکل لاماس» دادستان کل جبل الطارق، اعلام کرد؛ دیوان عالی این منطقه توقیف این نفتکش را تا ۱۹ ژوئیه (۲۸ تیر) تمدید کرده است.
مقامهای ایرانی با تکذیب ادعای انگلیس، اعلام کردند که سوریه مقصد این نفتکش نبوده و بندر بنی یاس ظرفیت پهلوگیری این شناور عظیم را ندارد.
روز جمعه پلیس محلی جبل الطارق دو ناخدای نفتکش ایرانی توقیف شده در این منطقه را به اتهام نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه بازداشت کرد.
پلیس جبل الطارق اسناد و سیستمهای الکترونیکی این نفتکش را نیز ضبط و همچنین یکی از خدمه این نفتکش را دستگیر کرده بود.
با این حال، رسانهها بامداد شنبه گزارش دادند که پلیس جبل الطارق همه کارکنان نفتکش «گریس ۱» متعلق به ایران را بدون ایراد اتهام و به قید وثیقه آزاد کرده است.
پلیس جبل الطارق در بیانیهای اعلام کرد که همه کارکنان تحت شرایطی به قید وثیقه آزاد شده اند اما تحقیقات ادامه دارد و نفتکش ایرانی همچنان در توقیف دولت جبل الطارق باقی میماند.
مقامهای ایران با تکذیب ادعای انگلیس اعلام کرده اند که سوریه مقصد این نفتکش نبوده و بندر بنی یاس ظرفیت پهلوگیری این شناور عظیم را ندارد.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان دیروز با یادآوری مخالفتهای اتحادیه اروپا با تحریمها و قوانین فراسرزمینی، گفت: ادعاهای لندن درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران به لحاظ حقوقی قابل اعتنا نیست و از انگلیسیها میخواهیم هر چه زودتر این نفتکش را رها کنند.
سفیر ایران در انگلیس نیز امروز هشدار داد: اگر نفتکش و محموله ایران آزاد نشود، اقدام انگلیس بی پاسخ نمیماند.
وی تصریح کرد که انگلیس با اشتباه محاسباتی در توقیف غیر قانونی نفتکش [ایران] نباید دوباره اشتباه خود را تکرار کند.
هانت در توییت دیگری عنوان کرد که در تماس تلفنی با ظریف درباره وضع نازنین زاغری و سایر اتباع انگلیسی- ایرانی که در زندان به سر میبرند، ابراز نگرانی کرده است.
وی افزود؛ وزیر خارجه ایران اعلام کرده است که به یافتن راه حل در این رابطه ادامه خواهد داد.
زاغری از سه سال پیش به جرم فعالیتهای تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و تلاش برای براندازی نرم، بازداشت و به پنج سال زندان محکومشده است. او هماکنون در حال گذراندن دوران محکومیت خود است.
ایرنا