شناسهٔ خبر: 33994570 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

ماجراجویی خطرناک جدید آمریکا درباره تنگه هرمز/ ایران مسئول امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز است

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- آمریکا بدنبال ماجراجویی خطرناک جدید در منطقه است و از تشکیل ائتلاف برای گشتزنی درتنگه هرمز و باب المندب سخن می گوید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری رویترز، یک ژنرال آمریکایی اعلام کرد ارتش این کشور قصد دارد کشتی های فرماندهی و تجهیزات نظارتی مورد نیاز را برای همپیمانان خود به منظور اسکورت کشتی ها در آب های تنگه هرمز و تنگه باب المندب فراهم کند و به همراه همپیمانان این کشور در این آب ها گشتزنی دریایی انجام دهد.
 یک ژنرال آمریکایی اعلام کرد کشورش در پی آن است تاکه بفهمد کدام یک از متحدان خود از اراده سیاسی لازم برای پیوستن به تلاش های (به اصطلاح) ائتلاف ظرف چند هفته آینده برخوردار هستند.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت که این کشور به دنبال تشکیل ائتلافی نظامی با تعدادی از کشورها برای "حمایت از آزادی تردد و دریانوردی" در دو تنگه هرمز و باب المندب است.
«جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز سه شنبه خبر داد که واشنگتن در حال بررسی طرحی است که تحت آن ائتلاف نظامی بین‌المللی از آبراه‌های بین‌المللی نزدیک ایران و یمن حفاظت کنند.
به گزارش رویترز، این ژنرال ارشد آمریکایی در ادامه گفت: ما در حال تعامل با تعدادی از کشورها هستیم تا ببینیم آیا می‌توانیم با یکدیگر ائتلافی تشکیل دهیم که آزادی دریانوردی در تنگه هرمز و باب المندب را تضمین کند.
وی ادامه داد: فکر می‌کنم طی چند هفته آینده ما مشخص می کنیم که چه کشورهایی خواستار حمایت از این طرح هستند و پس از آن به طور مستقیم با ارتش‌های آنها کار خواهیم کرد تا توانایی به خصوص آنها که می‌تواند از این طرح پشتیبانی کند را مشخص کنیم.
این اقدام آمریکا پس از وقوع حادثه برای دو نفتکش در دریای عمان انجام می‌شود. صبح پنجشنبه (23 خرداد) دو انفجار مهیب در دریای عمان رخ داد و منابع خبری دقایقی بعد اعلام کردند، دو نفتکش بزرگ هدف انفجار قرار گرفته‌اند. با اینکه واشنگتن در این حادثه انگشت اتهام را به سوی ایران نشان رفته بود اما این ادعا حتی از سوی نزدیک ترین متحدان آمریکا نیز حمایت نشد.
کارشناسان متعددی اعلام کرده‌اند با وجود اتهامات واشنگتن عیه ایران، هیچ دلیلی درباره نقش تهران برای حمله به تانکرهای نفتی در دریای عمان وجود ندارد.
از سوی دیگر تهران قاطعانه هرگونه دست داشتن در این حادثه را رد کرده‌ بود. «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران این حادثه را بسیار مشکوک توصیف کرده و گفت که شواهد واشنگتن، اتهاماتی است که با هدف تخریب تلاش‌های دیپلماتیک ایران است.

نگرانی عادل عبدالمهدی از توقف احتمال صادرات نفت از تنگه هرمز
عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق اعلام کرد هرگونه توقف صادرات نفت از طریق تنگه هرمز مشکلی بزرگ برای اقتصاد عراق خواهد بود.
نخست وزیر عراق تاکید کرد که دولت این کشور راهکارهای "اضطراری" برای زمان بسته شدن احتمالی خطوط صادرات نفت از تنگه هرمز را بررسی می کند.
عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق سه شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: هرگونه توقف صادرات نفت از طریق تنگه هرمز مشکل بزرگی برای اقتصاد عراق ایجاد خواهد کرد و کشور ما به راهکارهای فوری برای تنوع بخشیدن به روش‌های صادرات نفت نیاز دارد.
عبدالمهدی اضافه کرد: دولت عراق چند راهکار در این باره پیشنهاد کرده که از آن جمله صادرات نفت به اردن و سوریه است، زیرا در صورت مسدود شدن راههای پیشین صادرات نفت، ما به روش های جدید نیاز داریم.
گفتنی است عراق سومین صادرکننده بزرگ نفت اوپک بعد از عربستان است و روزانه 4.6 میلیون بشکه نفت تولید می کند و تصمیم دارد این مقدار را تا سال 2022 به 7 میلیون بشکه برساند.

نفتکش انگلیسی از ورود به تنگه هرمز امتناع می‌کند
روز گذشته بلومبرگ گزارش داد: یک نفتکش شرکت نفتی «بریتش پترولیوم» از ورود به تنگه هرمز امتناع کرده و در خلیج فارس مانده است.
بلومبرگ نوشته که این نفتکش به دلیل «بیم از توقیف توسط ایران» در خلیج فارس توقف کرده است و وارد خلیج فارس نمی‌شود. تفنگداران نیروی دریایی انگلیس هفته گذشته یک نفتکش حامل نفت ایران را در جبل‌الطارق توقیف کردند.
نفتکش شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم «بریتیش هریتیج» نام دارد و قابلیت حمل بیش از یک میلیون بشکه نفت را دارد.
این شرکت درحال حرکت به سمت ترمینال بصره در عراق بود که ششم ژوئیه (15 تیر) به طور ناگهانی مقصد خود را تغییر داد.
این نفتکش درحال حاضر در سواحل عربستان سعودی قرار دارد.
یک فرد آگاه به بلومبرگ گفت که بریتیش پترولیوم نگران است به دلیل توقیف کشتی حامل نفت ایران در جبل الطارق، بریتیشهریتیج توسط ایران توقیف شود.

ایران مسئول امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز است
رایزنی های آمریکا برای تشکیل ائتلاف به منظور گشتزنی درتنگه هرمز و باب المندب در حالی است که مسئول حفظ کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز ایران است.
سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه درباره تحولات منطقه گفت: ایران یک بازیگر مهم در منطقه بوده و به دنبال صلح و ثبات در منطقه است. یکی از کانون‌های بی ثباتی می‌تواند افغانستان باشد که داعش را به آنجا کوچ داده‌اند. ایران از بازیگران فعال است که می‌تواند به صلح و ثبات در افغانستان کمک کند و این کار انجام می‌شود. همچنین مسئول حفظ کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز ایران است و اینجا منطقه و خلیج ماست و بر اساس وظایق قانونی و ذاتی خود امنیت را برقرار می‌کنیم. اینکه کشورهایی واقع در کیلومترها فاصله و مسافت دور (آمریکا) اعلام می‌کنند که می‌خواهند امنیت را برقرار کنند حرف زیادی است.
در همین حال سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی،  عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره نحوه تأمین امنیت‌ نفتکش‌های عبوری از تنگه هرمز گفت: کشتی های مسلحی که ضامن امنیت نفتکش ها هستند بدون اجازه ما امکان حضور در آب های سرزمین مان را ندارند و نفتکش هایی که مسلح هستند نیز باید روی سلاح های خود پارچه کشیده و به سرعت عبور کنند.