به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «فرحان حق» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در یک نشست خبری درباره موج جدید شیوع وبا در یمن هشدار داد.
وی دیروز (دوشنبه) در یک نشست خبری گفته بود که بیش از ۴۶۰ هزار یمنی در سال ۲۰۱۹ به بیماری وبا مبتلا شدند که ۷۰۵ تن از آنها فوت کردند، این در حالی است که آمار فوتیها در سال ۲۰۱۸ تنها ۷۵ تن بود.
به گزارش آناتولی، فرحان حق تصریح کرد، در سال جاری میلادی ۴۶۰ هزار مورد ابتلا به بیماری وبا در یمن به ثبت رسید که حدود ۲۰۰ هزار تن از آنها را کودکان تشکیل میدهند.
وی بدون اشاره به جنایت ائتلاف سعودی در یمن و بمباران و نابودی زیر ساختهای این کشور طی پنج سال اخیر تاکید کرد که میانگین شیوع وبا در یمن به دلیل وقوع سیل و مدیریت ضعیف زبالهها و کمبود آب آشامیدنی و آب مورد نیاز کشاورزی افزایش یافت.
معاون گوترش تاکید کرد که سیلهای اخیر در یمن و کمبود آب آشامیدنی سالم از عواملی هستند که باعث تسریع شیوع وبا در این کشور شده است.
فرحان حق افزود: «سازمان ملل حدود ۱۲۰۰ مرکز برای درمان وبا را مدیریت میکنند، اما بحران بودجه همواره وجود دارد و مانع رسیدن به نتایج ملموس در این زمینه میشود».
سازمان انگلیسی «بچهها را نجات دهید» نیز اخیرا با ارائه گزارشی در خصوص شیوع وبا در یمن هشدار داد و گفت که شیوع وبا در یمن در اولین نیمه سال ۲۰۱۹، بیش از تمامی سال گذشته بوده است.
طبق این گزارش، در اولین شش ماه سال ۲۰۱۹، تعداد افراد مظنون به ابتلا به بیماری وبا در یمن در مقایسه با کل سال ۲۰۱۸، بیشتر بوده است به طوریکه در مجموع شش ماه اول سال ۲۰۱۹، ۴۳۹ هزار و ۸۱۲ نفر در یمن به وبا مبتلا شدهاند که از این میان، ۲۰۳ هزار نفر آنها را کودکان یمنی زیر ۱۵ سال تشکیل میدهد.
حملات ائتلاف سعودی به یمن به بهانه بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن، پنج سال است که آغاز شده و موجب کشته و زخمی شدن هزاران نفر از مردم این کشور شده است.