شناسهٔ خبر: 33928336 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتدال | لینک خبر

بازتاب گام دوم کاهش تعهدات هسته ای در رسانه های بین المللی

رسانه های بین المللی بدنبال اعلام خبر افزایش درصد غنی سازی اورانیوم ایران از سوی مقامات کشورمان ضمن بازتاب گسترده این اقدام، آن را پاسخی از سوی تهران به اعمال مجدد تحریم های واشنگتن و نیز هشداری به طرف های اروپایی برجام به خاطر عدم تلاش برای دستیابی ایران به منافع توافق هسته ای عنوان کردند.

صاحب‌خبر -
اقدام جمهوری اسلامی ایران در اجرای گام دوم کاهش تعهدات هسته ای در برابر بدعهدی طرفهای مقابل و مطابق با شروط مندرج در برجام، بازتاب گسترده ای در رسانه های بین المللی یافت.

به گزارش اعتدال،  رسانه های بین المللی بدنبال اعلام خبر افزایش درصد غنی سازی اورانیوم ایران از سوی مقامات کشورمان ضمن بازتاب گسترده این اقدام، آن را پاسخی از سوی تهران به اعمال مجدد تحریم های واشنگتن و نیز هشداری به طرف های اروپایی برجام به خاطر عدم تلاش برای دستیابی ایران به منافع توافق هسته ای عنوان کردند.

با این حال برخی رسانه های غربی ادعا کردند این اقدام نقض برجام از سوی ایران خواهد بود.


** آسوشیتدپرس: گام‌های هسته‌ای ایران به آسانی قابل بازگشت است

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس گزارش داد: ایران امروز (یکشنبه) اعلام کرد که سطح غنی سازی اورانیوم را افزایش خواهد داد که این اقدام تأکیدی بر تشدید تنش‌ها بین تهران و آمریکا است.

مقامات ایرانی روز یکشنبه اعلام کردند که سطح غنی سازی تا ساعات آینده در همین روز افزایش می‌یابد اما درصد دقیق غنی سازی را اعلام نکردند.

«علی ربیعی» سخنگوی دولت گفت که "سطح جدید غنی سازی بر اساس نیازهای ما خواهد بود". سطح غنی سازی مطابق توافق هسته‌ای برجام ۳.۶۷ درصد تعیین شده بود.

مقامات ایران تاکید کردند که اقدامات جدید موجب بسته شدن مسیر دیپلماسی برای حفظ برجام نخواهد شد.

«عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه ایران گفت: فرصت برای دیپلماسی وجود خواهد داشت.

این درحالیست که «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه روز گذشته (شنبه) در گفت وگوی تلفنی با حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران گفت که تلاش می‌کند تا ۱۵ ژوئیه راهی برای از سرگیری گفت وگو بین ایران و شریکان غربی پیدا کند.

عراقچی امروز گفت که بحث‌ها با اروپایی‌ها ادامه دارد.

وی افزود: از دیدگاه ما اگر آمریکا بخواهد در مذاکرات بین ایران و کشورهای ۱+۴ مشارکت کند این کار ممکن است.

آسوشیتدپرس ادامه داد: با این حال امیدها برای نجات و حفظ برجام بطور فزاینده ای کمرنگ شده است زیرا اروپایی‌ها قادر به ارائه راه مؤثری برای دور زدن تحریم‌های آمریکا نبوده‌اند.

آسوشیتدپرس تاکید کرد: هر چند گام‌های ایران برای کارشناسان منع اشاعه هسته‌ای موجب نگرانی است اما اگر اروپایی‌ها کاهش تحریم‌های مورد نظر ایران را به این کشور ارائه دهند، این گام‌های هسته‌ای ایران به آسانی قابل بازگشت است.

** بی بی سی: ایران نقض جدید توافق هسته‌ای را اعلام کرد

شبکه خبری "بی بی سی" انگلیس نیز در خبری فوری با عنوان اینکه "اعلام مورد جدید نقض برجام از سوی ایران" گزارش داد: ایران اعلام کرد که از محدوده مشخص شده در سطح غنی سازی اورانیوم با نقض توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ عبور خواهد کرد.

عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران گفت که ایران هنوز می‌خواهد توافق هسته‌ای را حفظ کند اما کشورهای اروپایی را به علت پایبند نبودن به تعهدات آنها مقصر دانست.

آمریکا بطور یکجانبه در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای خارج شد و از آن زمان تا کنون تحریم‌های شدیدی علیه ایران اعمال کرده است.

این شبکه خبری انگلیسی ادعا کرد: اعلام امروز ایران تازه‌ترین مورد نقض توافق هسته‌ای است. ایران در ماه مه (اردیبهشت) نیز میزان تولید اورانیوم غنی شده را افزایش داده بود؛ ماده‌ای که برای تولید سوخت رآکتورها قابل استفاده است اما برای ساخت سلاح هسته‌ای هم می‌توان از آن استفاده کرد. این کشور تا کنون میزان اورانیوم غنی شده‌ای بیش از میزان مجاز در برجام است.

عراقچی روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری گفت که ایران غنی سازی اورانیوم بالاتر از سطح ۳.۶۷ درصدی را آغاز خواهد کرد.

اعلام این مطلب یک روز پس از آن صورت گرفت که امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در گفت وگو با حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران نسبت به تبعات کنار گذاشته شدن توافق هسته‌ای ابراز "نگرانی عمیق" کرد.

روحانی از کشورهای اروپایی خواست که برای حفظ توافق هسته‌ای اکنون اقدام کنند.

** خبرگزاری فرانسه: برجام در معرض خطر

فرانس پرس نیز در گزارشی با عنوان "ایران در مسیر افزایش سطح غنی سازی اورانیوم"، توافق هسته‌ای برجام را "توافقی در معرض خطر" توصیف کرد و نوشت: ایران روز یکشنبه اعلام کرد که در تلاش برای فشار بر امضا کنندگان توافق هسته‌ای برای اجرای تعهدات آنها، سطح مجاز غنی سازی در توافق هسته‌ای را نقض می‌کند.

این خبرگزاری غربی افزود: این اقدام ایران درحالی انجام می‌شود که اتحادیه اروپا و آمریکا که از توافق خارج شده با این اقدام ایران مخالف هستند.

روحانی رئیس جمهوری ایران برای اولین بار در روز ۸ مه (۱۸ اردیبهشت) همزمان با اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام، قصد جمهوری اسلامی ایران در زمینه کاهش تعهدات را اعلام کرد.

وی گفت که این اقدامات در پاسخ به قصور و کوتاهی کشورهای باقی مانده در برجام برای عمل به قول‌های خود برای کمک به ایران در دور زدن تحریم‌های گزنده آمریکا انجام می‌شود.

مکرون رئیس جمهوری فرانسه در گفت وگو با روحانی از "نگرانی عمیق" خود درباره خطرات تضعیف توافق هسته‌ای سخن گفت.

با این حال مکرون و روحانی توافق کردند که تا روز ۱۵ ژوئیه (دوشنبه ۲۴ تیر) شرایط برای از سرگیری گفت وگوها بین تمام طرف‌ها را بررسی کنند.

هنوز معلوم نیست که جمهوری اسلامی تا چه حدی غنی سازی را تقویت خواهد کرد. اما یک مشاور ارشد آیت الله علی خامنه ای رهبر عالی ایران روز جمعه گفت که سطح غنی سازی می‌تواند به پنج درصد برسد.

روحانی تاکید کرده که اگر سایر طرف‌ها به ایران در کاهش تأثیر تحریم‌ها کمک کنند، اقدامات ایران برگشت داده خواهد شد.

ایران با استناد به شروطی از برجام در خصوص کاهش تعهدات در برابر نقض تعهدات طرف دیگر، می‌گوید که توافق هسته‌ای را نقض نکرده است.

اروپا درصدد حفظ توافق هسته‌ای از طریق ایجاد سازوکار پرداخت مالی موسوم به "اینستکس" است که هدف از آن کمک به ایران برای دور زدن تحریم‌های آمریکا است.

اما روحانی این سازوکار را به عنوان "توخالی" رد کرده زیرا فروش نفت ایران را تسهیل نکرده است.

** رویترز: افزایش چالش ایران در برابر فشار تحریمی آمریکا

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد: ایران روز یکشنبه اعلام کرد که تعهدات خود در چهارچوب توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ را کاهش می‌دهد و سطح غنی سازی را بالا می‌برد.

رویترز افزود: مقامات ارشد ایران در یک کنفرانس خبری اعلام کردند که این کشور هر ۶۰ روز به کاهش تعهدات ادامه می‌دهد مگر اینکه امضا کنندگان برجام برای محافظت از ایران در برابر تحریم‌های آمریکا اقدام کنند اما آنها در عین حال مسیر دیپلماسی را باز نگاه داشتند.

در نشانه‌ای از افزایش نگرانی غربی‌ها، رئیس جمهوری فرانسه گفت که او و حسن روحانی توافق کرده‌اند که بدنبال شرایطی برای از سرگیری گفت وگوها درباره مساله هسته‌ای ایران تا روز ۱۵ ژوئیه باشند.

دفتر مکرون افزود که او به گفت وگو با مقامات ایران و سایر طرف‌های دخیل برای "تعامل به منظور کاهش تنشها در موضوع هسته‌ای ایران" ادامه خواهد داد.


** سی ان ان: پیام مهم ایران باز بودن مسیر دیپلماسی است

شبکه تلویزیونی سی ان ان در بازتاب گام جدید ایران در ارتباط با کاهش تعهدات برجامی گزارش داد: پیام مهمی که از این نشست از سوی تهران دریافت می شود، باز بودن مسیر دیپلماسی است.

این شبکه خبری آمریکایی پس از نشست خبری مشترک سخنگویان دولت و سازمان انرژی اتمی در باره گام‌های جدید ایران در برجام افزود: ایران سطح غنی سازی اورانیوم خود را افزایش می‌دهد، بنابر توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ حد مجاز غنی سازی ۳.۶۷ درصد برای ایران بود، اما ایران می‌گوید مسیر دیپلماسی همچنان باز است.

"سام کیلی" (Sam Kiley) خبرنگاری سی ان ان از مسکو درباره این نشست خبری گفت: بله! مسیر دیپلماسی باز است و این پیام بسیار مهمی است که از طرف تهران می‌آید.

خبرنگار سی ان ان ادامه داد: ایران "بی میل" به کاهش تعهدات در برجام خود را نشان داد، توافقی که دولت ترامپ در ماه مه سال گذشته میلادی آن را ترک کرد، مساله انتقاد آمیز هم در برجام همین است.

این شبکه خبری آمریکایی افزود: ایران بار دیگر مهلتی ۶۰ روزه بخصوص به طرف اروپایی داد تا نتیجه منسجمی در خصوص اینکه ایران قادر به مبادلات نفتی داشته باشد، اعلام کرد.
کیلی در ادامه گفت: آمریکا نه تنها تحریم‌های یکجانبه را بر ایران اعمال کرده بلکه تحریم‌های چند جانبه ای بر کشورهایی که قصد تجارت و خرید نفت از این کشور را داشته باشند، اعمال کرده و تهران خواستار نتیجه ملموسی از تلاش‌های دیپلماتیک اروپایی‌ها در تسهیل این تحریم‌ها است، ایران می‌خواهد تا حاصل فروش نفت خود را مستقیماً وارد سیستم مالی و اقتصادی کشور کند.

وی افزود: این تنش نخست بر سر این توافق است و این یک فشار دیپلماتیک ایران بخصوص به طرف اروپایی است چرا که هیچ پیشرفت (نفع) اقتصادی از توافق هسته‌ای عاید ایران نشده است.

این رسانه تصویری آمریکایی افزود: باید بخاطر داشته باشیم که این آمریکا بود که ابتدا از توافق خارج شد، آلمان، فرانسه، انگلیس، چین و روسیه تلاش به حفظ این توافق دارند.

خبرنگار سی ان ان ادامه داد: ایران طرف‌های دیگر امضا کننده توافق بخصوص اروپایی ها را متهم به قصور در اجرای تعهدات خود بنابراین توافق می‌داند.

این شبکه تلویزیونی آمریکایی گزارش داد: تهران تا امروز به طرف‌های امضا کننده توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ مهلت داده بود تا تأثیر تحریم‌های آمریکا را تسهیل کنند.

سی ان ان ادامه داد: امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه با همتای ایرانی خود روز شنبه (روز گذشته) تماسی تلفنی داشت و تلاش کرد تا این توافق را نگه دارد؛ دفتر ریاست جمهوری فرانسه در این باره اعلام کرد که مکرون تلاش دارد تا مذاکرات بین المللی را تا اواسط ماه جولای آغاز کند.

** لو فیگارو: افزایش درصد غنی سازی ایران بالاتر ازنرخ توافق شده در وین است

خبرگزاری فرانسه، روزنامه «لو موند»، «لو فیگارو»، «لا نوول ابزروتوآر»، «اوئست فرانس» فرانسه و «لا لیبر» بلژیک از جمله نخستین رسانه‌های فرانسوی بودند که ساعتی پس از اعلام افزایش غنی سازی اورانیوم از سوی مقامات کشورمان آن را بازتاب دادند.

این رسانه‌ها در عین حال مدعی شده‌اند که این افزایش درصد غنی سازی اورانیوم باعث افزایش تنش‌ها در موضوع هسته‌ای خواهد شد.

لو فیگارو نوشت: ایران روز یکشنبه هفتم ژوئیه اعلام کرد که گام جدید خود در کاهش تعهدات هسته‌ای در مقابل جامعه بین الملل را برمی دارد و امروز غنی سازی اورانیوم در سطحی ممنوعه نسبت به آنچه در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ متعهد شده بود را آغاز می‌کند.

«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی بدون اعلام درصد جدید غنی سازی که ایران در حال حاضر قصد دارد انجام دهد، گفت: با انجام مسائل فنی افزایش درصد غنی‌سازی اورانیوم، تا ساعاتی دیگر درصد غنی سازی ایران از ۳.۶۷ عبور خواهد کرد.

این رسانه فرانسوی نوشت: این نرخ بالاتر از آن چیزی است که طبق توافق وین در سال ۲۰۱۵ که ایالات متحده از آن خارج شد، تعهد شده بود.

** خبرگزاری فرانسه: افزایش درصد غنی سازی ایران همچنان کمتر از مقدار غنی سازی ایران قبل از حصول برجام است

خبرگزاری فرانسه هم نوشت: مقامات ایرانی که در یک کنفرانس خبری شرکت کرده بودند همچنین اعلام داشتند تهران به کاهش تعهدات خود در پایان فرصت ۶۰ روزه به امضا کنندگان توافق در صورتی که از این توافق در مقابل تحریم‌های آمریکا محافظت نکنند، ادامه می‌دهد.

میزان پنج درصد غنی سازی اورانیوم که ایران در پی دستیابی به آن است، همچنان بسیار پایین‌تر از غنی سازی ۲۰ درصد قبل از تحقق توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ و خیلی کمتر از حدود ۹۰ درصدی است که برای ساخت سلاح هسته‌ای نیاز است.

خبرگزاری فرانسه در عین حال اضافه کرد: ایران همچنین تهدید کرده که پروژه اولیه خود را برای ساخت یک راکتور هسته‌ای در اراک تحت توافق وین اجرا کند.

«سید عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه ایران امروز گفت که اگر بازطراحی راکتور اتمی اراک براساس توافق انجام شده در برجام انجام نشود، ایران این راکتور را با وضعیت سابق راه‌اندازی خواهد کرد.

**لا نوول ابزروتوآر: غنی سازی ایران پاسخی به ترامپ است

«لا نوول ابزروتوآر» هم نوشت: ایران به طور رسمی اعلام کرد که درصد غنی سازی اورانیوم خود را تا ساعاتی دیگر از ۳.۶۷ درصد بالاتر می‌برد. پاسخی به ترامپ.

این رسانه فرانسوی مدعی شده که این مساله منجر به افزایش تنش‌ها در موضوع هسته‌ای ایران خواهد شد.

تصمیم به افزایش درصد غنی سازی اورانیوم ۲۳۵ به سطح خلوص بالاتر از ۳.۶۷ درصد، محدودیتی که در توافق ماه جولای سال ۲۰۱۵ در وین تعهد شد، روز چهارشنبه توسط رئیس جمهوری ایران حسن روحانی اعلام شد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده است که در ۱۰ ژوئیه، به درخواست ایالات متحده، یک جلسه فوق العاده برگزار خواهد شد تا کاهش تعهدات هسته‌ای از سوی ایران را بررسی کند.


**پیشنهاد محرمانه مکرون به روحانی برای یافتن راه مذاکره با آمریکا

رادیو بین المللی فرانسه هم نوشت: حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، در گفت‌وگوی تلفنی با امانوئل مکرون همتای فرانسوی خود، از آمادگی برای مذاکره با «۱+۵» خبر داده است. با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، این اولین بار است که ایران از گروه «۱+۵» سخن می‌گوید که شامل آمریکا نیز می‌شود. با این حال روحانی «توقف کلیه تحریم‌ها» را مقدمه چنین «حرکتی» دانسته است.

پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری ایران نوشت که حسن روحانی «با اشاره به پیشنهاد همتای فرانسوی خود»، این اظهارات را مطرح کرده، اما در باره پیشنهاد مکرون توضیح بیشتری داده نشده است.

جملاتی که دفتر ریاست جمهوری ایران از مکرون نقل کرده، این است که رئیس جمهوری فرانسه از آمادگی این کشور برای «حفظ برجام» سخن گفته است. اما کاخ الیزه درباره گفت‌وگوی تلفنی روحانی و مکرون اعلام کرد که این گفت‌وگو «بیش از یک ساعت» طول کشید.

همچنین بر اساس اعلام الیزه، این دو بر سر یک مهلت یک هفته‌ای (تا ۱۵ ژوئیه) برای «بررسی شرایط ازسرگیری مذاکرات» توافق کردند.

دفتر ریاست جمهوری فرانسه، جزئیات بیشتری از این «مذاکرات» ارائه نکرده است. با این حال، مکرون از روحانی خواسته که ایران در این مهلت، دست به اقدام جدیدی در جهت تضعیف برجام نزند.

مکرون نیز متعهد شده که در این مدت، تلاش‌های خود را برای مذاکره با «شرکای بین‌المللی مربوطه» به منظور کاهش تنش‌ها به کار گیرد.

همچنین عباس عراقچی، معاون وزیرامورخارجه ایران روز یکشنبه در نشست خبری مشترک با سخنگوی دولت و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: «در صورتی که آمریکایی‌ها بخواهند در گفت‌وگوهای ایران و ۱+۴ حضور داشته باشند از نظر ما مانعی ندارد به شرط اینکه تحریم‌ها را بردارد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که پیشتر اعلام کرده برجام «توافق بدی» است، بارها خواستار یک «توافق بهتر» با ایران شده است.

این در حالی است که آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که دیگر مایل نیست «تجربه برجام» را تکرار کند.


** اشپیگل: ایران «نقض اصل برجام» را اعلام کرد

نشریه اشپیگل مدعی شد که اقدام ایران نقض اصل اساسی توافق هسته ای بوده و با این کار موجودیت برجام بیش از پیش به خطر می افتد.

طبق توافق هسته ای ۲۰۱۵ وین ایران مجاز است اورانیوم مورد نیاز خود را تا ۳.۶۷ درصد غنی سازی کند. با این حال ایران اعلام کرد که از امروز دیگر به این اصل پایبند نبوده و به هر میزان مورد نیاز خود به غنی سازی بیشتر اقدام خواهد کرد.

به نوشته اشپیگل، آینده توافق هسته ای ایران از سال گذشته و با خروج یکجانبه آمریکا از آن به مخاطره افتاده است.
در حالی که آلمان و اروپا بر مواضع خود و حمایت از برجام پافشاری می کنند، ایران طبق اعلام قبلی خود اقدام دیگری را در راستای کاهش تعهدات برجامی اش آغاز کرده است.

این در حالی است که پیشتر نیز تهران از عبور میزان اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ درصدی اش از مرز ۳۰۰ کیلوگرم تعیین شده در برجام خبر داده بود.

بنابراین، ایران ماندن در برجام را به تأمین انتظارات اقتصادی اش از قبل این توافق منوط کرده و به ویژه خواهان خرید نفت خود از سوی اروپایی هاست. با این حال انتظارات ایران برآورده نشده و از این روی، این کشور اولتیماتوم دو ماهه ای را به اروپا برای انجام تعهداتشان داده است.

** بیلد: ایران «از امروز» دیگر به محدودیت برجام پایبند نمی ماند

پرتیراژترین روزنامه آلمان در گزارشی به تأثیرات تصمیم برجامی ایران در مناقشات با آمریکا پرداخت و مدعی شد که این اقدام می تواند تنش ها را افزایش دهد.

بر این اساس ایران دیگر حاضر نیست به محدودیت در غنی سازی اورانیوم که در توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ به آن ملزم شده، عمل کند.

بیلد افزود: پیش از این آیت الله خامنه ای رهبر عالی ایران تهدید کرده بود در صورت بدعهدی اروپایی ها، ایران برخلاف برجام، غنی سازی اورانیوم را از سرخواهد گرفت.

به گفته رهبر ایران این اقدام به معنی این نیست که این کشور به دنبال ساخت بمب هسته ای است چرا که تهران نیازی به آن ندارد و گذشته از این چنین کاری خلاف اصول اسلامی است.

**هندلزبلات: ایران اورانیوم خود را بیش از میزان تعیین شده غنی می‌کند

نشریه آلمانی هندلزبلات نیز در این باره نوشت: ایران تصمیم خود در مورد توافق هسته ای را اعلام کرد. یک سخنگوی دولت ایران گفت این کشور از امروز بنا بر نیاز خود به غنی سازی اورانیوم بیش از میزان تعیین شده در توافق هسته ای می‌پردازد.

بر این اساس ایران تأکید کرده که دیگر به میزان تعیین شده در برجام برای غنی سازی اورانیوم پایبند نمی ماند و از امروز این میزان را به بیش از ۳.۶۷ درصد تعیین شده در این توافق می‌رساند.

**اشترن: ایران مرزهای غنی سازی را درنوردید

این نشریه آلمانی نوشت: چهار سال پیش جامعه جهانی به خاطر دستیابی به توافقی موفق با ایران، جشن گرفت. اما از زمان خروج یکجانبه آمریکا از این توافق در سال ۲۰۱۸ دیگر از آن امیدواری خبری نیست.

به نوشته اشترن همان طور که انتظار می‌رفت، ایران اعلام کرد که دیگر به مرزهای تعیین شده برای غنی سازی اورانیوم در توافق هسته ای وین پایبند نمی ماند.

«علی ربیعی» سخنگوی دولت ایران یادآور شد این کشور بنا به نیاز خود به هر میزان، غنی سازی می‌کند.

**دی ولت: ایران دیگر خود را مقید به برجام نمی‌داند

در همین حال این نشریه، با اشاره به عدم تقید ایران به توافق هسته ای از امروز، به بررسی پیامدهای آن در منطقه پرداخت.

بر این اساس رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از مخالفان اصلی توافق هسته ای پیشتر خواهان فشار بیشتر آمریکا علیه ایران و تشدید تحریم‌های ضدایرانی شده است.

در این گزارش همچنین به ادعای این رژیم مبنی بر دستیابی به اسناد محرمانه فعالیت هسته ای ایران اشاره شد. دی ولت تاکید کرد که باید در روزهای آینده منتظر واکنش آمریکا و هم‌پیمانان منطقه‌ایش به اقدام ایران ماند.

**هویته: ایران غنی سازی اورانیوم بیشتر را دستور کار قرار داد

تارنمای خبری هویته نیز در صفحه نخست خود به تصمیم برجامی ایران پرداخت و از آغاز غنی سازی اورانیوم در این کشور بیش از میزان تعیین شده در توافق هسته ای خبر داد.
در این گزارش به سخنان مقامات ایرانی در مورد غنی سازی اورانیوم بیش از ۳.۶۷ درصد از امروز اشاره شده و آمده است: ایران اوایل ماه می اعلام کرده بود، از هفتم جولای (امروز) قصد دارد از مرز تعیین شده برجام عبور کند؛ بنابراین، علت این اقدام، خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های جدید از سوی دولت «دونالد ترامپ» علیه جمهوری اسلامی بوده است.



روزنامه العربی الجدید در گزارشی از کنفرانس مشترک خبری سخنگوی دولت، سخنگوی سازمان انرژی اتمی و عراقچی معاون وزارت امور خارجه نوشت؛ ایران اعلام کرد که مرحله دوم کاهش تعهد به توافق هسته‌ای را آغاز کرده و سقف غنی سازی ها از آنچه توافق شده بالا خواهد بود و سطح آن منوط به نیاز ایران است.

شبکه خبری العربیه نیز بخش‌هایی از نشست خبری را پوشش داد و نوشت: ایران اعلام کرد که وقت کافی برای راه حل دیپلماتیک داده است و اروپایی‌ها در پایبندی خود به توافق هسته‌ای شکست خوردند و تهران سطح غنی‌سازی اورانیوم خود را طبق این توافق افزایش می‌دهد.

روزنامه «الجمهوریه» لبنان نوشت: اعلام خبر عبور از مرز ۳.۶۷ درصد اورانیوم غنی شده از سوی ایران به مثابه شکست برای انگلیس، فرانسه و آلمان است.

الجمهوریه در مطلبی با تیتر «شدت مواضع ایران و افزایش سطح غنی سازی اورانیوم» افزود: اعلام این خبر از سوی ایران در حالی است که در پی خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای و اعمال تحریم‌های جدید بر تهران، رویارویی بین آمریکا و ایران به میزان زیادی شدت گرفت.

به نوشته این روزنامه، اظهارات «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه مبنی بر توافق با حسن روحانی همتای ایرانی خود در مورد بررسی شروط لازم برای ازسرگیری گفت‌وگو در خصوص توافق هسته‌ای در نیمه ماه جاری میلادی، بیانگر افزایش نگرانی غرب است.

المیادین: ایران ضمن اعلام افزایش سطح غنی‌سازی هشدار داد اگر در مهلت بعدی به راه‌حلی با اروپا دست پیدا نکند، گام سوم را برخواهد داشت.

الجزیره: ایران اعلام کرد از این پس در غنی‌سازی اورانیوم به سطحی فراتر از سقف تعیین‌شده در برجام خواهد رفت.

خلیج تایمز هم در خبری با تیتر «تهدید ایران به غنی‌سازی بیشتر در روزهای آینده»، اجرایی شدن کاهش تعهدات برجامی ایران را پوشش داد.

شبکه خبری روسیاالیوم با پوشش زنده نشست خبری سخنگوی دولت که با حضور سیدعباس عراقچی و بهروز کمالوندی برگزار شد، اعلام کرد که ایران در ساعات آینده به اقدامات فنی خود پایان می‌دهد و غنی‌سازی اورانیوم را تا بیش از ۳,۶۷ درصد آغاز می‌کند.

وال استریت ژورنال نیز با بیان این که ایران اعلام کرد که سطح غنی‌سازی خود را از محدوده برجام فراتر خواهد برد، مدعی شد که این دومین نقض عامدانه این سند بین‌المللی محسوب می‌شود که خطر نابودی آن را به همراه دارد.


ایندیپندنت هم رسانه دیگری بود که در اخبار خود به کاهش تعهدات برجامی ایران پرداخت و با عنوان گام ایران برای تضعیف برجام به بیان جزئیات افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم پرداخت.

یورونیوز نیز با انتشار سخنان علی ربیعی سخنگوی دولت در این زمینه به بیان جزئیات برنامه ایران برای کاهش تعهدات برجامی و افزایش غنی‌سازی اورانیوم پرداخت.

رادیو اروپای آزاد نیز در اخبار امروز، خبر اجرایی شدن گام دوم کاهش تعهدات برجامی ایران را منتشر کرد.

گاردین نیز در خبری به این موضوع پرداخت و نوشت: ایران برای بار دوم بخشی از تعهدات خود در برجام را زیر پای گذاشت.

دویچه وله هم در اخبار امروز خود در خبری به کاهش تعهدات برجامی ایران پرداخت و در این باره نوشت: ایران برنامه خود را برای اجرای کاهش تعهدات برجامی اعلام کرد.

اسکای نیوز هم خبری را به تصمیم ایران برای اجرای گام دوم کاهش تعهدات برجامی اختصاص داد و نوشت: ایران در تازه‌ترین اقدام خود محدودیت‌های غنی‌سازی اورانیوم را زیر پای گذاشت.

واشنگتن پست، نیویرک تایمز، تایمز آو اسرائیل و ژاپن تایمز و جروزالم پست نیز در اخبار امروز خود به افزایش سطح غنی‌سازی ایران پرداختند.


نظر شما