اسپونتیک هم در گزارشی مشابه اعلام کرده در حال حاضر تنها نیروهای پلیس و ماموران گمرک در عرشه نفتکش گریس ۱ حضور دارند. خروج نیروهای نظامی بریتانیا تحولی جدید در این ماجرا پس ازاحضار سفیر انگلیس از سوی وزارت امور خارجه به حساب میآید.
خبرگزاری رویترز هم از قول سخنگوی دولت محلی جبلالطارق گزارش داد که مصاحبهای با خدمه نفتکش توقیف شده انجام شده است. به گفته این مقام محلی، از خدمه این کشتی به عنوان شاهد پرسش شده است، نه متهم. پیش از این ایران به صورت رسمی از بریتانیا خواستار «رهاسازی سریع» نفتکش توقیف شده خود در جبلالطارق شده بود.
رئیس اداره سوم غرب اروپای وزارت امور خارجه ایران اقدام نیروی دریایی بریتانیا در توقیف نفتکش ایرانی را «غیرقانونی» و معادل با «راهزنی دریایی» دانست و تاکید کرد: «ایران از تمامی ظرفیتهای سیاسی و قانونی خود برای رهاسازی این کشتی و استیفای حقوق خود استفاده خواهد کرد.»
راب مکایر سفیر انگلیس در تهران عصر پنجشنبه ۱۳ تیر در اعتراض به توقیف نفتکش حامل نفت ایران به مقر وزارت امور خارجه در تهران احضار شده بود.
در جریان این احضار، وزارت خارجه ایران با یادآوری این که حسب اطلاعات موجود توقیف این نفتکش به درخواست آمریکا صورت گرفته، خواستار «رهاسازی سریع» نفتکش مزبور شد.
وی با اشاره به حرکت این نفتکش در آبراههای «بینالمللی»، اقدام نیروی دریایی انگلیس را معادل با «راهزنی دریایی» دانسته و گفت آن کشور حق ندارد تحریمهای یکجانبه خود یا اتحادیه اروپا را به صورت فراسرزمینی علیه کشورهای دیگر اعمال نماید زیرا این همان سیاست «زورمدارانه» آمریکا است که کشورهای اروپایی همواره نسبت به آن معترض بودهاند.
5050