حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه که برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه آفریقا به آدیسآبابا سفر کرده است، در حاشیه این اجلاس با تعدادی از سران و مقامات شرکت کننده در این اجلاس دیدار و رایزنی کرد.
به گزارش ایلنا٬ ماهاما، رییسجمهور غنا در دیدار امیرعبداللهیان با وی بر حضور فعال جمهوری اسلامی ایران، بهخصوص در بخشهای کشاورزی و درمانگاهی غنا تاکید کرد و افزود ظرفیتهای فراوانی برای توسعه همکاریهای بیشتر بین دو کشور وجود دارد.
امیرعبداللهیان نیز در این دیدار از حمایتهای رییسجمهور غنا در جهت تقویت روابط بین دو کشور تشکر کرد و بر عزم جمهوری اسلامی ایران بر توسعه مناسبات با غنا در همه زمینه تاکید کرد.
در دیدار معاون وزیر خارجه با علی بونگو، رییسجمهور گابن نیز دو طرف ضمن بررسی برخی اقدامات که منجر به کاهش غیرطبیعی قیمت نفت در بازارهای جهانی شده است، بر لزوم توقف این روند تاکید کردند.
موگابه، رییسجمهور زیمبابوه نیز در دیداری جداگانه بر موضع مشترک دو کشور در مباحثمنطقهیی و بینالمللی تاکید کرد و مناسبات دو کشور را الگوی مناسبی برای سایر کشورها خواند.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار از موضع مستقل زیمبابوه در برابر زیادهخواهی کشورهای غربی تقدیر کرد و بر ادامه همکاریهای دو کشور در مباحثمنطقهیی و بینالمللی تاکید کرد.
در دیدار با راجائو مپن، رییسجمهور ماداگاسکار، راجائو مپن از اعزام سفیر جدید ایران به آنتاناناریو تشکر کرد و آن را نشانه خوبی برای توسعه و پیشرفت روابط بین دو کشور دانست.
وی همچنین به وزیر امور خارجهاش ماموریت داد در اولین فرصت به تهران سفر کند.
امیرعبداللهیان نیز در این دیدار با توجه به نگاه مثبت و تاکید رییسجمهور ماداگاسکار، ابراز امیدواری کرد حجم مبادلات و همکاریهای دو کشور به سطحی برسد که متناسب با ظرفیتهای دو کشور باشد.
همچنین برهانه کریستوس، وزیر مشاور امور خارجه اتیوپی در دیدار با امیرعبداللهیان با اشاره به پیشرفتهای اقتصادی و صنعتی جمهوری اسلامی ایران، از توسعه روابط بین دو کشور استقبال کرد و افزود ایران میتواند شریک خوبی برای کشورش باشد.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار ضمن استقبال از توسعه روابط دو کشو در همه زمینهها، بر اهمیت نقش اتیوپی در استقرار صلح و ثبات و امنیت در منطقه شاخ آفریقا تاکید کرد.
امیرعبداللهیان همچنین با اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و اتیوپی دیدار و بر اهمیت نقش دیپلماسی پارلمانی در روابط بین دو کشور تاکید کرد.
او اظهار امیدواری کرد این گروه با جدیت بیشتر و ابتکارات خود فرصتهای جدیدی برای توسعه روابط بین دو کشور بهوجود آورند.
اعضای گروه دوستی پارلمانی اتیوپی نیز با اشاره به توانمندیهای اقتصادی و فنآوری جمهوری اسلامی ایران، خواستار گسترش همکاریهای تجاری بین دو کشور شدند.
∎