شناسهٔ خبر: 33534198 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا قدیمی | لینک خبر

تلویزیون مصر:

مرسی در دادگاه فوت کرد

تلویزیون رسمی مصر گزارش داد، محمد مرسی، رئیس‌جمهوری پیشین این کشور در دادگاه فوت کرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری ایسنا: بر اساس گزارش تلویزیون رسمی مصر، محمد مرسی در هنگام برگزاری جلسه دادگاه برای محاکمه وی، فوت کرده است. ‎

رئیس جمهوری پیشین مصر امروز (دوشنبه) هنگام محاکمه در پرونده مربوط به اتهام «جاسوسی» درگذشت.

بر اساس گزارش‌ها، مرسی در این جلسه دادگاه از قاضی درخواست کرده که صحبت کند و قاضی نیز به او اجازه داده است. پس از اعلام پایان جلسه، او ناگهان بیهوش شده و پس از آن فوت کرده است. جسد مرسی پس از این رویداد به بیمارستان انتقال داده شده است.

منابع خبری از اعلام آماده‌باش وزارت کشور مصر در پی درگذشت مرسی خبر داده‌اند.

به گزارش روزنامه اماراتی البیان، «محمد مرسی عیسی العیاط» که به محمد مرسی شهرت داشت، در ۲۰ اوت ۱۹۵۱ در روستای العدوة واقع در استان الشرقیه مصر از پدری کشاورز و مادری خانه‌دار متولد شد و برای تحصیلات دانشگاهی به قاهره رفت و سپس به خدمت ارتش درآمد.

مرسی لیسانس مهندسی خود را از دانشگاه قاهره گرفت و مرحله فوق‌لیسانس را در رشته مهندسی فلزات گذراند و مدرک دکتری را از دانشگاه کالیفرنیای آمریکا گرفت و در دانشگاه قاهره و کالیفرنیا به عنوان استادیار مشغول به تدریس شد. وی معاون پیشین پارلمان مصر در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ بوده و رئیس یکی از بخش‌های دانشکده مهندسی دانشگاه الزقازیق نیز بوده است.

مرسی در سال ۱۹۹۲ به عنوان عضو بخش سیاسی اخوان‌المسلمین شروع به فعالیت در این گروه کرد. وی در سال ۱۹۹۵ و ۲۰۰۰ نامزد انتخابات پارلمانی شده و به عنوان یکی از نمایندگان اخوان‌المسلمین وارد پارلمان شد. مرسی به عنوان عضو کمیته مقاومت علیه صهیونیسم انتخاب شده و برای تأسیس جمعیت ملی برای تغییر در سال ۲۰۱۰ با محمد البرادعی همکاری کرد و از سوی رهبران اخوان‌المسلمین در آوریل ۲۰۱۱ به عنوان رئیس حزب آزادی و عدالت انتخاب شد.

وی به دلیل مشارکت در تظاهرات علیه بازداشت دو تن از قضات به دلیل موضعشان در قبال تقلب در انتخابات پارلمانی در ۲۰۰۵ دستگیر شد و هفت ماه در زندان به سر برد. مرسی هم‌چنین به همراه ۳۲ تن از رهبران اخوان‌المسلمین در جمعه خشم در تاریخ ۲۸ ژانویه ۲۰۱۱ و در جریان انقلاب این کشور دستگیر شد. او در هفتم آوریل ۲۰۱۲ به عنوان نامزد ذخیره به جای خیرت الشاطر که پیش‌بینی می‌شد در انتخابات ریاست‌جمهوری رد صلاحیت شود، معرفی شد. در دور نخست انتخابات محمد مرسی و احمد شفیق هیچ یک نتوانستند بیش از ۵۰ درصد از آرا را به دست بیاورند و هر دو به دور دوم راه یافتند. در پایان دور دوم طرفداران هر دو نامزد پیروزی آن‌ها را اعلام کردند. در روز یکشنبه ۲۴ ژوئن ۲۰۱۲ کمیته انتخابات ریاست جمهوری محمد مرسی را به عنوان اولین رئیس‌جمهوری مصر بعد از انقلاب اعلام کرد. مرسی توانست ۵۱.۷ درصد از آرا را از آن خود سازد؛ در حالی که احمد شفیق ۴۸.۳ درصد از آرا را به دست آورده بود. چند ساعت بعد از پیروزی مرسی، استعفای وی از ریاست حزب آزادی و عدالت و عضویت در دفتر ارشاد اخوان‌المسلمین اعلام شد. وی از ۲۴ ژوئن به عنوان رئیس‌جمهوری مصر به جهانیان معرفی شد.

اردوغان: رحمت خداوند بر برادر شهید ما محمد مرسی باد

رئیس جمهوری ترکیه به درگذشت رئیس جمهوری مخلوع مصر واکنش نشان داد.

به گزارش  آناتولی، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه امروز دوشنبه در واکنش به فوت محمد مرسی رئیس جمهوری مخلوع مصر گفت: رحمت خداوند بر برادر شهید ما محمد مرسی باد.

الجزیره: مرسی در جلسه قبلی دادگاه گفته بود خطری جانش را تهدید می‌کند
شبکه خبری الجزیره اعلام کرد که رئیس‌جمهور سابق مصر در جلسه قبلی دادگاه گفته بود خطری جانش را تهدید می‌کند.

تسنیم، شبکه خبری الجزیره در خبری فوری گزارش داد که محمد مرسی رئیس‌جمهور سابق مصر در جلسه قبلی دادگاه که هفتم ماه مه برگزار شد گفته بود که خطری جانش را تهدید می‌کند.

رسانه‌های مصری دقایقی قبل از درگذشت محمد مرسی در هنگام جلسه دادگاه خبر دادند.

مرسی اولین رئیس‌جمهور منتخب مردم مصر پس از سرنگونی حسنی مبارک دیکتاتور مخلوع این کشور بود که در در 12 تیر ماه 1392 (سوم جولای 2013) با بیانیه فرماندهٔ ارتش مصر عبدالفتاح السیسی برکنار شد.‎

از زمان برکناری مرسی تا کنون دهها تن از هواداران او و رهبران اخوان المسلمین به دلیل اهمال طبی در زندان جان باخته اند.

آنکارا:مُرسی را با کودتا برکنار کردند؛ اما یاد و خاطره‌اش می‌ماند

وزیر خارجه ترکیه در واکنش به درگذشت رئیس جمهوری مخلوع مصر گفت: مُرسی را با کودتا برکنار کردند؛ اما یاد و خاطره اش از بین نخواهد رفت.

به گزارش آناتولی، مولود چاوش‌اوغلو وزیر خارجه ترکیه امروز دوشنبه در واکنش به درگذشت محمد مرسی رئیس جمهوری مخلوع مصر گفت: مرسی را با کودتا برکنار کردند؛ اما یاد و خاطره اش از بین نخواهد رفت.

وزیر خارجه ترکیه در این خصوص افزود: جهان اسلام ایستادگی وی را فراموش نخواهد کرد.

گفتنی است، محمد مرسی رئیس جمهوری سابق مصر در جلسه محاکمه مربوط به پرونده «جاسوسی»، ناگهان از حال رفت و پس از آن فوت کرد.

بر اساس اعلام الجزیره، جسد وی بلافاصله به بیمارستان منتقل شد.

وزارت کشور مصر نیز در پی اعلام درگذشت محمد مرسی رئیس جمهور سابق مصر در این کشور آماده باش اعلام کرده است.

مُرسی سیاستمدار مصری و پنجمین رئیس جمهوری مصر بود.

وی رئیس سابق حزب آزادی و عدالت، یک حزب تأسیس شده توسط اخوان المسلمین نیز بود. محمد مرسی نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ بوده و پیشتر از ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ نمایندهٔ پارلمان کشورش بود.

وی در ۱۲ تیر سال ۱۳۹۲ پس از ناآرامی‌های چندروزه و حالت بحرانی کشور مصر توسط ارتش این کشور عزل و به زندان انداخته شد.

دادستانی مصر: آثار جراحت روی جسد مُرسی وجود ندارد

دادستانی کل مصر در بیانیه‌ای گفت که «گزارش پزشکی حکایت از آن دارد که هیچ گونه آثار جراحت روی جسد محمد مرسی وجود ندارد».
دادستانی کل مصر دوشنبه شب ساعتی پس از انتشار خبر فوت رئیس‌جمهور سابق در بیانیه‌ای اعلام کرد که جسد محمد مرسی کالبد شکافی شد.

در بیانیه دادستانی مصر آمده که گزارش پزشکی حکایت از آن دارد که هیچ گونه آثار جراحت روی جسد مرسی وجود ندارد.

دادستانی کل مصر تاکید کرد که مرسی روز دوشنبه مورخ ۱۷/۶/۲۰۱۹ (۲۷/۳/۹۸) راس ساعت ۱۶:۵۰ به وقت محلی فوت شد.

دادستانی کل مصر دستور داد تا دوربین‌های موجود در سالن جلسه محاکمه مرسی و گفت‌وشنودهای حاضرین در جلسه ضبط شود.

به گزارش المیادین، دادستانی مذکور همچنین دستور داده تا پرونده پزشکی ویژه محمد مرسی انتشار پیدا نکند.

«محمد مرسی عیسی العیاط» رئیس‌جمهور سابق مصر و مشهور به محمد مُرسی روز دوشنبه هنگام جلسه محاکمه‌اش فوت کرد.

تلویزیون دولتی مصر ضمن اعلام خبر فوت مُرسی ۶۸ ساله گفت که رئیس‌جمهور سابق هنگام جلسه محاکمه‌اش در خصوص پرونده جاسوسی، بیهوش شد و پس از آن فوت کرد.

در ادامه این گزارش تلویزیونی آمده که مُرسی بعد از کسب اجازه از قاضی دادگاه برای بیان دفاعیاتش درباره اتهام «جاسوسی برای جنبش حماس و قطر»، بیهوش شد و فوت کرد

واکنش‌ها به درگذشت محمد مرسی
واکنش‌ها به درگذشت اولین رئیس‌جمهور منتخب مردم مصر بعد از سرنگونی حسنی مبارک ادامه دارد.

به گزارش المیادین، جنبش حماس درگذشت محمد مرسی رئیس‌جمهور سابق مصر را تسلیت گفت.

در بیانیه حماس آمده است: مرسی بعد از مبارزه‌ای طولانی در راه خدمت به مصر و مسائل امت و فلسطین درگذشت.

واکنش سازمان ملل

استفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در نشستی خبری در مقر دائمی این سازمان در نیویورک درگذشت محمد مرسی رئیس‌جمهور سابق مصر را به خانواده وی و دوستدارانش تسلیت گفت.

واکنش البرادعی

محمد البرادعی معاون سابق رئیس‌جمهور مصر و مدیر اسبق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صفحه خود به‌روی شبکه اجتماعی توئیتر برای محمد مرسی طلب رحمت و برای بازماندگان صبر و آرامش مسئلت کرد.

واکنش حزب عدالت و توسعه ترکیه

نعمان کورتولموش نایب‌رئیس حزب عدالت و توسعه در ترکیه درگذشت مرسی را به ملت مصر تسلیت گفت.

تسلیت امیر قطر

شیخ تمیم بن حمد آل‌ثانی امیر قطر در صفحه خود به‌روی توئیتر نوشت: خبر درگذشت ناگهانی محمد مرسی رئیس‌جمهور سابق مصر را با نهایت تأثر و اندوه دریافت کردیم. درگذشت مرسی را به خانواده او و ملت مصر تسلیت می‌گویم. انّا للّه و انّا الیه راجعون.

واکنش دیده‌بان حقوق بشر

سارا لی ویتسون رئیس بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیده‌بان حقوق بشر در واکنش به درگذشت مرسی او را تنها رئیس‌جمهور منتخب مردم مصر دانست.

وی افزود: درگذشت مرسی وحشتناک است اما در سایه شکست دولت مصر در مراقبت‌های پزشکی لازم از مرسی یا فراهم کردن زمینه ملاقات اعضای خانواده‌اش با او کاملاً قابل پیش‌بینی بود.

ویتسون گفت: سازمان دیده‌بان حقوق بشر در صدد به پایان رساندن گزارشی درباره وضعیت سلامتی محمد مرسی بود.

نظر شما