محمدرضا کلامی ، با اشاره به مجاز بودن واردات لوازم خانگی پیش از سال ۱۳۹۷ اظهار کرد: در آن زمان تولیدکنندگان معتقد بودند واردات لوازم خانگی امکان رقابت را برای آنها محدود میکند تا اینکه سال گذشته لزوم مدیریت منابع ارزی باعث شد واردات بخشی از محصولات نهایی در این بخش ممنوع شود.
وی با بیان اینکه ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی شرایط افزایش تولید داخل را فراهم کرده است، اظهار کرد: البته ممنوعیت واردات باعث کسری عرضه شد که جایگزین کردن این کسری نیاز به زمان داشت.
به گفته مدیرکل دفتر برنامهریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت، اکنون پروژههای جدید تعریف شده برای تولید لوازم خانگی در کشور به نتایج مدنظر رسیده و ورود تولیدات جدید به بازار قیمتها را در این حوزه متعادل خواهد کرد.
ممنوعیت واردات لوازم خانگی شامل برندهایی که در ایران کارخانه دارند نمی شود
این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه ممنوعیت واردات فقط شامل محصولات نهایی لوازم خانگی است، تصریح کرد: این ممنوعیت درباره برندهایی همچون ال جی و سامسونگ که در کشور کارخانه دارند و فقط قطعات خود را از کشورهای خارجی وارد میکنند، صدق نمیکند.
کلامی با بیان اینکه نیاز کشور به لوازم خانگی با توجه به آمار ازدواج و برخی موارد دیگر برآورد شده و در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته است، اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار تولیدکنندگان را ملزم به تأمین نیاز کشور کرده است تا بازار این کالا هر چه سریعتر به تعادل برسد./ایسنا