هجوم ملخ مهاجم صحرایی طی چند ماهه گذشته
آخرین وضعیت کانون های درگیر با ملخ صحرایی در کل کشور بویژه سیستان و بلو چستان چگونه است ؟
تا امروز در سطح 396 هزارو 717 هکتار از اراضی 8 استان با آفت ملخ صحرایی مبارزه کرده ایم که بیشترین سطح درگیر در سیستان و بلو چستان با 310 هزار هکتار است .
---
استان های دیگر کدامند ؟
جنوب کرمان 100هزار هکتار (و مابقی نقاط این استان 7 هزار هکتار) ، هرمزگان 91 هزار هکتار ،بوشهر 62 هزار هکتار،خوزستان 16 هزار هکتار ،فارس 10 هزار هکتار ، کهگیلویه و بویر احمد 2 هزار هکتار و خراسان جنوبی 100 هکتار.
در چند روز گذشته ساکنان استان های مرکزی به خصوص پایتخت نشینان با دیدن تعدادی ملخ در ساوه و یا رباط کریم با نگرانی هائی روبرو شده اند که مبادا این آفت به تهران نیز برسد ،آیا چنین امکانی وجود دارد ؟
همه استان ها با دقت و وسواس خاص پایش می شود و با اطمینان می توانم بگویم این ملخ هایی که مردم در نیمه شمالی کشور مشاهده می کنند ملخ صحرایی مهاجم نیست بلکه ملخ بومی ایران است که به ملخ مراکشی معروف است و جای نگرانی برای مردم ندارد و با تمهیدات اندیشیده شده احتمال اینکه ملخ صحرایی بتوانند خود را به استان های مرکزی و تهران برساند دور از ذهن است .
تفاوت ملخ صحرایی با ملخ بومی ایران از نظر قدرت تخریب چیست ؟
ببینید ملخ بومی ایران یا مراکشی همه ساله در نیمه شمالی دیده می شود و ما در یک برنامه سالانه با آن مبارزه می کنیم ولی قدرت تخریبش قابل مقایسه با ملخ صحرایی نیست؛ ملخ صحرایی می تواند در هر روز حتی 200 تا 400 کیلومتر طی مسیر کند، اما ملخ بومی ایران ممکن است حتی در طول زندگیش نتواند تا 50 کیلومتر نیز مهاجرت کند. دسته جات ملخ صحرایی حتی از 5 میلیون تا 50 میلیون نیز دیده می شود ولی ملخ بومی در دسته های 2 هزار تا نهایت 500 هزار است. ملخ صحرایی به شدت مخرب است و از هرگونه سبزی تغذیه می کند حتی دیده شده از تیر های برق چوبی هم تغذیه کرده است .
فائو برای دومین بار به ایران در مورد هجوم ملخ صحرایی هشدار داده و در این خصوص چه اقدامات پیشگیرانه انجام شده است ؟
بله فائو در هفته جاری بار دیگر به ما هشدار داد و ما انتظار داریم طی 10 روز آینده شاهد ورود دسته جات جدید ملخ از جنوب غرب و جنوب کشور باشیم که ما با تمام توان و کمک نیرو های مدیریت بحران استان ها ، سپاه و سازمان های جهاد کشاورزی آماده مبارزه با این دسته های جدید هستیم ضمن اینکه ملخ هایی که در دور اول هجوم به کشورما رسیدند الان در مرحله پوره هستند و در حال بیرون آمدن از خاک که باید با این نوزادان نیز قبل از رسیدن به مرحله بلوغ مبارزه کنیم.
آیا در حال حاضر طغیان ملخ را در استانی داریم ؟
خیر خوشبختانه در حال حاضر طغیان ملخ صحرایی را در هیچ استان نداریم اما باید مراقب باشیم که این اتفاق رخ ندهد خوشبخانه وزیر کشور به با اختصاص 20 میلیارد تومان از مدیریت بحران کشور برای مبارزه با ملخ صحرایی موافقت کرده و در حال حاضر مراحل تخصیص را در سازمان برنامه و بودجه کشور می گذراند .
آیا تاکنون ملخ صحرایی به مزارع آسیب رسانده است ؟
خسارت جدی در این زمینه نداشته ایم البته در اراضی مرتعی که بخشی از آن اراضی به صورت دیم کاشته شده بود خسارت هایی گزارش شده که تکه ای بوده است .
نظر شما