به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران که در اسلو به سر میبرد در دیدار با رئیس و اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس نروژ در خصوص مهمترین مسائل و تحولات بینالمللی و همکاریهای پارلمانی فیمابین جمهوری اسلامی ایران و نروژ با همتایان نروژی خود گفتوگو کردند.
حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این دیدار با اشاره به سوابق تاریخی روابط خوب دو کشور ابراز امیدواری کرد که روابط بین دو کشور بیش از گذشته تعمیق و توسعه یابد.
فلاحت پیشه همچنین با اشاره به اشتراک نظر دو کشور در خصوص مبارزه با تروریسم و داعش و نقش آمریکا در ایجاد و حمایت از این گروههای تروریستی، خروج یکجانبه آمریکا از برجام را بیانگر عدم احترام آمریکا به قوانین و مقررات بینالمللی توصیف و از موضع نروژ در حمایت از بر جام و مخالفت با اعمال تحریمهای یکجانبه قدردانی کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کشورمان در ادامه با اشاره به کم کاری کشورهای اروپایی در حفظ برجام گفت: متاسفانه اروپا رویکرد مشارکت جویانه کشورمان را به اندازه کافی ارج ننهاده است و عملکرد خنثی و بی تفاوت اروپا سبب خواهد شد این قاره در مقابل تهدیداتی همچون تروریسم قاچاق انسان و مواد مخدر آسیب پذیر تر از گذشته شود.
وی در پایان ضمن تشکر از مهمان نوازی طرف نروژی از نمایندگان کمیسیون سیاست خارجی و دفاعی مجلس نروژ دعوت کرد به تهران سفر کنند.
در این دیدار همچنین جمالی نوبندگانی از اعضا هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به سئوالی در مورد سیاستهای منطقه ای جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران با دعوت دولتهای قانونی منطقه و برای جلوگیری از تجزیه این کشورها و ایجاد ثبات و امنیت منطقه ای به کشورهای منطقه کمک کرده و به عنوان کشوری با قدرت منطقهای قابل توجه و موئلفههای متعدد امنیتی و سیاسی ایران مانع از تسلط تروریستها شده و گروههایی که به اعتراف سردمداران دولت آمریکا ، این کشور در ایجاد و پرورش آنها نقش داشته است را شکست داده است.
وی همچنین نقش منفی برخی از کشوهای منطقه در حمایت از تفکر تروریستی و کشتار بیرحمانه مردم یمن را مورد انتقاد قرار داد و در پاسخ به انتقاداتی درباره مجازات اعدام به فجایع جاری در یمن و مشکلات ناشی از کمبود دارو در ایران که برای بیماران خاص و سرطانی حیاتی است اشاره کرد و اظهار داشت: این موارد مصادیقی از اعدام تدریجی است که اروپا میبایستی سیاست دوگانه در برخورد با این فجایع را مورد بازبینی قرار دهد.
در این دیدار همچنین محمد مهدی برومندی نایب رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی نیز خواستار ارتقای هر چه بیشتر روابط بین دو کشور و به خصوص استفاده از تجارب نروژ در زمینه شیلات و آبزی پروری شد.
وی با اشاره به اهمیت صلح و دوستی در دین مبین اسلام تفکر وهابیت را ریشه و منشا تمام مشکلات تروریستی در منطقه توصیف و با اشاره به سبقه تاریخی و خصلت صلح دوستی مردم ایران بر آمادگی دولت و ملت ایران برای مقابله با هر گونه تجاوز علیه کشورمان تاکید کرد.
برومندی از رویکرد غرب برای همزمان فروش سلاح و ابراز تاسف در خصوص فجایع یمن ابراز تعجب کرد.
در این دیدار خانم سمیه محمودی نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به پیشرفتهای مختلف بانوان در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی در ایران مصادیقی از پیشرفتهای زنان ایرانی در صحنه های مختلف داخلی و بینالمللی را ارائه کرد.
وی همچنین از طرحهای مصوب در مجلس شورای اسلامی برای ارتقا خدمات به زنان بی سرپرست و بد سرپرست و همچنین تصویب قانون تابعیت برای فرزندانی با مادران ایرانی خبر داد.
در این جلسه خانم «آنیکا هوتفلد» رئیس کمیسیون سیاست خارجی و دفاعی پارلمان نروژ با ابراز خرسندی از حضور هیات ایرانی در نروژ خواست و اراده نروژ در ارتقای سطح همکاریها و روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید قرار دادند.
طرف نروژی با اشاره به روابط نزدیک و استراتژیک این کشور با آمریکا با این حال اعلام کرد که به رغم این روابط نزدیک با آمریکا نروژ از ابتدا با خروج این کشور از برجام مخالف بوده و عمیقا از این بابت اظهار تاسف کرده است.
طرف نروژی همچنین با اشاره به رصد دقیق تحولات در منطقه خاورمیانه مخالفت خود با اعمال تحریم علیه کشورمان را یاد آور شد و گفت که عصبانیت ایران در برابر این تحریمهای ناعادلانه کاملا قابل درک است.
نمایندگان نروژی ابراز امیدواری کردند که با کاهش مجادلات لفظی در منطقه تنش کنونی در منطقه حساس خاورمیانه به نحو عاقلانهای مدیریت و مانع از گسترش ناامنی در منطقه شود.
طرف نروژی همچنین با اشاره به اشتیاق شرکت های نروژی برای حضور در بازار ایران به خصوص در بخش شیلات و انرژیهای پاک ابراز امیدواری کرد کانالهای مالی اروپا برای حفظ روابط تجاری با کشورمان هر چه زودتر ایجاد شود.
انتهای پیام/
نظر شما