به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مطالعه جدید محققان دانشگاه «استکهلم» و مؤسسه «کارولینسکا» نشان داد که ویروسها با پروتئینهای درون مایعات بیولوژیکی واکنش میدهند و پس از آن به عفونت تبدیل میشوند؛ این روند موجب تسریع در تشکیل پلاکهایی میشود که با بیماریهایی از جمله آلزایمر در ارتباط هستند.
براساس گزارش «نیواطلس»، در سال 1980، مطالعاتی در مورد ارتباط میان ویروس هرپس و شروع بیماری آلزایمر، انجام شد و نشان داد که بیماری آلزایمر ممکن است یک منشا ویروسی داشته باشد؛ البته این موضوع به عنوان یک فرضیه باقی ماند. اکنون به دنبال شکستهایی در درمان آلزایمر، این فرضیه مجددا مورد مطالعه دانشمندان قرار گرفت. یکی از چالشهای بزرگ در پیشبرد این فرضیه، این است که چه مکانیسمی باعث می شود تا ویروسی مانند هرپس به ناهنجاری عصبی سرعت بخشد.
مطالعه جدید دانشمندان راههایی را که ویروس میتواند با پروتئین واکنش دهد، مورد بررسی قرار دادند و برای نخستین بار ثابت کردند که ویروس خاصی مانند هرپس قادر است تا به پیشرفت بیماری آلزایمر سرعت بخشد.
طبق این گزارش، این مطالعه توضیح داد که چگونه ویروسها بسته به مایع زیستی که در آن ساکن هستند، میتوانند در لایههای مختلف پروتئینها قرار بگیرند. این لایه پروتئینی ویژه با نام کرونا شناخته شده است.
کریم عزت سرپرست نویسندگان این مطالعه گفت: تصور کنید که یک توپ تنیس را در یک کاسهای از شیر و غلات میاندازید؛ سپس ذرات این مخلوط بلافاصله به توپ میچسبد؛ هنگامی که ویروس در تماس با خون و مایعات بدن قرار میگیرد مشابه همین اتفاق رخ میدهد و پروتئینها بلافاصله به ویروسها می چسبند و پروتئین کرونا را تشکیل میدهند.
یکی از ویروسهای مورد مطالعه محققان، ویروس «هرپس سیمپلکس نوع یک» است. محققان نشان دادند که هرپس دارای توانایی برای کاتالیز پروتئینهای آمیلوئید در کرونا هستند و موجب تجمع این پروتئینها میشوند، اساسا ویروسها به سرعت تشکیل پروتیئنهای آمیلوئید کمک میکنند.
براساس این گزارش، محققان برای بررسی مکانیسم موجودات زنده، موشهایی را به ویروس هرپس آلوده کردند و دریافتند که حیوانات عفونی به طور قابل توجهی نشانههایی از ناهنجاریهای آلزایمر را در عرض 48 ساعت نشان دادند.
انتهای پیام/