شناسهٔ خبر: 32839922 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

از سوی مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا؛

فعالیت‌ها در حوزه چاپ سه‌بعدی زیستی شتاب گرفت

مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با انجام اقداماتی مسیر توسعه حوزه چاپ سه بعدی زیستی را در کشور هموار می‌کند.

صاحب‌خبر -
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، چاپ سه بعدی زیستی یکی از حوزه‌های همگرایی است که به دلیل نوپا بودن آن دانش و تجربه کافی در این علم وجود ندارد؛ بنابراین مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه این حوزه اقداماتی را انجام داده است تا مسیر فعالان این حوزه هموار شود که انجام این فعالیت‌ها بر اساس سند توسعه کسب و کار فناوری‌های همگرا برای ارتقای چاپگر‌های سه بعدی انجام شده است.

برگزاری رویداد توسعه «بافت چاپی» یکی از اقداماتی است که این مرکز انجام داد تا امکان استفاده از این فناوری نوین در اختیار گروه‌های داوطلب فعال در حوزه مهندسی بافت قرار گیرد.

توسعه محصولات بر پایه چاپگر‌های زیستی
البته برگزاری مسابقه توسعه محصول در زمینه طراحی و توسعه پرکننده‌های دندانی، پروتز‌های استخوانی و غضروف (زانو و ستون فقرات) گام بعدی مرکز همگرا در توسعه محصولات بر پایه چاپگر‌های زیستی است که در برنامه سال جاری قرار دارد.

همچنین در سال جاری کارگاه تخصصی و عملی «چاپ زیستی» یک روزه در دانشگاه تهران با حمایت این مرکز برگزار شد تا روش چاپ زیستی به افراد و تیم‌های فعال در زمینه مهندسی بافت، پزشکی بازساختی، داروسازی و مطالعات سرطان معرفی شود. در بخش تئوری این کارگاه، روش‌های متداول چاپ زیستی، چالش‌ها و کاربرد‌های آن به ویژه در حوزه ساخت داربست‌های بدون سلول و ساختار‌های سلولی معرفی و آخرین پیشرفت‌ها بررسی شد. در بخش عملی نیز ساخت مدل سه بعدی از یک بافت و آماده سازی مدل جهت چاپ زیستی توسط نرم افزار اختصاصی انجام شد. همه این اقدامات گام‌هایی است که برای توسعه این حوزه نوپا در کشور انجام می‌شود تا شاهد ارتقاء و رونق آن باشیم.

نظر شما