شناسهٔ خبر: 3275672 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون سازمان محیط زیست خبر داد

اجرای طرح "هر دانش‌آموز یک بلوط" در مدارس استان‌های حاشیه زاگرس

معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست اقتصاد سبز و ایجاد مشاغل زیست محیطی را کلید توسعه پایدار خواند و با بیان اینکه نباید توسعه و اشتغال را تنها در ایجاد صنایع بزرگ مانند پتروشیمی‌ها، کارخانجات خودروسازی و ... دید، عنوان کرد: یکی از مهمترین منابع ایجاد شغل ، صنعت اکوتوریسم است.

صاحب‌خبر -

معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست اقتصاد سبز و ایجاد مشاغل زیست محیطی را کلید توسعه پایدار خواند و با بیان اینکه نباید توسعه و اشتغال را تنها در ایجاد صنایع بزرگ مانند پتروشیمی‌ها، کارخانجات خودروسازی و ... دید، عنوان کرد: یکی از مهمترین منابع ایجاد شغل ، صنعت اکوتوریسم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، دکتر مهناز مظاهری در مراسم تجلیل و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه افزود: توسعه صنعتی آلودگی‌ها و پیامدهای خاص خود را دارد و در کشورهای توسعه‌یافته مشکلات زیست محیطی زیادی وجود دارد، اما در ایران میزان تخریب محیط زیست هنوز آنقدر شدید نشده که نتوان آن را جبران کرد و هنوز قابلیت خوبی برای احیا منابع زیست محیطی در ایران وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه باید محیط زیست را برای نسل‌های آینده خود نیز حفظ کنیم، عنوان کرد: این کار از طریق آینده‌نگری، برنامه‌ریزی و ایجاد یک سند چشم انداز محقق خواهد شد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اصل 50 قانون اساسی ایران در حوزه محیط زیست، عنوان کرد: این قانون بسیار مترقی و بر اساس توسعه پایدار است و آنچه که 30 سال قبل در قانون اساسی ما آمد، حدود 13 یا 14 سال بعد در دنیا به تصویب رسید .

مظاهری از مشکلات زیست محیطی موجود در کشور یاد کرد و ادامه داد: در کشور ما 92 درصد منابع آبی برای بخش کشاورزی صرف می‌شود و یک چهارم نیروی کار در این حوزه کار می‌کند و این در حالی است که بخش کشاورزی ما تنها 66 درصد نیاز غذایی جمعیت 78 میلیون نفری ایران را تامین می‌کند که این بیانگر یک خلا است.

وی تصریح کرد: ما در ایران زمین‌های کشاورزی حاصلخیز و خوبی داریم و لازم است به سمت شیوه‌های آبیاری نوین حرکت کنیم تا بازده کشاورزی ما افزایش یابد.

این مسئول معتقد است: کرمانشاه با داشتن 5 درصد زمین‌های حاصلخیز کشور در این بین جایگاه ویژه‌ای دارد.

معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست کشور به بحران جنگل‌های بلوط نیز اشاره کرد و افزود: عده‌ای انتقاد دارند که ما جنگل‌های بلوط را فراموش کرده‌ایم و فقط به دریاچه ارومیه می‌پردازیم، اما ما جنگل‌های بلوط را رها نکرده و در جلسات شورای عالی محیط زیست که با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود ایشان تاکید فراوانی بر حفظ جنگل‌های بلوط دارند و حتی شخصا بازدیدی هم از این جنگل‌ها داشته‌اند.

مظاهری خاطرنشان کرد: از همین رو طرح هر دانش‌آموز یک بلوط در مدارس آغاز شد و در این خصوص تفاهم‌نامه‌ای با وزارت علوم و وزارت آموزش پرورش منعقد شد که این طرح در همه استان‌های حاشیه زاگرس اجرا شود.

این مسئول از جنگل‌های بلوط به عنوان ریه‌های کشور یاد کرد که باید جلوی از بین رفتن آن گرفته شود.

مظاهری همچنین از برنامه‌ریزی برای مقابله با ریزگردها و انعقاد تفاهم‌نامه با صندوق نوآوری و شکوفایی کشور برای ایجاد مشاغل سبز نیز خبر داد و در عین حال به پتانسیل‌های زیست محیطی کرمانشاه اشاره کرد و از این استان به عنوان فلات غرب ایران یاد کرد.

وی با بیان اینکه استان‌های غرب کشور از نظر سمن‌های زیست محیطی عدد قابل توجهی دارند، عنوان کرد: کرمانشاه با داشتن 31 سمن جایگاه خوبی در کشور دارد و در بحث آموزش و فرهنگسازی نیز در جایگاه دوم یا سوم کشور قرار دارد.

معاون آموزش و پژوهش حفاظت از محیط زیست عنوان کرد: تخریب محیط زیست در کرمانشاه نیز به نسبت 31 استان کشور کمتر دیده می‌شود.

دراین مراسم غلامحسین کاظمی بعنوان مدیرکل محیط زیست کرمانشاه معرفی و از خدمات تورج همتی تقدیر شد.

انتهای پیام