به گزارش خبرگزاری شبستان، «مجید تخت روانچی» در اولین سخنرانی خود در شورای امنیت این سازمان که برای بررسی بحران فلسطین برگزار شد گفت: این بحران با اشغال یک سرزمین آغاز شده و فقط با پایان اشغال آن نیز خاتمه مییابد.
سفیر و نماینده دائم جدید جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با یادآوری مسئولیت حقوقی شورای امنیت در زمینه حفظ صلح و امنیت بینالمللی و اینکه تنها اقدام این نهاد در هفت دهه گذشته، تصویب قطعنامه هایی بوده که عملاً اثری در احقاق حقوق فلسطینیان نداشته است، افزود: این شورا باید رژیم اشغالگر را وادار کند تا به اشغال فلسطین پایان دهد.
وی با اشاره به اینکه طی این مدت، هر وقت شورای امنیت قصد داشت قطعنامهای را برای تحت فشار قرار دادن اسرائیل صادر کند، آمریکا آنها را وتو کرد، گفت: نتیجه این وضعیت جسورتر شدن رژیم صهیونیستی در اجرای سیاستهای توسعهطلبانه و اقدامات غیرمشروع و نیز انجام مستمر کلیه جنایات بین المللی، شامل نسلکشی، جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و جنایت تجاوز بود.
تجاوز به همه همسایگان خود و نیز اعمال بیش از یک دهه محاصره غیرانسانی علیه غزه، از دیگر جنایات اسرائیل بود که وی به آنها اشاره کرد.
روانچی در عین حال گفت: مسئله به اینجا ختم نمیشود چون در دولت کنونی آمریکا وضعیت به صورت جدی تغییر کرده و خود این کشور آشکارا قطعنامههای ذیربط شورای امنیت را نقض میکند که نمونه بارز آن، انتقال سفارت خود به بیتالمقدس و شناسائی حاکمیت این رژیم بر جولان اشغالی سوریه است.
وی ضمن محکومیت شدیداللحن این اقدامات آمریکا و غیرقانونی و بلااثر خواندن آنها، گفت: سیاست هفتاد سال گذشته این کشور در مورد فلسطین ثابت میکند که به هیچ وجه نباید به پیشنهادات آمریکا، از جمله در ارتباط با به اصطلاح «معامله قرن» اعتماد کرد.
او اضافه کرد که حقوق مسلم هیچ ملتی را نه میتوان با فشارهای نظامی، سیاسی و اقتصادی شدید از آن سلب کرد و نه با دلارهای نفتی خرید.
نماینده کشورمان همچنین با یادآوری حمایت دیرینه جهانی از احقاق حقوق فلسطینیان، خواستار تداوم این حمایتها تا تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف شد.
روانچی در پایان گفت: جامعه جهانی باید در مقابل تلاشهای آمریکا و بعضی از شرکایش از جمله اسرائیل و عربستان سعودی برای تغییر ماهیت تهدید در خاورمیانه از مسئله فلسطین به سایر تهدیدات ساختگی که با هدف انحراف افکار جهانیان از واقعیات صورت می گیرد، مقاومت کند./
∎
نظر شما