شناسهٔ خبر: 32419719 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

کمتر از ۵ هزار مسجد با استاندارد‌های مطلوب در کشور داریم

مدیر حوزه های علمیه گفت: براساس طرح آمایش برای هر هزار نفر نیازمند یک مسجد فعال و تأثیرگذار هستیم اما عدد مساجد مطلوب ما کمتر از ۵ هزار است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس، آیت‌الله «علیرضا اعرافی» امروز دوشنبه ٢ اردیبهشت‌ماه در دیدار با حجت‌الاسلام ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور با تشکر از فعالان در حوزه کانون‌های مساجد گفت: در حوزه علمیه بر اساس آمایش ناظر بر کارکرد روحانیت، در حال پایه‌ریزی طرح‌هایی هستیم که در میان این طرح‌ها و رسالت‌های مهم روحانیت که از میان ٢٠٠ رسالت در عصر حاضر در قلمرو درون حوزه، ارتباط با نظام، ارتباط با جامعه و ارتباط با بین‌الملل، ٣٠ کارویژه به عنوان اولویت برگزیده شده است.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: حوزه در این زمینه باید به تولید فکر و تربیت نیرو پرداخته و با نهادهای مختلف همکاری کند که طرح‌هایی در این زمینه در حال آماده کردن هستیم تا به وضع مطلوب برسیم.

وی با بیان اینکه رشته‌ها، دوره‌ها و برنامه‌های مختلفی برای این مسأله در نظر گرفته شده است که به تدریج به سمت آن حرکت می‌کنیم، تصریح کرد: به دنبال تفاهم‌نامه با ٣٠ نهاد هستیم که با آموزش و پرورش امضا شده و فردا با صداوسیما جلسه‌ای خواهیم داشت تا به تفاهم برسیم تا اهداف دینی و فرهنگی محقق شود.

اعرافی با تشریح این نکته که ما با وضع ایده‌آل مسجد، فاصله زیادی در زمینه کمی و کیفی داریم، ادامه داد: از لحاظ کمی فاصله ما این است که در طرح آمایش که مورد قبول دیگران است، برای هر هزار نفر نیازمند یک مسجد فعال و تأثیرگذار هستیم. اختلاف آمار در این زمینه فراوان است و ٢٠ یا ٣٠ هزار مسجد نیمه فعال وجود دارند.

مدیر حوزه‌های علمیه،‌ مسجد را مهمترین جایگاه برای فکر و ایمان و اعتقاد و انقلاب توصیف کرد و افزود: هم‌اکنون ٧٠ هزار روستا داریم که ٢٠ هزار روستا دارای جمعیت خوبی هستند اما حداکثر ۵ هزار مسجد فعال روستایی داریم.

وی با اشاره به اینکه حتی تهران و قم نیز از لحاظ کمی در وضع خوبی قرار ندارند، خاطرنشان کرد: ٢٠ شاخص برای مسجد مطلوب وجود دارد که متأسفانه کمتر از ۵ هزار مسجد با این شاخصه ها داریم.

اعرافی با اشاره به اینکه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را می‌توان در مسجد حل کرد، گفت: حوزه علمیه و دستگاه‌های فرهنگی و مردم در این زمینه مقصر هستند. مسجد را باید به مردم واگذار کرد زیرا مسجد برای مردم است.

مدیر حوزه های علمیه افزود: مسجد در اندیشه اسلامی دارای نقش جامعی بوده و رسیدن به آن جایگاه نیازمند اقدام هماهنگ جامع است. وظیفه حوزه علمیه و شورای عالی انقلاب فرهنگی و کانون های فرهنگی و هنری مساجد این است که از این وضع نابسامان عبور کنیم.

وی مسجد را پایگاه علم، فرهنگ و دانش توصیف کرد و گفت: کار کانون های مساجد بسیار ارزشمند است و کانون‌های مساجد، نقش مهمی در احیای کارکرد مسجد دارد.

اعرافی بر لزوم هماهنگی دستگاه‌های مرتبط با مسجد تأکید کرد و افزود: مسجد باید سامان جدیدی پیدا کرده و با رویکرد مردمی، همگان وارد عمل شوند. این رویکرد ضروری است تا کار موازی انجام ندهیم.

مدیر حوزه های علمیه از در نظر گرفتن مسجد در طرح ١٤١٤ حوزه علمیه خبر داد و تصریح کرد: مسجد نیازمند بازسازی از منظر کمی و کیفی است و این به تدوین سند جامع و برنامه ریزی کامل و تعیین نقش ها برای تحقق این هدف بزرگ نیاز دارد.

وی مساجد فعال را محلی برای حل آسیب های اجتماعی دانست و بیان داشت: کانون های مساجد باید کارهای عمقی انجام داده و از کارهای صوری و گزارشی به شدت خودداری کنند.

اعرافی از برگزار کنندگان مسابقات مدهامتان تقدیر و تشکر کرد و گفت: دستاوردهای قرآنی ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی بسیار پررنگ است و توانسته ایم اقدامات عالی را به سرانجام برسانیم اما اگر نیمه خالی لیوان را ببینیم همچنان در وضع مطلوب قرآنی قرار نداریم.

مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: با وجود فعالیت کانون ها و هیأت ها در مساجد همچنان ضعف داریم و باید ضمن ارج نهادن به دستاوردهای قرآنی، کاستی ها را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: در بیانیه گام دوم بیش از ٤٠ بار واژه جوان آمده و گام های بزرگ آینده در کشور به وسیله جوانان برداشته شود. نگرانی کنونی این است که نتوانیم رابطه عمیقی با نوجوان و جوان برقرار کنیم و این خطری برای روحانیت و دستگاه های فرهنگی به شمار می آید.

اعرافی تصریح کرد: نسل جوان در معرض هجمه های بی سابقه قرار دارد و بر اساس این هجمه ها می توان گفت جوانان کنونی از جوانان گذشته بهتر هستند و درون مایه و گوهر پاک دارند و این هنر ماست که بتوانیم رابطه خوب فکری و معرفتی برقرار کنیم که این رابطه در حال حاضر ضعیف است.

مدیر حوزه های علمیه با تأکید بر لزوم توجه به فضای بین الملل گفت: نگاه بین المللی سازنده است و برای رسیدن به تمدن اسلامی باید این مرزهای محدود را رد کرده و نگاه بین المللی در مسجد و فعالیت های فرهنگی ما ملموس و پررنگ باشد. ما آمادگی لازم برای همکاری در این زمینه را با کانون های فرهنگی مساجد داریم.

انتهای پیام/

نظر شما