به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،گفتگوی ویژه خبری امشب با موضوع اولویت های سپاه پاسداران در سال ٩٨ با حضور سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا«ص» برگزار شد.
محمد در ابتدای برنامه با اشاره به آخرین وضعیت مناطق سیل زده و استان گلستان،اظهار کرد: در این استان خوشبختانه سیلاب مهار شده است و از شهرهای آق قلا و گمیشان که عمده آب گرفتگی در آنجا وجود داشت تا اندازه ای آب تخلیه شده و خوشبختانه این استان ثبات مناسبی پیدا کرده است.
وی افزود: یک کانالی در گرگان رود به نام بند ولی احداث شده است، عملکرد این کانال به عنوان سوپاپ گرگان رود به حساب می آید؛ زمانی که گرگان رود طغیان میکند به صورت اتوماتیک آب مازاد در این کانال قرار می گیرد و ظرفیت ۴٠ تا ۵٠ متر مکعب در ثانیه را هم دارد و این آب را به محدوده طبیعی حوزه شور منتقل می کنند و با احداث این کانال تا حدودی نگرانی ها برطرف می شود هر چند که این کانال ها درمان اساسی به حساب نمی آید؛بلکه درمان اصلی احداث سدهایی است که از قبل پیش بینی شده باشد.
محمد با اشاره به احداث سد نرماب توسط قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا«ص» افزود: این سد هم اکنون با ٨۵ درصد پیشرفت در حال تکمیل است و این پروژه مدت زیادی در حال انجام شدن است و به علت عدم تخصیص منابع لازم پروژه با تاخیر به بهره برداری می رسد؛ ولی اگر منابع لازم به پروژه اختصاص پیدا کند تا پایان سال قابل بهره برداری است.
وی ادامه داد:در سیلاب امسال صرفا به صورت انفعالی عمل شد و بعد از آمدن سیلاب به صورت لایه رویی انجام شد ولی اگر این اقدامات در یک زمان مناسب و با فراغ بال انجام شود؛ هزینه ها کم تر و دستاوردهای بیشتری به دنبال دارد از سویی در استان های لرستان و ایلام به علت قطع راه های ارتباطی ما مشکلات فراوانی داشتیم.
محمد با بیان اینکه در یک برهه ای خسارات زیادی به صنعت سدسازی وارد شد،تاکید کرد: علت آن هم خشکسالی بود و کشور ما به این علت که وضعیت بارش آنچنان قابل پیش بینی نیست و از قبل ما شاهد طغیان شدن رودخانه ها بودیم و پروژه های زیاد سدسازی انجام شده و معاون اول رئیس جمهور هم جلسات مختلفی را در این رابطه برگزار کردند.
فرمانده قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا«ص» با بیان اینکه وضعیت راه ها تا یک ماه آینده متعادل می شود،تصریح کرد: احداث پل های دائمی ظرف یک سال آینده انجام و با همکاری وزارت راه و شهرسازی جاده های جایگزین شدند.
در ادامه سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با اشاره به آخرین وضعیت کمک رسانی سپاه به مناطق سیل زده،اظهار کرد: ما اولین تجربه بسیج نیروی دریایی سپاه را در سیل خوزستان شاهد بودیم؛ بالغ بر ١٠٠ شناور و قایق بسیجی آمدند و در مجموع ٣٠۴ فروند شناور را در منطقه گسیل کردیم.
وی با اشاره به اینکه در سه محور حمیدیه،سوسنگرد و اهواز اقدامات مناسبی انجام شده است، ادامه داد: ٧٠ فروند شناور در سوسنگرد،۶٠ فروند شناور در حمیدیه و ١٧۴ فروند شناور را در اهواز مستقر کردیم که نقاط مختلف این استان را بتوانیم به طور مناسب پوشش دهیم.
سردار تنگسیری با اشاره به اینکه ٨۴ نفر از برادران اهل سنت برای خدمت رسانی در مناطق سیل زده خوزستان حضور موثری داشتند، ادامه داد: یک بیمارستان صحرایی با یازده مجموعه تخصصی در یادمان شهدای هویزه ایجاد شده است و این بیمارستان بسیار مجهز میباشد و یازده مختصص در این بیمارستان به کارگیری کردیم ما تازمان فروکش کردن سیل قطعا در منطقه خواهیم ماند از طرفی مردم هم غیرتمندانه در مناطق سیل زده حضور دارند.
امید همچنین در ادامه با اشاره به آمار دقیق سد در استان خوزستان، عنوان کرد: ما در این استان خوشبختانه یکی از استانهای است که به واسطه رودخانههای کرخه، کارون و ... از زمانهای گذشته سدهای بسیاری ساخته شده است و در حال حاضر تقریبا حدود ١٨ میلیارد متر مکعب امکان ذخیره سازی آب در استان خوزستان داریم.
فرمانده قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا «ص» با تاکید بر اینکه مدیریت بحران در کشور نیازمند بازنگری است، افزود: حادثه سیل اخیر بسیار عمیق بود اما یک انسجام بسیار خوبی را در این زمینه شاهد بودیم.
محمد تصریح کرد: مدیریت بحران باید پیش بینی های درست و قدرت عمل و اجرا داشته باشد. در حادثه سیل گلستان دیده شد که حتی یک دستگاه بیل دوزیست که قابلیت کار در خشکی و آب داشته باشد وجود نداشت حتی در استانهای مجاور هم نبود. پل های موقت و بیل بازو بلند از دیگر مواردی بود که نبودش در استان گلستان احساس می شد.
وی ادامه داد: در خصوص اسکان هم می شود ساختمان های پیش ساخته سریع النصب مهیا کنیم و در نقاط گوناگون که احتمال حادثه می رود دپو کنیم و در زمان حادثه، آسیب دیدگان را اسکان دهیم.
محمد گفت: بی شک بازنگری مدیریت بحران نیازمند بودجه مظائف است اما بودجه ای که با فکر هزینه شود یک دهم بودجه ای است که در فعالیت های انفعالی به مدیریت بحران تزریق خواهد شد.
فرمانده نیروی دریای سپاه در ادامه داد گفت: هشت فروند شناور از سوی حشد الشعبی در امداد رسانی ها به کمک ما ارسال شد. فرماندهان نیروهای حشد الشعبی در زمان جنگ تحمیلی در کنار ما و مقابل نیروهای بعثی جنگیدند. در امدادرسانی به سیل زده های استان خوزستان نیروهای حشدالشعبی نقش قابل توجهی داشتند و شناورهای آنان نیز قابل و کارآمد بود کسانی که نسبت به وجود نیروهای حشد الشعبی در خوزستان معترضند یا ناآگاهیا وابسته به بیگانگان هستند.
محمد در پاسخ به سوالی مبنی بر تحریم های آمریکایی و توجه احتمال آمریکا به قرارگاه خاتم گفت: دشمن به هر جایی بیشتر فشار می آورد بدان معناست که آنجا، موثر و ثمربخش است پس باید مصمم تر شویم. مجموعه قرارگاه سازندگی در پیشانی سازندگی کشور است و خدمات شایانی طی 30 سال گذشته به کشور داشته به این علت جزء اولین مجموعه هایی بود که تحریم شدند ولی در زمان تحریم هم همکاران ما با رویکرد بهره گیری از توان و پتانسیل داخلی به دنبال تامین نیازهای کارفرمایان، به دنبال اصلاح وندورلیستها (لیست تامین کنندگان) بوده ایم و در این راستاماموریت مان را به درستی انجام داده ایم.
دریادار تنگسیری در ادامه ارتباط تصویری با این برنامه اظهار کرد: هرچه بیشتر در تحریم قرار بگیریم، صنعت داخلی کشور بالنده تر می شود در نیروی دریایی سپاه عموما تجهیزات و لوازم، تولید داخل است. دشمنان ما آنقدر احمق هستند که نمی دانند با افزایش فشار بر ما، ما بالنده تر می شویم و به سمتی می رویم که نیازمان به دست خودمان تامین شود تحریم ها تاثیری بر آمادگی و توان رزم ما ندارد.
محمد از افتتاح ۴۸ پروژه در سال جاری خبر داد و افزود: برای تامین مالی پروژهها نامه نگاریهایی با دولت انجام گرفته امید است به سرانجام برسد این ۴۸ پروژه، حوزههای آب، راه، راه آهن، مترو، نفت و گاز و سایر حوزهها را پوشش میدهد نیروگاه پارس جنوبی هم به طور کامل احداث و در حال تولید است.
وی افزود:با توجه به تفاوت میان فاز ۱۱ و دیگر فازها و بیشتر در زمینه استخراج و تقویت فشار گاز دنبال میشود از تکنولوژی خاصی هم بهره میگرید فکر میکنم با تکیه بر توانایی داخلی بتوانیم فاز ۱۱ را هم به پایان برسانیم.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا «ص» ادامه داد: ۳ فاز از پروژه ستاره خلیج فارس با ظرفیت هر فاز ۱۲۰ هزار شبکه تکمیل شده قرار به راه اندازی فاز چهارمی هم هست طبق توافقات قبلی با کارفرما، بخشهایی از مراحل سیویل و استیل استراکچر آن پیش رفته، اما هنوز قراردادی منعقد نشده و در مرحله پیگیری است. توانایی ۱۰۰ درصد ایرانی سازی این فاز را هم داریم و میتوان گفت با ۱۲۰ هزار شبکه گنجایش این فاز، حدود ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ به تولیداتمان اضافه میشود. البته به همین مقدار هم گازوییل و سوخت جت به تولید خواهد رسید.
دریادار تنگسیری درباره آخرین اقدامات نیروی دریایی سپاه در مقابل قاچاق کالا و سوخت و برخورد با صیادان غیر مجاز گفت: در یک اقدام انقلابی، با صیادان غیرمجاز و کشتیهایی که به صورت ترال اقدام به صید ماهی و دیگر موجودات دریایی خلیج فارس و دریای عمان میکردند برخورد و صید آنها مصادره شد البته قوه قضاییه در این باره کمک شایانی کرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر معضلی به نام کشتیهای ترال در آبهای زیر ۲۰۰ متر نداریم و مانعی برای ماهیگیران ایرانی نیست ماهیهای مصادره شده هم در اختیار مردم بی بضاعت قرار گرفت.
دریادار تنگسیری گفت: در مدت ۲ ماهی که رسیدگی به قاچاق سوخت هم به نیروی دریایی سپاه واگذار شده ۴ کشتی بزرگ و ۷ یدک کش توقیف شده اند. طی این توقیفات حدود ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر سوخت حاصل شده. برخورد نیروی دریایی سپاه بیشتر با دانه درشت هاست و برخورد با لنجها و قایقها در شأن نیروی دریایی نیست.
محمد در پایان از سرمایه گذاری مشترک میان قرارگاه خاتم و وزارت راه و شهرسازی به صورت ۳۰ هفتاد برای ایجاد آزادراههای کشور خبر داد وخاطر نشان کرد: در این میان ۷۰ درصد سهم قرارگاه و ۳۰ درصد وزارت راه و شهرسازی است. آزاد راه کنار گذر جنوبی تهران، اراک ــ خرم آباد و مراغه به هشترود از مهمترین این آزادراه هاست.
انتهای پیام/
نظر شما