به گزارش خبرآنلاین استان اصفهان، حمیدرضا عظیمیان در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدای دوران ساخت شرکت فولاد مبارکه و همزمان با اجرای طرحهای توسعۀ این شرکت، همواره توجه به محیطزیست و سرمایهگذاری و ایجاد سازوکارهای مناسب در این زمینه در دستور کار بوده و هست.
وی از دستیابی به توسعۀ پایدار بهعنوان یکی از مهمترین اصول مدیریتی این شرکت یاد کرد و گفت:: از نگاه مدیریت شرکت، اساسا در گروه فولاد مبارکه اختصاص هرگونه بودجه درزمینۀ محیطزیست به معنی واقعی سرمایهگذاری تلقی شده است؛ به همین سبب است که در کنار کورههای قوس الکتریکی، کارخانجات احیا مستقیم و سایر واحدهای این شرکت پیشرفتهترین سیستمهای تصفیه به کار گرفته شده است.
مدیر عامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: همانگونه که شرکت همواره به افزایش کمیت و کیفیت محصولات توجه دارد، بر ارتقای دستاوردهای زیستمحیطی خود نیز تأکید دارد و به آن بهعنوان هدفی فراتر از یک الزام قانونی در حد مسئولیت اجتماعی توجه دارد.
عظیمیان خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیارد تومانی شرکت در زمینه حفظ محیط زیست، کسب بالاترین جایزۀ مدیریت سبز اروپا و بنیاد جهانی انرژی از میان هشت هزار طرح برگزیدۀ بینالمللی در سال ۹۵ بهواسطه طرح فراوری گرم سرباره، رقابت تنگاتنگ با سایر شرکتهای جهانتراز در سال ۹۷، دستیابی فولاد مبارکه در بخش مصرف ویژۀ آب خام به عدد ۷.۲ مترمکعب بر تن تولید فولاد و دستیابی واحد گندلهسازی این شرکت به میزان مصرف انرژی ۹۲ گیگاژول بر تن تولید با اجرای طرحها و پروژههای متعدد (که فولاد مبارکه از بابت این دستاوردهای بزرگ به الگوی جهانی مبدل شده است) و همچنین افتخارآفرینیهای این شرکت در سایت کنوانسیون تغییر آبوهوای سازمان ملل به آن معنی است که فولاد مبارکه بهعنوان شهروندی مسئولیتپذیر همواره توسعۀ متوازن و پایدار و سلامت و صلابت محیطزیست را مدنظر داشته و دارد.
وی ادامه داد: به عنوان صنعتی که برای حفظ محیط زیست همواره سرمایهگذاری کرده است از دولت محترم درخواست داریم که شرکت را در تکمیل طرحهای آبی ای که طی سالهای قبل شروع و بعضا ۶۰ تا ۷۰ درصد شان اجرا شده اند یاری نماید.
صرفهجویی در مصارف انرژی و آب و حرکت به سمت پسماند صفر از راهبردهای اصلی فولاد مبارکه است
محسن ستاری، رئیس محیطزیست شرکت فولاد مبارکه نیز با ارائۀ توضیحاتی دربارۀ دستاوردهای زیستمحیطی فولاد مبارکه تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه در حوزۀ محیطزیست بر سه محور صرفهجویی در مصارف انرژی، جمعآوری، تصفیه و بازچرخانی پسابهای شهری در صنعت و همچنین کاهش تولید ضایعات و حرکت به سمت پسماند صفر متمرکز شده است.
ستاری به اقدامات انجامشده در حوزۀ انرژی اشاره و بیان کرد: مطالعاتی درخصوص امکان بازیابی حرارتی از گازهای خروجی دودکشها و مشخصا واحد نیروگاه انجام شده و پروژهای در قالب مکانیسم توسعۀ پاک تعریف شده است.
46
وی با اشاره به ذهنیت اشتباهی که در مورد صنایع فولاد وجود دارد، تأکید کرد: اینکه فولاد صنعتی آلاینده است دیدگاهی مربوط به نیم قرن گذشته است و با تغییر رویکرد مدیران و طراحان واحدهای فولادی، امروز صنعت فولاد در جهان صنعتی دوستدار محیطزیست است.
رئیس محیطزیست شرکت فولاد مبارکه با اشاره به اقدامات این شرکت در حوزۀ کاهش مصارف افزود: در این حوزه، شاخص مصارف هر ناحیه تعریف شده است. علاوه بر این، با تکمیل و توسعۀ سیستمهای تصفیۀ پساب، مشخصا سیستمهای مدرن تصفیۀ پساب مانند واحدهای RO شرکت فولاد مبارکه به دنبال این است که سهم بازچرخانی پسابهای تصفیهشده را در خطوط تولیدی افزایش دهد.
ستاری با تأکید بر اینکه در حال حاضر تمامی پسابهای شرکت تصفیه میشود و در بخش کشاورزی و آبیاری فضای سبز موجود در شرکت استفاده میشود، ادامه داد: این شرکت در یک مرحله با توسعۀ تصفیهخانههای خود توانست ۲۰ درصد از پساب تصفیهشده را به ابتدای خط بازگرداند؛ ضمن اینکه با تکمیل و راهاندازی سیستمهای اسمز معکوس قادر خواهد بود در این راه گامهای مهمتری بردارد.وی با اشاره به اهمیت مسائل زیستمحیطی در مجموعۀ فولاد مبارکه گفت: محصولات فــــــــــولادی ازجمله معدود محصولاتی است که ۱۰۰ درصد امکان بازیافت دارد.
ستاری با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه از ابتدای راهاندازی، اثرات زیستمحیطی فعالیتهایش در منطقه را با کمک تیم دانشگاهی و سازمان محیطزیست مورد بررسی قرار داده، تصریح کرد: بر همین مبنا، این شرکت زیرساختها را برای کنترل آلایندهها، تصفیه پسابها و مدیریت پسماند در نظر داشته است.
وی با بیان اینکه در مورد کاهش ضایعات نیز تلاشهای بسیاری صورت گرفته است تصریح کرد: این شرکت فرایندهای فرآوری و فروش ضایعات را دنبال میکند تا بتواند از فراوری سرباره، محصول جانبی با ارزشافزوده ایجاد کند.
نظر شما