به گزارش ایرنا، همانگونه که می دانید، ملخ های صحرایی می توانند حدود 200 تا 300 کیلومتر بدون نشستن پرواز کنند و این یعنی آنها برخلاف جثه کوچکشان، از توان بسیار بالایی برای رسیدن به مواد غذایی برخوردار بوده است .
بدون شک جنوب کرمان، یک منبع غذایی ویژه برای این حشراتِ جان سخت به شمار می رود و اگر مسئولان استان کرمان نتوانند از پسِ کنترل این حشراتِ نابودگر برآیند، بیش از چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی این خطه در خطر نابودی قرار خواهد گرفت.
بر اساس گزارش سازمان حفظ نباتات کشور و دفتر F.A.O در غرب آسیا (SWAC)، مبنی بر نبود مبارزه با ملخ های صحرایی در عربستان سعودی، دسته های زیادی از این حشرات به سمت جنوب ایران در حرکت هستند و تعدادی از آنها به جنوب کرمان رسیدند اما با آمادگی نیروهای سازمان جهاد کشاورزی این دیار، در بدو ورود به جازموریان، زمین گیر شده و از بین رفتند.
** عملیاتی شدن شبکه های پیش آگاهی مبارزه با آفت ملخ در کرمان
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: هم اکنون شبکه های پیش آگاهی و مراقبت مبارزه با آفت ملخ در کرمان فعال شده است.
محمدرضا پورخاتون افزود: ملخ های صحرایی یکی از آفاتی هستند که کشورهای مختلفی را گرفتار کرده اند.
وی با اشاره به اینکه جمعیت ملخ ها در عربستان کنترل نشده تصریح کرد: بی شک این کم کاری، موجب سرایت جمعیت زیادی از ملخ ها به سایر کشورها می شود.
پورخاتون تاکید کرد: سال گذشته در راستای مبارزه با ملخ های صحرایی در استان کرمان با هماهنگی خوب دستگاه های اجرایی و مدیریتی مناسب، اتفاقات خوبی رقم خورد.
وی افزود: مبارزه با ملخ های صحرایی به عنوان آفت مزارع طی سال گذشته در استان کرمان با موفقیت انجام شد.
پورخاتون با اشاره به اینکه هم اکنون باغات و مزارع از نظر وجود آفت ملخ صحرایی مورد بررسی قرار می گیرند تصریح کرد: در صورت افزایش جمعیت ملخ های صحرایی از حد مجاز مبارزه شیمیایی علیه این آفت انجام می شود.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان تاکید کرد: امکان هجوم و تشدید جمعیت ملخ صحرایی از اردیبهشت سال جاری در مزارع استان کرمان وجود دارد.
**عاقبت ورود ملخ های صحرایی به جنوب استان کرمان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان گفت: این ملخ ها در دسته های چند صد هزار تایی از عربستان و خلیج فارس عبور کرده و به هرمزگان آمده اند و اکنون جنوب استان های کرمان و فارس را درگیر کرده اند.
سعید برخوری با بیان اینکه تالاب جازموریان در جنوب استان کرمان یکی از میزبانان سنتی این ملخ بوده است، افزود: با توجه به خشک شدن تالاب در سال های گذشته و کمبود علوفه در این منطقه این نگرانی وجود داشت که دسته های ملخ به مزارع و باغ های شهرستان های جنوبی هجوم ببرند.
وی تصریح کرد: تاکنون 700 هکتار از مزارع جنوب استان برای مقابله با ملخ های مهاجر سمپاشی شده و گروه های اعزامی از سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان و وزارت جهاد کشاورزی در منطقه حضور دارند و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد فائو نیز در رصد و کنترل این افت با ما همکاری می کند، پس جای نگرانی نیست.
** برنامه ریزی برای زمین گیر کردن ملخها در جنوب کرمان
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از آمادگی کامل این سازمان برای زمین گیر کردن ملخ های صحرایی خبر داد و گفت: تمهیدات لازم برای مبارزه با ملخ های صحرایی در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان اتخاذ شده است.
مجید فرخی افزود: یک فروند هواپیمای سمپاش و 10 دستگاه ماشین مجهز به دستگاه سم پاش در منطقه جازموریان آماده مبارزه با ملخ صحرایی است.
وی بیان کرد: با توجه به هجوم ملخ صحرایی به برخی استان های همجوار خلیج فارس و نظر به هشدار سازمان حفظ نباتات مبنی بر آمادگی کامل برای مبارزه در دشت جازموریان، با پیگیری به عمل آمده، دیده بانان و دستگاه های مبارز مستقر هستند و جای هیچگونه نگرانی نیست.
سازمان جهانی فائو نظارت مستقیم بر روی آفت ملخ صحرایی در سطح جهان را دارد و مناطق پراکنش این آفت غرب و شمال آفریقا، کشورهای حاشیه دریای سرخ و خلیج فارس، شبه جزیره عربستان، پاکستان، هند و جنوب شرق ایران است.
گزارش: هادی شفیعی
7450/7429/ 5054
ملخ های صحرایی در جنوب کرمان زمین گیر شدند
جیرفت - ایرنا - برنامه ریزی و تمهیدات اندیشیده شده از سوی کارشناسان و مسئولان سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان طی ماه های اخیر برای مواجهه با ملخ های صحرایی بالاخره این ملخ ها را در حوزه جاموریان زمین کرد.
صاحبخبر -