شناسهٔ خبر: 32329262 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

در چهارمین جلسه دادگاه متهمان پرونده تعاونی‌ها مطرح شد؛

آیا با پول مردم به جزایر اختصاصی سفر می‌کردید؟

نماینده دادستان خطاب به متهم ردیف اول: آیا وقتی به جزایر اختصاصی با همسرتان سفر می‌کردید با پول خودتان بوده است یا پول مردم؟

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمین پرونده موسسات تعاونی البرز ایرانیان، ولیعصر، فردوسی و آرمان در شعبه چهار دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی با حضور وکلا و نماینده دادستان به ریاست قاضی صلواتی و به صورت علنی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه قاضی صلواتی از نماینده دادستان خواست در صورتی که دفاعی نسبت به اظهارات جلسه قبل متهم ردیف اول دارند، بیان کنند.

نماینده دادستان پس از حضور در جایگاه گفت: جناب آقای قاضی آقای آزاد در جلسه قبل بیشتر دفاعیاتشان نسبت دادن و تهمت به ضابطان و بازپرس پرونده و بانک مرکزی بود و حول این مسائل از خود دفاع کرد که مسلما حق و حقوق آن‌ها برای دفاع از خود متصور است؛ اما در خصوص اظهارات این فرد در زمینه صیانت از اموال سپرده گذاران باید گفت این موسسه در طول مدتی که ایجاد شده بود حدود ۸۰۰ میلیارد تومان سپرده دریافت کرده است.

وی افزود: از این مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان در حساب‌های مختلف شناسایی و بلوکه شده و ۱۵۰ میلیارد نیز به افراد مختلف تسهیلات داده شده است.

<div id="video-display-embed-code_3403042"><script type="text/JavaScript" src="https://http://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/2403726/3403042?width=350&height=250"></script></div>

نماینده دادستان گفت: در هیئت تسویه نیز حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از اموال این فرد کشف شده است، حال سوال این است که آن ۳۰۰ میلیارد تومان دیگر کجا رفته است و باید پاسخ داده شود که آیا حیف و میل شده یا مخفی شده است، اکنون تکلیف این ۳۰۰ میلیارد تومان مشخص نیست، در حالی که این فرد می‌گوید که ما از اموال مردم صیانت کرده‌ایم.

وی خطاب به متهم افزود: شما در دفاعیات و اظهارات خود گفته‌اید که در سن ۲۴ سالگی کمتر از ۲ میلیارد تومان سرمایه داشته اید پس چطور شده است که در سن ۳۰ سالگی فقط یک ملک شما در پاسداران ۵۰ میلیارد تومان ارزش داشته است که به نام شما و همسرتان است یا خودروی رنجرور شما ۵ میلیارد تومان ارزش دارد و ماشین‌های دیگر که همه در پارکینگ منزل همسرتان بوده است چطور در این مدت کم به این همه ثروت رسیده اید؟

نماینده دادستان گفت: شما می‌گویید تمام سفر‌ها و خریدهایتان شخصی بوده است مگر شما به جز بانکداری به کار دیگری هم مشغول بوده اید؟ آیا وقتی به جزایر اختصاصی با همسرتان سفر می‌کردید با پول خودتان بوده است یا پول مردم؟

<div id="video-display-embed-code_3403043"><script type="text/JavaScript" src="https://http://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/2403726/3403043?width=350&height=250"></script></div>

وی خطاب به متهم افزود: شما در جلسه قبل حرف از آبروی مومن زدید؛ اما آبروی مومن خون حامد کرمی است که از کارمندان موسسه شما بود که سپرده گذاران خشمگین وی را به قتل رساندند.

نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده تعاونی‌های البرز ایرانیان و ولیعصر، روز ۲۲ اسفند پارسال برگزار شد، در این جلسه نماینده دادستان ضمن قرائت کیفرخواست به تشریح اتهامات متهمان این پرونده پرداخت.

آقامیری نماینده دادستان خطاب به متهم ردیف اول امیرحسین آزاد افزود: آبروی مومن آنجایی است که یک فرد به خاطر درمان سرطان همسرش خانه و زندگیش را می‌فروشد و در موسسه شما سپرده گذاری می‌کند، اما نه تنها همسرش درمان نشد بلکه خانه و زندگی اش هم از دست رفت آبروی مومن آنجایی است که شما در جواب همسر آن کارمندی که فوت شده بود پاسخ داده‌اید که مگر من او را کشته‌ام.

وی گفت: شما گفته‌اید برای موسسه آرمان مجوز داشته‌اید که این حرف کاملا کذب است و نامه شما جعلی بوده است، موسسه آرمان اسم خود را از موسسه فردوسی جدا کرد تا حسابش از حساب شما جدا شود، اما شما مجددا بدون اخذ مجوز تابلوی موسسه آرمان را بر سر در موسسات خود زدید.

نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: شما در جلسه قبل گفته‌اید که چرا فقط به تعاونی ما و موسسه فردوسی گیر داده شده است؟ که باید گفت اولا اینکه همه موسسات وضعیتشان در حال بررسی و رسیدگی است، اما فرق شما با سایر موسسات این است که شما از نطفه و از ابتدا با نامه‌های جعلی تاسیس شده اید. شما با زد و بند‌هایی که در بانک مرکزی داشته اید موسسه ایجاد کرده اید.

وی افزود: شما حتی به دستور مقام قضایی هم اعتنایی نکرده بودید و مجددا برای مدیران بانکی خود افتتاح حساب جدید داشته اید.

نماینده دادستان گفت: شما مدعی شده اید که هیچ ملکی را گران نخریده و هیچ ملکی را هم ارزان نفروخته اید، در صورتی که شما یک ملک را از فریدون چراغی ۱۴ میلیارد تومان خریداری کرده اید به طوری که این فرد ۲۰ روز بعد می‌رود این ملک را از صاحب اصلی اش به قیمت ۵ میلیارد تومان می‌خرد.

آقامیری افزود: شما اصلا در کار تولید، صنعت و کشاورزی چه کاری کرده اید و چه خدمتی به نظام داشته اید؟ مگر نه این است که شما فقط کارهایتان دلالی بوده است و لا غیر؟

وی گفت: سیاست شما در دلالی این بوده است که یک ملکی که ۵ میلیارد تومان ارزش داشته است ۶ میلیارد می‌خریدید، اما با این شرط که فروشنده بخش عمده‌ای از آن پول را در موسسه شما سپرده گذاری کند و بعدا شما دوباره این ملک را به قیمت ۵ میلیارد تومان می‌فروختید و دوباره با آن یک ملک دیگر خریداری می‌کردید.

نماینده دادستان افزود: آقای آزاد شما در جلسه قبل در دفاع از خود گفته اید که این سپرده‌ها را تسهیلات داده اید، اما چند مورد آن‌ها تاکنون به موسسه برگشته است به طوری که بالغ بر ۸۸ میلیارد تومان از تسهیلات اعطایی حتی یک قسطش هم پرداخت نشده است.

وی گفت: شما گفته اید که بانک مرکزی چرا به من مجوز نداده است؟ خب مگر بانک مرکزی الزام دارد که به شما مجوز بدهد؟ حتی بانک مرکزی به شما گفت بیا تا شما را ساماندهی کنیم یعنی بیایید حساب و کتابهایتان را شفاف کنید نه اینکه بدون اجازه شروع به دریافت سپرده از مردم کنید.

نماینده دادستان افزود: در جلسه قبل مدعی شدید که نامه‌ای از بانک مرکزی مبنی بر اخلال بودن اقدامات شما به دستتان نرسیده است درحالی که در اقاریر خود اینچنین پاسخ داده اید که ما از آن نامه مطلع شده بودیم، اما آقای قریانی گفته است که مهم نیست و ما هم مثل باقی بانک‌ها و موسسات به کار خود ادامه می‌دهیم.

وی گفت: باید گفت که پرونده شما ۱۵۳ صورت جلسه دارد که شامل اظهارات و اقاریر شماست و در صفحه ۱۵۲ با این قید گفته اید که تمامی اظهارات خود را مطالعه کرده و همگی را قبول دارم.

وی افزود: آقای آزاد شما در سن ۲۴ سالگی چه توانایی‌هایی داشته اید که آقای قریانی که در امور بانکی بوده است بخواهد با شما شراکت کند؟

نماینده دادستان گفت: قریانی در اقاریر خود گفته است که علت دوستی اش با شما صاحب نفوذ بودن شما بوده است؛ آقای آزاد شما در جلسه قبل تماما پافشاری می‌کردید که ثابت کنید که تا سال ۹۳ عهده دار هیچ سمتی نبوده اید در حالی که شما شریک و قائم مقام موسسه بوده اید؛ چگونه می‌گویید سمتی نداشته ام در حالی که از آن نفع می‌برده اید.

وی افزود: شما در جلسه قبل گفتید که اصلا کلاهبرداری نکرده اید، اما باید گفت بحث کلاهبرداری بحث فریب است؛ یعنی برای کلاهبرداری کردن فرد باید دارای اعتبار باشد و شما هم با تاسیس این موسسه دارای اعتبار شدید و نهایتا با این اعتبار دروغین مردم را فریب داده و سرمایه هایشان را گرفتید.

نماینده دادستان گفت: شما درباره جعل امضایی که صورت گرفته است گفته اید که به خاطر اینکه کار‌ها صورت بگیرد این کار را کردم، آقای آزاد شما در جلسه قبل گفته اید که آقای سجاد لطفی در ایجاد موسسات ایلام نقشی نداشته است بله درست است، اما نقش او در راه اندازی موسسات در کردستان بوده است، همچنین شما مدعی شدید که فقط یک درصد از سپرده گذاران موسسات شما شاکی هستند و برای ۹۹ درصد دیگر جلب رضایت دارید، اما باید گفت تمام این پول‌های سپرده گذاران را بانک مرکزی پرداخت کرده است که پول بیت المال است.

وی افزود: در اواخر سال ۹۵ و اوایل ۹۶ به دلیل اینکه نتوانستید تعهدات مردم را بپردازید مردم اقدام به تجمع و اعتراض کردند و سران قوا با اجازه از مقام معظم رهبری تصمیم گرفتند که از خزانه دولت پول‌هایی برداشت کنند و به حساب این سرمایه گذاران واریز کنند تا اوضاع ساماندهی شود، چون اغلب این سپرده گذاران از افراد ناتوان و ضعیف جامعه بودند و با اقدامات شما تمام کشور دچار ناامنی شده بود لذا ۳۵ هزار میلیارد تومان بابت ساماندهی این افراد به حساب سپرده گذاران از بودجه بیت المال پرداخت شده است؛ لذا حتی اگر از این موارد را هم بگذریم جنبه جرم شما جنبه عمومی است و نه جنبه خصوصی.

نماینده دادستان گفت: شما در دفاع از خود گفته اید که چرا قرار تامین من تقلیل پیدا نمی‌کند؟ جوابش این است که، چون شما این پول‌ها را پرداخت نکرده اید بلکه بانک مرکزی پرداخت کرده است.

وی افزود: در سال ۹۳ شما شراکت خود را با آقای قریانی قطع می‌کنید، اما می‌آیید و اموال را بین خود تقسیم می‌کنید که قریانی هم می‌رود و موسسه ولیعصر را تشکیل می‌دهد، آیا اسم این کار را می‌توان صیانت از اموال مردم گذاشت که شما روی آن تاکید می‌کنید؟ شما مدعی هستید که اخلال عمده را قبول ندارم، اما قانونگذار اخلال عمده را شرح داده است و یکی از مصداق‌های آن وصول وجه کلان است بانک مرکزی در پاسخ به استعلام به کلان بودن وجوه گفته است که پنج هزارم درصد کل سپرده گذاری می‌شود که این عدد در سال ۹۴، ۶۴ میلیارد تومان بوده است این درحالی است که شما در آن تاریخ فقط یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی داشته اید.

وی گفت: شما باید پاسخ دهید که آن ۳۰۰ میلیارد تومان کجاست؟ آیا از بین رفته است و حیف و میل شده است یا آن را مخفی کرده اید؟ اقدامات شما باعث شد که در سال ۹۶ و ۹۷، تجمعاتی صورت گیرد حتی اقدامات شما باعث مرگ یک نفر شده است؛ آقای آزاد بانک مرکزی به شما نامه داد و اعلام کرد که اقدامات شما اخلال است، اما شما توجهی نکردید.

نماینده دادستان افزود: این در صورتی است که پدر شما حقوقدان است و به قول خودتان پدر شما و پدر همسرتان با اقدامات شما موافق نبوده اند پس حتما تخلفی داشته اید که آن‌ها هم موافق نبودند.

وی گفت: اگر در طی این پنج، شش سال حداقل یک کار اقتصادی می‌کردید یا صادراتی داشتید خوب بود، اما کار شما فقط و فقط دلالی آن هم از نوع کالا به کالا بوده است لذا اقدامات شما کاملا به اقتصاد کشور لطمه زده است.

نماینده دادستان افزود: شما در پاسخ به بازپرس که چرا کارتان را ادامه می‌داده اید پاسخ داده اید که من می‌ترسیدم اگر کار‌ها را متوقف کنم مردم سراریز شوند؛ مگر شما تخلفی کرده بودید که می‌ترسیدید؟

۱۰:۰۵  چهارمین جلسه دادگاه متهمان پرونده تعاونی‌ها

چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان موسسات اعتباری البرز ایرانیان، ولیعصر، فردوسی و آرمان در شعبه چهارم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی و به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد.

در سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده موسسه مالی البرز ایرانیان امیرحسین آزاد متهم ردیف اول این پرونده دفاعیات خود را ارائه کرد.

در اولین و دومین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده، کیفرخواست قرائت شد.

این پرونده ۳۵۳ جلد دارد و سرمایه گذاران ۹۱ هزار نفر هستند که تاکنون بیش از ۶ هزار نفر از شکات به دادسرا مراجعه و دادخواست ارائه کرده‌اند.

به گفته قاضی صلواتی، از تیر ۹۱ تا آذر ۹۶، گردشکار مالی البرز ایرانیان ۴۳ هزار میلیارد تومان و از اردیبشهت ۹۴ تا اسفند ۹۶، گردشکار مالی شرکت تعاونی ولیعصر ۱۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است.

رئیس دادگاه همچنین تعهد باقیمانده البرز ایرانیان را تا روز دستگیری متهمان، ۱۴۰۰ میلیارد تومان و شرکت تعاونی ولیعصر را ۲۵۹ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بانک مرکزی از طریق بانک تجارت ۷۰۰ میلیارد تومان خط اعتباری ایجاد کرد که ۶۳۰ میلیارد توسط بانک تجارت پرداخت شد و ۱۶ هزار و ۲۰۰ نفر از سپرده‌گذاران البرز ایرانیان تسویه حساب شدند.

قاضی صلواتی افزود: از طریق بانک کشاورزی نیز برای شرکت تعاونی ولیعصر، ۱۳۰ میلیارد تومان خط اعتباری ایجاد شده که ۱۳۵ میلیارد تومان تاکنون هزینه کرده و در واقع بیشتر از آن مقداری که گرفته، هزینه کرده و ۱۵ هزار و ۳۵۶ نفر را تسویه کرده است.

نماینده دادستان مشخصات متهمین را به شرح زیر اعلام کرد:
۱. امیر حسین آزاد، شغل بیکار، باسواد، شیعه، فاقد سابقه کیفری، بازداشت با قرار موقت از ۹۵/۱۲/۱۶،
۲. حسن قریانی، متولد ۵۴، با سواد، فاقد سابقه کیفری، بازداشت با قرار موقت از ۹۶/۰۳/۲۸،
۳. مهدی بهرامی حسن آبادی، متولد ۵۹، بیکار، متاهل، باسواد، فاقد سابقه کیفری و اتهام متهمین اول و دوم اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور با علم به موثر بودن اقدامات در اخلال و افساد فی الارض و اتهام متهم ردیف سوم معاونت در اخلال عمده است.

نظر شما