شناسهٔ خبر: 32080585 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

عضو کمیته فنی شنا با مهر مطرح کرد:

نمی‌توانیم قهرمان را در «جوی آب» پرورش دهیم/ شنا نابود می‌شود

عضو کمیته فنی شنا درباره احتمال واگذاری استخر آزادی به بخش خصوصی گفت: گرفتن استخر آزادی از فدراسیون یعنی نابودی رشته ورزشی شنا و دیگر وجود فدراسیون لازم نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مدیر مجموعه ورزشی آزادی در نظر دارد استخر آزادی را از فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو بگیرد و این استخر را با هدف در آمدزایی به بخش خصوصی تحویل دهد.

فرشاد کرمی عضو کمیته فنی شنا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره احتمال گرفته شدن استخر آزادی از این فدراسیون گفت: سعی دولت‌ها در تمام کشورهای پیشرفته شنا بر این است که استفاده از مجموعه‌های ورزشی برای شهروندان تسهیل شود چرا که این امر باعث داشتن جامعه‌ای سالم می‌شود و در نتیجه هزینه‌های درمان نیز کاهش می‌یابد؛ چیزی که در کشور ما به آن اهمیت نمی‌دهند. از سوی دیگر، مسئولان کشور، شنا را به عنوان یک رشته ورزشی نمی‌شناسند. همچنین مردم نیز از شنا به عنوان آب‌تنی و تفریح استفاده می‌کنند؛ فرهنگ شنا در کشورمان پایین است چون شنا را به عنوان تفریح می‌دانیم نه یک ورزش!

وی ادامه داد: کسانی که چنین تفکر و دیدگاهی دارند که باید مجموعه‌های ورزشی به بخش خصوصی واگذار شوند و نگاه تفریحی دارند مانند استخر نوفلاح و کشوری که به عنوان استخرهای تفریحی استفاده می‌شوند از سایر استخرها نیز چنین استفاده‌ای کنند و استخر آزادی نیز به یک استخر تفریحی تبدیل شود و دیگر وجود فدراسیون شنا با این دیدگاه ماهیتی نخواهد داشت.

عضو کمیته فنی فدراسیون شنا تأکید کرد: استخر آفتاب در مجموعه ورزشی انقلاب برای قشر مرفه جامعه است و نگاه در این استخر، نگاهی آب‌درمانی و تفریحی می‌باشد، اما چرا باید استخر استاندارد آزادی به بخش خصوصی برای درآمدزایی واگذار شود؟ هیچیک از استخرهای مجموعه‌های ورزشی ایران، طبق اصل ۴۴ ماده ۸۸ از استخرها درآمدزایی ندارند و حتی هزینه نگهداری خود را نیز تأمین نمی‌کنند. همگی هزینه بر بوده‌اند، در حال حاضر نیز استخر انقلاب شیراز با چنین تفکری نابود شده و همچنان در حال تعمیر کردن آن هستند. بزرگترین خیانتی که مسئولان انجام دادند، جدا کردن وارم‌آپ مجموعه و استخر قهرمانی از یکدیگر بود و دیوار کشیدند. همچنین دوش‌ها و رختکن را نابود کردند چرا که هدف آنها، بهره‌برداری از این مجموعه بود. درواقع اینها به هویت ملی یک کشور ضرر می‌رساند. فدراسیون شنا تماماً به توسعه بخش پایه و رشته‌های ملی پرداخته است و تمام مسابقات ملی و قهرمانی کشور در ‏ ‏ سه‬ رشته شنا، شیرجه و واترپلو در این مجموعه برگزار شده و اگر بخواهند این استخر را از فدراسیون بگیرند، عملاً این رشته را نابود کرده‌اند.

کرمی در پاسخ به این سوال که با توجه به عمیق بودن استخر آزادی، تنها شناگران حرفه‌ای می‌توانند از آن استفاده کنند و اگر قرار باشد از این استخر در جهت درآمدزایی استفاده کنند، باید با سیمان کف آن پر شود، نظر شما در این باره چیست؟ گفت: هدف آنها تنها نابود کردن این مجموعه است. مجموعه ورزشی آزادی می‌تواند فضای بزرگی برای تغییر کاربری و ایجاد برج‌ها و ساختمان‌سازی باشد؛ در حال حاضر نیز تهران به سمت غرب کشیده شده و این فضای بسیار خوبی برای آنها خواهد بود تا تغییر کاربری ایجاد شود. نه تنها شنا بلکه مسابقات مهم رشته‌هایی مانند والیبال، بسکتبال، سوارکاری و … در مجموعه ورزشی آزادی برگزار می‌شود و این هویت ملی کشور است. نباید اینها از بین برود. نمی‌دانم این چه تفکری است که در مدیران ورزشی وجود دارد. آیا آنها اصلاً تفکری نسبت به ورزش دارند؟ آیا مجلس که برآیند بخش روشنفکران جامعه است، چنین اجازه‌ای به این مدیران می‌دهد؟ مطمئناً این تصمیم چیزی جز نابودی در پی نخواهد داشت و من به عنوان شخصی که از کودکی در این رشته فعالیت داشته‌ام، دلم می‌سوزد. سوال اینجاست که فدراسیون شنا چه کاری باید انجام دهد؟ در پاسخ باید گفت که بدون داشتن منابع مالی، استخر و نگاهی که جامعه به رشته ورزشی شنا به عنوان یک تفریح (آب‌تنی) دارد و مسئولان کشور فقط انتظار کسب مدال از این رشته دارند کاری از دست فدراسیون ساخته نیست.

وی تصریح کرد: ما نمی‌توانیم قهرمانان شنا را در جوی، دریا و خشکی پرورش دهیم چرا که به استخر نیاز است. در کشورهای پیشرفته دنیا، نهادهایی مانند آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، شهرداری‌ها و … هزینه‌هایی صرف احداث اماکن ورزشی بخصوص استخرها می‌کنند و اینها به شکل هیئت امنایی، با کمترین هزینه اداره می‌شوند و درآمدی که از آن کسب می‌شود، صرف پرسنل و تهیه و نگهداری آن می‌شود اما در کشور ما بهره‌بردار از استخرها سوءاستفاده می‌کند و باعث نابودی مجموعه می‌شود و با حساب‌سازی، پولی به وزارت ورزش و شرکت تجهیزات بابت خسارت پرداخت نمی‌کند؛ در نتیجه این هزینه باید از مالیات‌هایی که ما پرداخت می‌کنیم و از پول نفت، صرف نگهداری اماکن شود.

عضو کمیته فنی شنا افزود: تمام رکورددارهای ملی ایران در استخر آزادی تمرین کرده‌اند و ما استخری استانداردتر از استخر آزادی در ایران نداریم.

کرمی در پاسخ به این سوال که شعار وزارت ورزش، «حمایت از ورزش‌های پایه» است اما با از دست دادن این استخر، وضعیت برای شنا وخیم‌تر خواهد شد، گفت: با چنین دیدگاهی، موجودیت فدراسیون شنا لزومی ندارد، چرا که می‌توان با ایجاد ارگان‌های مردم‌نهاد و انجمن‌ها، فعالیت شنا را ادامه داد. با وجود چنین نگاهی، شرایط تغییر نخواهد کرد. حدود ۴۰ سال است که همیشه از حمایت از رشته‌های پایه صحبت کرده‌اند اما آیا تابه حال یک بار تصمیمی درست در این زمینه گرفته شده است؟ خیر، چون نگاه ما نگاه مناسبی نیست.

وی با اشاره به وزیر ورزش خاطرنشان کرد: وزیر ورزش وظیفه دارد که در این زمینه ورود کند. چرا ما می‌ترسیم از اینکه بگوییم یک مسئول وظیفه دارد کارش را انجام دهد، درحالی‌که وزارت ورزش نیز وظایفی دارد و اگر نمی‌تواند چنین اقدامی را انجام دهد، از مجلس خواهش می‌کنیم تا در این زمینه ورود کند. نمی‌گویم که باید این استخر در اختیار فدراسیون شنا باشد اما باید تمام فعالیت‌های قهرمانی، پایه‌سازی، برگزاری مسابقات ملی و رسمی و … در این استخر برگزار شود. اگر این استخر زیرمجموعه بخش خصوصی قرار گیرد، از ورزش سلب می‌شود. ما یا باید آن را زیرمجموعه فدراسیون شنا قرار دهیم یا اینکه وزارت ورزش به عنوان یک پایگاه و نهاد ملی، آن را در نظر بگیرد. نمی‌شود که این استخر به بخش خصوصی تعلق گیرد و چنین چیزی امکان ندارد چرا که ما عملاً در ایران باشگاه خصوصی نداریم. از مجلس و وزارت ورزش می‌خواهم که هویت ملی ما را حفظ کنند و اجازه ندهند که استخر آزادی نابود شود مانند بسیاری از چیزهایی که در این کشور نابود شد.

نظر شما