به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جادههای کشور در روز دهم فروردین ماه به این شرح است:
بارش برف:
استان زنجان (اکثرمحورها)
استان قزوین (گردنه آوج)
بارش باران:
استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، کرمانشاه و کردستان (اکثرمحورها)
محورهای هراز و کرج-چالوس
مه گرفتگی و کاهش دید:
استانهای مازندران، البرز و گیلان (ارتفاعات)
سایر محورهای مواصلاتی کشور از جوی آرام و ترافیکی روان برخوردار است.
در نشست ستاد مدیریت بحران که عصر امروز به ریاست رحمانی فضلی وزیر کشور در سالن مدیریت بحران برگزار شد؛ آمادگی سازمانها و نهادهای عضو این ستاد در آستانه بارشهای پیش رو، مورد بررسی و تاکید قرار گرفت.
رحمانی فضلی افزود: پیش بینی شده است که از امشب تا چهارشنبه که سامانه بارشی جدیدی وارد کشور می شود برنامه ریزی و آمادگی لازم وجود داشته باشد و همچنین تدابیر لازم اندیشیده شود.
وی گفت: استان خوزستان به دلیل بارش فراوان و وارد شدن سیلاب ها از سایر استان ها و همچنین ذوب برف در آن مناطق که می تواند شدت جریان آب را زیاد کند در اولویت ماست.
رحمانی فضلی بیان کرد: استان گلستان نیر به دلیل آب گرفتگی هایی که وجود دارد و همچنین استان لرستان در اولویت های بعدی ما هستند.
وی گفت: به همه استان ها آماده باش داده شده است و قرار شد در سه تا چهار روز آینده تمام دستگاه های اجرایی که مرتبط با مدیریت سیل هستند، مرخصی شان لغو شود و در استان بمانند تا بتوانیم کارها را انجام دهیم.
استاندار خوزستان در مصاحبهتلفنی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر اعلام کرد:وزیر کشور بااعلام حالت فوق العاده در استان خوزستان موافقت کرد.
وی در ادامه گفت:تاکنون ۱۴ روستا را تخلیه کردیم، بعضی روستاها حاضر به تخلیه نیستند مذاکراتی با انها انجام شده
غلامرضا شریعتی بیان کرد:باتوجه به آورد آب و خروجی سدها نیاز است تعداد بیشتری حدود بیش از ۳۶ روستا در حوزه دز و ۲۰ روستا در حوزه کرخه و تعدادی هم در حوزه کارون تخلیه کنند. اقدامات ایمنی برای تدوام سیل بندها هم در حال انجام است.
استاندار خوزستان با اشاره به افزایش بیشتر حجم آورد آب به سدهای استان طی روزهای آینده از وزیر کشور خواستار اعلام حالت فوق العاده در استان به منظور فعالیت ادارات در تعطیلات پیش رو شد.
برای خواندن خبر کامل اینجا کلیک کنید.
در پی اطلاعیه سازمان هواشناسی استان اردبیل مبنی بر ورود سامانه ناپایدار جوی به استان، مدیریت بحران استان اردبیل با اشاره به آغاز بارش باران و برف در خصوص رعایت توصیههای ایمنی اطلاعیهای صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است؛
به اطلاع هم استانیهای عزیز میرساند با توجه به اطلاعیه صادره از اداره کل هواشناسی استان مبنی بر ورود سامانه بارشی از عصر روزشنبه (۱۰فرودین) تا روز چهارشنبه (۱۴فروردین) به استان، بهخصوص مناطق مرکزی و جنوبی و احتمال بارش باران وبرف و کاهش دما و وزش باد شدید، برای پیشگیری از هرگونه حوادث احتمالی موارد توصیههای ایمنی رعایت شود:
استفاده از زنجیر چرخ و آرام حرکت کردن از ضروریات اصلی و اساسی رانندگی در جادههای برفی است. با توجه به اینکه بارشهای بهاری رگباری بوده و در عرض چند دقیقه موجب جاری شدن سیل میشود، گردشگران و ساکنان از توقف و استقرار و برپایی چادر در حاشیه رودخانهها و مسیلها و کوهپایهها خوداری نمایند.
دامداران محترم از چرای دام در حاشیه رودخانهها و مسیلها خودداری نمایند.
رانندگان محترم با مشاهده سیلاب در مسیرهای عبوری از ورود با خودرو به درون سیلاب خوداری نمایید زیرا به سبب گل آلودبودن، عمق سیلابها مشخص نیست.
هم استانیها و میهمانان گرامی در داخل شهرها موقع وزش باد هنگام توقف یا هنگام گذر از کنار ساختمانهای بلند و نیمه کاره، تابلوها، تیرهای برق، دکلهای مخابراتی و درختان کهنسال احتیاط نمایید.
اجسام معلق مانند گلدان و اشیاء رهاشده در محوطه تراس و پشت بامها را تثبیت یا جمعآوری نموده و از روشن کردن آتش در جنگل و محیطهای دارای پوشش گیاهی انبوه خوداری کنید.
عموم تولیدکنندگان بخش کشاورزی اعم از باغداران، مرغداران، زنبورداران و دامداران به اطلاعیه و پیش آگاهیهای هواشناسی و توصیههای فنی سازمان جهاد کشاورزی دقت نموده و درصورت نیاز با مسؤولان و یا کارشناسان جهادکشاورزی محل سکونت خودمشاوره نمایند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر با اشاره به احتمال بروز شرایط اضطراری در برخی روستاهای غرب کارون با توجه به پیشبینی افزایش دبی رودخانه، گفت: لازم است دهیاران و اهالی روستاهای غرب کارون با ایمنسازی اموال و ابنیه و احشام آمادگی لازم برای شرایط اضطراری داشته باشند.
کوروش مودت افزود: دهیاران در صورت مشاهده هرگونه شکستگی سیلبند یا نفوذ جریان آب در سطح مناطق در معرض خطر فوراً مراتب را به ستاد بحران شهرستان خرمشهر، فرماندار یا معاونان، بخشداران مرکزی و مینو اطلاعرسانی کنند.
حسام شیرازه محبت، بخشدار منطقه انزل گفت: دستور تخلیه روستای گولان منطقه انزل ارومیه به دلیل قرار گرفتن این روستا در مسیر سیلگاه و احتمال سیلاب شدید، صادر شده است، هم اکنون روستای گولان با گونیهای شن در حال ایمن سازی است.
روستای گولان، از توابع بخش انزل و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی، در دهستان انزل جنوبی قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۰۸۴ نفر (۲۶۳ خانوار) بوده است.
نشست ستاد مدیریت بحران به منظور بررسی آخرین وضعیت مناطق سیلزده و ارزیابی تمهیدات پیش بینی شده برای موج جدید بارندگی ها در نقاط مختلف کشور به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در سالن مدیریت بحران کشور برگزار شد.
در این جلسه دستگاهها و نهادهای ذیربط و همچنین استانهای مواجه با شرایط بارندگی های خطیر، از طریق ویدیو کنفرانس به ارائه گزارش در خصوص آخرین وضعیت آمادگی ها و شرایط جاری پرداختند.
سرلشکر محمدعلی جعفری، ظهر شنبه بعد از بازدید از اقدامات سپاه در مناطق سیلزده اظهار کرد: در سنوات اخیر رسوب دهانه رودخانههای قرهسو و گرگانرود و کانالهای مرکزی و رهبری که از شهر گمیشان عبور میکند، انباشت شده و مانع خروج آب است.
وی افزود: باید با همه امکانات بر روی لایروبی خروجی رودخانهها متمرکز شده و مسیر خروجی تالاب گمیشان به دریا هم باز شود.
جعفری ادامه داد: اگر این خروجیها باز شود همه سیلابی که در آققلا و گمیشان وجود دارد تخلیه خواهد شد.
وی تصریح کرد: با اقداماتی مانند انفجار و ایجاد کانال با بیل مکانیکی و غیره سعی میکنیم که تا در اسرع وقت مشکلات برطرف شود.
بهدلیل بالا آمدن آب رودخانه «قرهسو» و احتمال جاری شدن رواناب به سمت روستای «حاجیآباد دشت» کردکوی، دستور تخلیه این روستا در شب هفتم فروردینماه صادر شد.
در حالی که برخی از مردم روستای «حاجیآباد دشت» منازل خود را بهدلیل خطر آبگرفتگی و سیلاب تخلیه کرده بودند با فروکش کردن آب، روز بعد از تخلیه مجدد به منازل خود بازگشتند.
اما شب گذشته با افزایش قابل ملاحظه حجم آب رودخانه «قرهسو» فرماندار کردکوی مجدداً دستور تخلیه روستای حاجیآباد دشت را صادر کرد.
سازمان هواشناسی کشور در اخطاریه شماره ۶ خود، شرایط جوی کشور تا سه روز آینده را تشریح کرد
اخطاریه شماره ۶ سازمان هواشناسی کشور مورخ ۹۸/۰۱/۱۰ بدین شرح است: سامانه بارشی از ۱۱ تا ۱۳ فروردین در نیمه غربی، مرکز و شمال کشور، موجب بارش باران در برخی ساعات بارش شدید و رگبار و رعدوبرق خواهد شد. خروجی مدلهای عددی بیانگر تشدید بارش از یکشنبه شب تا عصر دوشنبه در حوضه آبریز رودخانههای کرخه و دز و طی دوشنبه در دز و کارون است. انتظارمی رود که شدت روانآب و سیلاب منطقه جنوب غرب دوشنبه شب تا صبح سه شنبه به بیشینه برسد.
در اخطاریه سازمان هواشناسی خوزستان آمده است: با توجه به سامانه بارشی که از اواسط روز جاری تا اوایل روز سه شنبه هفته وارد استان میشود، بارش رگباری قابل ملاحظه در حوضههای آبریز رودخانههای خوزستان و افزایش دبی قابل ملاحظه ناشی از بارش، رعد و برق، بعضاً وزش باد قابل ملاحظه همراه با تگرگ پیش بینی میشود.
در ادامه این اخطاریه تأکید شده که این شرایط سبب آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانهها، بارش برف در ارتفاعات و مواج شدن خلیج فارس خواهد شد و بیشترین شدت بارشها طی روزهای یکشنبه و دوشنبه پیش بینی میشود.
در شهرهای دورود، خرم آباد، سراب دوره، و پلدختر وضعیت بحران و اضطرار اعلام شده است
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: سامانه بارشی بسیار قوی از بامداد فردا وارد لرستان شده و همه لرستان بخصوص شهرستانهای دورود، خرم آباد، پلدختر و چگنی در معرض خطر سیل قرار دارند.
رضا میرزایی با بیان اینکه همه رودخانه های استان سیلابی خواهند شد افزود: در 2 حوزه کشکان و سزار بارندگی ها شدید تر است و به همین ساکنان شهرهای دورود، پلدختر، خرم اباد و سراب دوره ساکن در حاشیه کشکان و سزار قبل از شروع بارندگی ها منازل خود را ترک کنند
میرزایی گفت: رودخانه سیلاخور هم سیلابی خواهد شد وسد مروئک هم سرریز کرده و با آغاز بارشهای جدید حداکثر ظرفیت رودخانه تیره که از وسط شهر دورود می گذرد 400 مترمکعب بر ثانیه است در حالی که حجم ورودی آب به این رودخانه چند برابر ظرفیت رودخانه تیره است.
ساکنان رودخانه تیره در شهر دورود قبل از شروع بارندگی ها حتما منازل خود را ترک کنند.
کارشناس سازمان هواشناسی گفت: از امروز شاخه شرقی سامانه جدیدی به ایران نفوذ میکند و تصاویر ماهوارهای نشان میدهد از سمت شمال غرب ابرهای باران زا ظاهر شده اند و در بسیاری از مناطق بارشها شروع شده است.
هرچه زمان جلوتر میرود این ابرها وسعت بیشتری را در بر میگیرد؛ آذربایجان غربی و شرقی و کردستان اولین مقصد بارشهای نسبتا سیل آسا خواهند بود.
از روز یکشنبه مردم در کردستان، همدان، زنجان، استان مرکزی، کرمانشاه، قزوین، چهار محال و بختیاری، لرستان، کهکیلویه و بویراحمد، سواحل دریای خزر، قم، اصفهان، البرز، خوزستان و تهران منتظر بارش باشند و به طور کلی سرتاسر نیمه غربی را این شرایط جوی در بر میگیرد.
احتمال وقوع سیلاب و طغیان رودخانهها و آبگرفتگی معابر عمومی در استانهای مرتبط با کوههای زاگرس بسیار زیاد است.
افزایش ۰.۲ درصدی تردد در محورهای برونشهری نسبت به روز گذشته
در شبانه روز گذشته، كل تردد ثبت شده براساس آخرین اطلاعات دریافتی از ۲۲۷۶ ترددشمار فعال در محورهای برون شهری، نسبت به روز قبل ۰.۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
براساس تصاویر دریافتی از دوربینهای نظارتی، سامانههای تردد شمار و گشتهای شعب راهداری سراسر کشور، در حال حاضر به استثنای محورهای مسدود و ممنوع ذیلاَ ذکر شده، مابقی محورهای مواصلاتی کشور باز و تردد در آنها به روال عادی در جریان است.
پلیس راهور ناجا به هموطنان توصیه کرده است تا از سفر در روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین ماه خودداری کنند.
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا، گفت: روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین ماه روزهای مناسبی برای سفر بویژه به سمت استانهای جنوبی، غربی و جنوب غربی نیست.
سرهنگ نادر رحمانی، ضمن توصیه به هموطنان مبنی بر اینکه از سفرهای غیرضروری در این دو روز خودداری کنند، افزود: تمام محورها از فردا، دهم فروردین تا دوشنبه به جز استان سیستان و بلوچستان، درگیر باران و برف هستند.
بارش برف:
در محور کرج-چالوس به خصوص در ارتفاعات
بارش باران:
استانهای اردبیل و گیلان (اکثر محورها)
آذربایجان شرقی (محورهای اهر-تبریز و مرند-تبریز)
مه گرفتگی:
استان اردبیل (اکثر محورها)
وضعیت ترافیکی:
۱- محور کرج-چالوس محدودههای سد کرج تونل ۵ و تونل ۷ و تونل تکاور در هر دو مسیر نیمه سنگین
۲- آزادراههای تهران-کرج
۳- کرج-قزوین
۴ -محور هراز (در هر دو مسیر)
۵- محور فیروزکوه (در هر دو مسیر)
۶- آزادراه تهران- قم
۷- آزادراه قزوین-رشت طول محور پر حجم و روان
۸- محور سمنان –دامغان در هر دو مسیر طول محور پرحجم و روان
سایر محورهای کشور از جوی آرام و ترافیکی روان برخوردار هستند.
مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا آخرین وضعیت محورهای مسدود کشور را اعلام کرد.
۲۸ محور مواصلاتی کشور مسدود است.
در نشست ستاد مدیریت بحران که عصر امروز به ریاست رحمانی فضلی وزیر کشور در سالن مدیریت بحران برگزار شد؛ آمادگی سازمانها و نهادهای عضو این ستاد در آستانه بارشهای پیش رو، مورد بررسی و تاکید قرار گرفت.
رحمانی فضلی افزود: پیش بینی شده است که از امشب تا چهارشنبه که سامانه بارشی جدیدی وارد کشور می شود برنامه ریزی و آمادگی لازم وجود داشته باشد و همچنین تدابیر لازم اندیشیده شود.
وی گفت: استان خوزستان به دلیل بارش فراوان و وارد شدن سیلاب ها از سایر استان ها و همچنین ذوب برف در آن مناطق که می تواند شدت جریان آب را زیاد کند در اولویت ماست.
رحمانی فضلی بیان کرد: استان گلستان نیر به دلیل آب گرفتگی هایی که وجود دارد و همچنین استان لرستان در اولویت های بعدی ما هستند.
وی گفت: به همه استان ها آماده باش داده شده است و قرار شد در سه تا چهار روز آینده تمام دستگاه های اجرایی که مرتبط با مدیریت سیل هستند، مرخصی شان لغو شود و در استان بمانند تا بتوانیم کارها را انجام دهیم.
استاندار خوزستان در مصاحبهتلفنی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر اعلام کرد:وزیر کشور بااعلام حالت فوق العاده در استان خوزستان موافقت کرد.
وی در ادامه گفت:تاکنون ۱۴ روستا را تخلیه کردیم، بعضی روستاها حاضر به تخلیه نیستند مذاکراتی با انها انجام شده
غلامرضا شریعتی بیان کرد:باتوجه به آورد آب و خروجی سدها نیاز است تعداد بیشتری حدود بیش از ۳۶ روستا در حوزه دز و ۲۰ روستا در حوزه کرخه و تعدادی هم در حوزه کارون تخلیه کنند. اقدامات ایمنی برای تدوام سیل بندها هم در حال انجام است.
استاندار خوزستان با اشاره به افزایش بیشتر حجم آورد آب به سدهای استان طی روزهای آینده از وزیر کشور خواستار اعلام حالت فوق العاده در استان به منظور فعالیت ادارات در تعطیلات پیش رو شد.
برای خواندن خبر کامل اینجا کلیک کنید.
در پی اطلاعیه سازمان هواشناسی استان اردبیل مبنی بر ورود سامانه ناپایدار جوی به استان، مدیریت بحران استان اردبیل با اشاره به آغاز بارش باران و برف در خصوص رعایت توصیههای ایمنی اطلاعیهای صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است؛
به اطلاع هم استانیهای عزیز میرساند با توجه به اطلاعیه صادره از اداره کل هواشناسی استان مبنی بر ورود سامانه بارشی از عصر روزشنبه (۱۰فرودین) تا روز چهارشنبه (۱۴فروردین) به استان، بهخصوص مناطق مرکزی و جنوبی و احتمال بارش باران وبرف و کاهش دما و وزش باد شدید، برای پیشگیری از هرگونه حوادث احتمالی موارد توصیههای ایمنی رعایت شود:
استفاده از زنجیر چرخ و آرام حرکت کردن از ضروریات اصلی و اساسی رانندگی در جادههای برفی است. با توجه به اینکه بارشهای بهاری رگباری بوده و در عرض چند دقیقه موجب جاری شدن سیل میشود، گردشگران و ساکنان از توقف و استقرار و برپایی چادر در حاشیه رودخانهها و مسیلها و کوهپایهها خوداری نمایند.
دامداران محترم از چرای دام در حاشیه رودخانهها و مسیلها خودداری نمایند.
رانندگان محترم با مشاهده سیلاب در مسیرهای عبوری از ورود با خودرو به درون سیلاب خوداری نمایید زیرا به سبب گل آلودبودن، عمق سیلابها مشخص نیست.
هم استانیها و میهمانان گرامی در داخل شهرها موقع وزش باد هنگام توقف یا هنگام گذر از کنار ساختمانهای بلند و نیمه کاره، تابلوها، تیرهای برق، دکلهای مخابراتی و درختان کهنسال احتیاط نمایید.
اجسام معلق مانند گلدان و اشیاء رهاشده در محوطه تراس و پشت بامها را تثبیت یا جمعآوری نموده و از روشن کردن آتش در جنگل و محیطهای دارای پوشش گیاهی انبوه خوداری کنید.
عموم تولیدکنندگان بخش کشاورزی اعم از باغداران، مرغداران، زنبورداران و دامداران به اطلاعیه و پیش آگاهیهای هواشناسی و توصیههای فنی سازمان جهاد کشاورزی دقت نموده و درصورت نیاز با مسؤولان و یا کارشناسان جهادکشاورزی محل سکونت خودمشاوره نمایند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر با اشاره به احتمال بروز شرایط اضطراری در برخی روستاهای غرب کارون با توجه به پیشبینی افزایش دبی رودخانه، گفت: لازم است دهیاران و اهالی روستاهای غرب کارون با ایمنسازی اموال و ابنیه و احشام آمادگی لازم برای شرایط اضطراری داشته باشند.
کوروش مودت افزود: دهیاران در صورت مشاهده هرگونه شکستگی سیلبند یا نفوذ جریان آب در سطح مناطق در معرض خطر فوراً مراتب را به ستاد بحران شهرستان خرمشهر، فرماندار یا معاونان، بخشداران مرکزی و مینو اطلاعرسانی کنند.
حسام شیرازه محبت، بخشدار منطقه انزل گفت: دستور تخلیه روستای گولان منطقه انزل ارومیه به دلیل قرار گرفتن این روستا در مسیر سیلگاه و احتمال سیلاب شدید، صادر شده است، هم اکنون روستای گولان با گونیهای شن در حال ایمن سازی است.
روستای گولان، از توابع بخش انزل و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی، در دهستان انزل جنوبی قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۰۸۴ نفر (۲۶۳ خانوار) بوده است.
نشست ستاد مدیریت بحران به منظور بررسی آخرین وضعیت مناطق سیلزده و ارزیابی تمهیدات پیش بینی شده برای موج جدید بارندگی ها در نقاط مختلف کشور به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در سالن مدیریت بحران کشور برگزار شد.
در این جلسه دستگاهها و نهادهای ذیربط و همچنین استانهای مواجه با شرایط بارندگی های خطیر، از طریق ویدیو کنفرانس به ارائه گزارش در خصوص آخرین وضعیت آمادگی ها و شرایط جاری پرداختند.
سرلشکر محمدعلی جعفری، ظهر شنبه بعد از بازدید از اقدامات سپاه در مناطق سیلزده اظهار کرد: در سنوات اخیر رسوب دهانه رودخانههای قرهسو و گرگانرود و کانالهای مرکزی و رهبری که از شهر گمیشان عبور میکند، انباشت شده و مانع خروج آب است.
وی افزود: باید با همه امکانات بر روی لایروبی خروجی رودخانهها متمرکز شده و مسیر خروجی تالاب گمیشان به دریا هم باز شود.
جعفری ادامه داد: اگر این خروجیها باز شود همه سیلابی که در آققلا و گمیشان وجود دارد تخلیه خواهد شد.
وی تصریح کرد: با اقداماتی مانند انفجار و ایجاد کانال با بیل مکانیکی و غیره سعی میکنیم که تا در اسرع وقت مشکلات برطرف شود.
بهدلیل بالا آمدن آب رودخانه «قرهسو» و احتمال جاری شدن رواناب به سمت روستای «حاجیآباد دشت» کردکوی، دستور تخلیه این روستا در شب هفتم فروردینماه صادر شد.
در حالی که برخی از مردم روستای «حاجیآباد دشت» منازل خود را بهدلیل خطر آبگرفتگی و سیلاب تخلیه کرده بودند با فروکش کردن آب، روز بعد از تخلیه مجدد به منازل خود بازگشتند.
اما شب گذشته با افزایش قابل ملاحظه حجم آب رودخانه «قرهسو» فرماندار کردکوی مجدداً دستور تخلیه روستای حاجیآباد دشت را صادر کرد.
سازمان هواشناسی کشور در اخطاریه شماره ۶ خود، شرایط جوی کشور تا سه روز آینده را تشریح کرد
اخطاریه شماره ۶ سازمان هواشناسی کشور مورخ ۹۸/۰۱/۱۰ بدین شرح است: سامانه بارشی از ۱۱ تا ۱۳ فروردین در نیمه غربی، مرکز و شمال کشور، موجب بارش باران در برخی ساعات بارش شدید و رگبار و رعدوبرق خواهد شد. خروجی مدلهای عددی بیانگر تشدید بارش از یکشنبه شب تا عصر دوشنبه در حوضه آبریز رودخانههای کرخه و دز و طی دوشنبه در دز و کارون است. انتظارمی رود که شدت روانآب و سیلاب منطقه جنوب غرب دوشنبه شب تا صبح سه شنبه به بیشینه برسد.
در اخطاریه سازمان هواشناسی خوزستان آمده است: با توجه به سامانه بارشی که از اواسط روز جاری تا اوایل روز سه شنبه هفته وارد استان میشود، بارش رگباری قابل ملاحظه در حوضههای آبریز رودخانههای خوزستان و افزایش دبی قابل ملاحظه ناشی از بارش، رعد و برق، بعضاً وزش باد قابل ملاحظه همراه با تگرگ پیش بینی میشود.
در ادامه این اخطاریه تأکید شده که این شرایط سبب آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانهها، بارش برف در ارتفاعات و مواج شدن خلیج فارس خواهد شد و بیشترین شدت بارشها طی روزهای یکشنبه و دوشنبه پیش بینی میشود.
در شهرهای دورود، خرم آباد، سراب دوره، و پلدختر وضعیت بحران و اضطرار اعلام شده است
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: سامانه بارشی بسیار قوی از بامداد فردا وارد لرستان شده و همه لرستان بخصوص شهرستانهای دورود، خرم آباد، پلدختر و چگنی در معرض خطر سیل قرار دارند.
رضا میرزایی با بیان اینکه همه رودخانه های استان سیلابی خواهند شد افزود: در 2 حوزه کشکان و سزار بارندگی ها شدید تر است و به همین ساکنان شهرهای دورود، پلدختر، خرم اباد و سراب دوره ساکن در حاشیه کشکان و سزار قبل از شروع بارندگی ها منازل خود را ترک کنند
میرزایی گفت: رودخانه سیلاخور هم سیلابی خواهد شد وسد مروئک هم سرریز کرده و با آغاز بارشهای جدید حداکثر ظرفیت رودخانه تیره که از وسط شهر دورود می گذرد 400 مترمکعب بر ثانیه است در حالی که حجم ورودی آب به این رودخانه چند برابر ظرفیت رودخانه تیره است.
ساکنان رودخانه تیره در شهر دورود قبل از شروع بارندگی ها حتما منازل خود را ترک کنند.
کارشناس سازمان هواشناسی گفت: از امروز شاخه شرقی سامانه جدیدی به ایران نفوذ میکند و تصاویر ماهوارهای نشان میدهد از سمت شمال غرب ابرهای باران زا ظاهر شده اند و در بسیاری از مناطق بارشها شروع شده است.
هرچه زمان جلوتر میرود این ابرها وسعت بیشتری را در بر میگیرد؛ آذربایجان غربی و شرقی و کردستان اولین مقصد بارشهای نسبتا سیل آسا خواهند بود.
از روز یکشنبه مردم در کردستان، همدان، زنجان، استان مرکزی، کرمانشاه، قزوین، چهار محال و بختیاری، لرستان، کهکیلویه و بویراحمد، سواحل دریای خزر، قم، اصفهان، البرز، خوزستان و تهران منتظر بارش باشند و به طور کلی سرتاسر نیمه غربی را این شرایط جوی در بر میگیرد.
احتمال وقوع سیلاب و طغیان رودخانهها و آبگرفتگی معابر عمومی در استانهای مرتبط با کوههای زاگرس بسیار زیاد است.
افزایش ۰.۲ درصدی تردد در محورهای برونشهری نسبت به روز گذشته
در شبانه روز گذشته، كل تردد ثبت شده براساس آخرین اطلاعات دریافتی از ۲۲۷۶ ترددشمار فعال در محورهای برون شهری، نسبت به روز قبل ۰.۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
براساس تصاویر دریافتی از دوربینهای نظارتی، سامانههای تردد شمار و گشتهای شعب راهداری سراسر کشور، در حال حاضر به استثنای محورهای مسدود و ممنوع ذیلاَ ذکر شده، مابقی محورهای مواصلاتی کشور باز و تردد در آنها به روال عادی در جریان است.
پلیس راهور ناجا به هموطنان توصیه کرده است تا از سفر در روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین ماه خودداری کنند.
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا، گفت: روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین ماه روزهای مناسبی برای سفر بویژه به سمت استانهای جنوبی، غربی و جنوب غربی نیست.
سرهنگ نادر رحمانی، ضمن توصیه به هموطنان مبنی بر اینکه از سفرهای غیرضروری در این دو روز خودداری کنند، افزود: تمام محورها از فردا، دهم فروردین تا دوشنبه به جز استان سیستان و بلوچستان، درگیر باران و برف هستند.
بارش برف:
در محور کرج-چالوس به خصوص در ارتفاعات
بارش باران:
استانهای اردبیل و گیلان (اکثر محورها)
آذربایجان شرقی (محورهای اهر-تبریز و مرند-تبریز)
مه گرفتگی:
استان اردبیل (اکثر محورها)
وضعیت ترافیکی:
۱- محور کرج-چالوس محدودههای سد کرج تونل ۵ و تونل ۷ و تونل تکاور در هر دو مسیر نیمه سنگین
۲- آزادراههای تهران-کرج
۳- کرج-قزوین
۴ -محور هراز (در هر دو مسیر)
۵- محور فیروزکوه (در هر دو مسیر)
۶- آزادراه تهران- قم
۷- آزادراه قزوین-رشت طول محور پر حجم و روان
۸- محور سمنان –دامغان در هر دو مسیر طول محور پرحجم و روان
سایر محورهای کشور از جوی آرام و ترافیکی روان برخوردار هستند.
مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا آخرین وضعیت محورهای مسدود کشور را اعلام کرد.
۲۸ محور مواصلاتی کشور مسدود است.