شناسهٔ خبر: 31886212 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

ترامپ: زمان به رسمیت شناختن الحاق جولان به اسرائیل فرا رسید

صاحب‌خبر -




«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: پس از 52 سال زمان آن رسیده است که ایالات متحده به طور کامل حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت بشناسد.وی این منطقه را دارای اهمیت و ضرورت راهبردی و امنیتی برای رژیم صهیونیستی دانست و مدعی شد که این اقدام در حمایت از «ثبات منطقه» است.پیشتر رسانه‌های صهیونیستی از زمینه‌چینی دولت آمریکا برای حمایت از ضمیمه بلندی‌های جولان به سرزمین‌های اشغالی خبر داده بودند.به نوشته این رسانه‌ها، این اقدام قرار است همزمان با سفر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا برای شرکت در کنفرانس سالانه «کمیته روابط عمومی آمریکا- اسرائیل (آیپک)» صورت بگیرد.رژیم صهیونیستی بلندی های جولان را در جریان جنگ 6 روزه با اعراب در سال 1967 اشغال کرد. این منطقه متعلق به سوریه است و این رژیم منابع غنی آن را به یغما می‌برد.اقدام آمریکا در حمایت از ضمیمه جولان به اراضی تحت حاکمیت رژیم صهیونیستی در شرایطی است که دولت این کشور پیشتر سفارت خود را از تل‌آویو به قدس انتقال داده بود در واکنش به این امر، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز از رویکرد ترامپ در این خصوص تقدیر کرد.این اقدامات دولت ترامپ که نقض اساسی حقوق مردم فلسطین به شمار می آید، محکومیت مجامع جهانی را به دنبال داشته است.
در همین حال ؛ اتحادیه اروپا ، اتحادیه عرب ، روسیه و ترکیه به چراغ سبز ترامپ به صهیونیست ها درباره بلندی های جولان واکنش نشان دادند. «
سخنگوی رسمی اتحادیه اروپا گفت، این اتحادیه حاکمیت اسرائیل بر جولان را به رسمیت نمی‌شناسد.به گزارش اسپوتنیک، مایا کوتسیانچیچ، سخنگوی فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا گفت: رویکرد اتحادیه اروپا در قبال «الحاق بلندی‌های جولان» تغییر نکرده است و اتحادیه اروپا به موجب قوانین بین‌المللی حاکمیت اسرائیل بر اراضی اشغال شده در سال ۱۹۶۷ از جمله بلندی‌های جولان را به رسمیت نمی‌شناسد و آن را بخشی از خاک اسرائیل نمی‌داند.
احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب نیز در بیانیه‌ای گفت: اظهارات مطرح شده از سوی سران دولت آمریکا که زمینه ساز به رسمیت شناختن رسمی حاکمیت اسرائیل بر جولان اشغالی است، کاملا خارج از حیطه قوانین بین‌المللی است و هیچ کشوری حق ندارد چنین رویکردی را اتخاذ کند. همچنین در صورت به رسمیت شناختن آن، هیچ حقوق و تعهداتی در نظر گرفته نمی‌شود و این امر فاقد هرگونه اعتبار قانونی است.وی عنوان داشت، مساله گذر زمان بر اشغالگری اسرائیل موجب قانونی شدن و یا پذیرش بین‌المللی آن نمی‌شود، بلکه جرمی است که باید تصحیح و نه آنطور که برخی به دنبال آن هستند، قانونی شود.
ابوالغیط گفت: قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت در سال ۱۹۸۱ با اجماع آراء صادر شد و هیچگونه شبهه‌ای در عدم به رسمیت شناختن الحاق جولان سوریه به اسرائیل باقی نمی‌گذارد.مولود چاووش اوغلو»، رئیس‌جمهور ترکیه نیز مخالفت کشورش را با تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای حمایت از ادعای حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان اشغالی اعلام کرد. چاووش اوغلو گفت: «قصد ترامپ برای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان باعث خشونت بیشتر در منطقه خواهد شد. ترکیه از تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کند.شبکه الجزیره نیز به نقل از یک عضو کمیته امور خارجی پارلمان روسیه نوشت مسکو هرگز حاکمیت اسرائیل بر جولان اشغالی را به رسمیت نخواهد شناخت. بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران هم ضمن محکومیت شدید این تصمیم گفت: رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم اشغالگر بر هیچ یک از اراضی عربی و اسلامی حاکمیت ندارد و باید سریعاً به تجاوز و اشغالگری این رژیم خاتمه داده شود. جولان نیز بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل و شورای امنیت بخش اشغال شده سرزمین سوریه به شمار می‌رود و جز خاتمه اشغال هیچ راه حل دیگری برای آن متصور نیست.وی  افزود: تصاحب سرزمین از طریق اشغال و تجاوز محکوم است و تصمیم مداخله جویانه رئیس جمهور آمریکا در موضوع جولان، نه تنها در ماهیت تعلق آن به خاک سوریه تغییری ایجاد نمی‌کند، بلکه به روشنی شکست سیاست‌های سازشکارانه و درستی راه مقاومت و ایستادگی در مقابل خوی تجاوزگرانه و توسعه طلبانه آمریکا و رژیم صهیونیستی را به اثبات می‌رساند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به رفتارهای ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت و قوانین و اصول و حقوق بین المللی آقای ترامپ گفت: تصمیمات شخصی و خلق الساعه ایشان تنها پرده‌ای دیگر از سیاست‌های واقعی آمریکا را برداشته است؛ سیاست‌هایی که برای همه جهان خطرناک بوده و به ویژه این منطقه حساس را به سمت بحران‌های پی در پی سوق خواهد داد.


نظر شما