شناسهٔ خبر: 31627277 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

سلامت مغز با رژيم غذايي سالم

صاحب‌خبر -

 عوامل مختلفي در سلامت مغز و جلوگيري از کاهش عملکرد شناختي با افزايش سن دخيل هستند؛ محققان معتقدند رژيم غذايي سالم بيشترين تاثير را بر کاهش روند پيري مغز و احتمال بروز زوال عقل دارد.

به گزارش ايرنا،‌ سالهاست که مطالعات گسترده‌اي در سراسر جهان تاثير رژيم غذايي بر سلامت کلي بدن را تاييد کرده‌اند. اين مطالعات به ويژه بر تاثير رژيم غذايي بر سلامت مغز و عملکرد شناختي تمرکز دارند. مطالعات جديد محققان استراليايي نشان مي‌دهد پيروي از رژيم غذايي طراحي‌شده براي سلامت مغز خطر ابتلا به آلزايمر و اختلالات شناختي را کاهش مي‌دهد. اين رژيم غذايي MIND نام دارد.

رژيم غذايي MIND که مبناي آن بر اساس رژيم غذايي مديترانه‌اي است،‌ بهترين گزينه براي سلامت مغز است. رژيم غذايي مديترانه‌اي به طور معمول شامل چربي‌هاي اشباع نشده مانند روغن زيتون، آجيل و آووکادو، همراه با سبزيجاتي مانند کرفس، اسفناج و هويج است. اين سبزيجات غني از نيتريت و نيترات هستند و ترکيب اين دو گروه غذايي باعث تشکيل اسيدهاي چرب نيترو مي‌شود. در رژيم غذايي مديترانه‌اي جايي براي گوشت قرمز، غذاهاي فرآوري شده و قندهاي مصنوعي وجود ندارد.

رژيم غذايي MIND تقريبا مشابه رژيم غذايي مديترانه‌اي است؛ ولي تمرکز آن روي مصرف سبزيجات، روغن زيتون، آجيل، غلات کامل، لوبيا، ماهي و محصولات خانواده توت (خشک يا تازه) قرار دارد. مطالعات نشان مي‌دهد اين رژيم غذايي در سلامت مغز و عملکرد شناختي بسيار موثر است و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش مي‌دهد.

برچسب‌ها: