شناسهٔ خبر: 31547377 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ظریف:

منتظر اروپایی‌ها نخواهیم ماند

وزیر خارجه: فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این که منتظر بسته برجامی اروپایی‌ها نمانیم همواره چراغ راه ما بوده است

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدجواد ظریف در حاشیه جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در خصوص انتشار بیانات تیر ماه رهبر معظم انقلاب در جمع دولتمردان مبنی بر این که مردم را مانند برجام با بسته اروپایی‌ها شرطی سازی نکنیم، گفت: از ابتدا در تمام صحبت هایم گفته ام که مطالبه‌ای که از اروپایی‌ها و غرب داریم این است که وظایفشان را انجام دهند، ولی منتظر آنان نماندیم و نخواهیم ماند.

از ابتدا حتی در زمان تصویب برجام و پس از آن، ارتباطات گسترده‌ای با دنیا داشته ایم، زیرا معتقدیم که اکنون در دنیا، همه جانبه گرایی باید حاکم باشد نه این که صرفاً نگاه‌ها به یک طرف باشد ما این سیاست را ادامه دادیم و حتماً ادامه خواهیم داد

ظریف تاکید کرد: ما از ابتدا حتی در زمان تصویب برجام و پس از آن، ارتباطات گسترده‌ای با دنیا داشته ایم، زیرا معتقدیم که اکنون در دنیا، همه جانبه گرایی باید حاکم باشد نه این که صرفاً نگاه‌ها به یک طرف باشد ما این سیاست را ادامه دادیم و حتماً ادامه خواهیم داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری حتماً چراغ راه ما بوده و از زمانی که ایشان فرمودند، در این زمینه توجه بیشتری شده است و حتماً توجه دارید که تاکید ما بر این بوده است که منتظر اروپایی نخواهیم بود.

همواره به فرانسه درباره گروهک تروریستی منافقین اعتراض کرده ایم

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره حضور سرکرده گروهک تروریستی منافقین در یکی از کمیسیون‌های پارلمان فرانسه و چرایی ادامه رویه حمایت دولت این کشور از این گروهک تاکید کرد: همواره به اروپایی‌ها و فرانسوی‌ها درباره حضور تروریست‌ها در آن کشور اعتراض کرده ایم و فرانسوی‌ها نیز همواره گفته اند که هیچ رابطه‌ای با این گروه ندارند.

ظریف افزود: متأسفانه برخی اعضای پارلمان فرانسه از آنان دعوت می‌کنند، اما این به معنی این نیست که آنان رسمیتی داشته باشند.

گروهک منافقین گروهک کوچک تروریستی است که از نگاه مردم ایران منفور هستند

وی گفت: گروهک منافقین گروهک کوچک تروریستی است که از نگاه مردم ایران منفور هستند و همه در اظهارنظرهایشان کم و بیش به این موضوع اذعان دارند.

ظریف با بیان اینکه بسیاری مقامات امریکایی جزو حقوق بگیران این گروهک بوده اند، افزود: آقای بولتون نیز در اظهارنامه مالیاتی اش اعلام کرد که از آنان پول گرفته است، اما با این حال گفت که با این گروهک هیچ ارتباطی ندارد و این نشان دهنده شناختی است که از موقعیت آنان در جامعه ایران وجود دارد.

وزیر امورخارجه همچنین درباره اقدام هلند در فراخوان سفیرش از تهران و پشت صحنه این موضوع گفت: این موضوع در دستور کار دستگاه‌های کشور بوده و بر اساس تصمیمی که به این وزارتخانه ابلاغ شد ما دو نفر از دیپلمات‌های هلند را در واکنش به اخراج غیرقانونی دیپلمات هایمان اخراج کردیم.

ظریف افزود: اینکه اخراج غیرقانونی گفتم به این علت است که مقامات هلند هم اعلام کردند که اقداماتشان درباره اخراج دیپلمات‌های ما مستند به هیچ شواهد یا سندی نبوده و اقدامی صرفا سیاسی صورت گرفته است.

وی گفت: آنان نیز سفیرشان را برای مشورت فراخواندند و ما هم اقدامات لازم را انجام می‌دهیم تا ببینیم نتیجه کار چه می‌شود.

وزیر امورخارجه در ادامه از مذاکرات و هم افزایی جمهوری اسلامی ایران و روسیه برای جلوگیری از مداخلات امریکا در ونزوئلا خبر داد.
محمد جواد ظریف در حاشیه نشست ستاد راهبری نقشه جامع عملی کشور در جمع خبرنگاران تاکید کرد: امریکایی ها همواره در امور ونزوئلا دخالت می کنند و از ابتدای گسترش این دخالت ها در ونزوئلا اعلام کردیم که باید با این روند برخورد و از این حرکت واشنگتن ممانعت شود.
وی افزود: تعدادی از کشورها از جمله روسیه همواره در این زمینه با ما همراه بوده و هستند و فردا نیز مدیر کل ما به روسیه می رود تا با مقامات این کشور در این باره گفتگو کنند تا ببینیم چگونه می توانیم در سطح بین الملل هم افزایی داشته باشیم.
ظریف گفت: کشورهای هم فکر ما بسیار زیادند کشورهایی که معتقدند امریکا چنین حقی ندارد که در اوضاع داخلی کشورها مداخله و به جای ملت ها تصمیم گیری کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: در این زمینه با روس ها تبادل نظر خواهیم کرد و با مقامات بسیاری از کشورها نیز در این خصوص در تماس بوده و هستیم که این روند را ادامه خواهیم داد.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره محتوای جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، دیپلماسی علم و فناوری را از حوزه های ضروری کار دیپلماسی دانست.

<div id="video-display-embed-code_3247457"><script type="text/JavaScript" src="https://http://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/2370349/3247457?width=400&height=300"></script></div>


ظریف افزود: ما از نظر توفیقاتی که در حوزه علم و فناوری داشته ایم بسیار توانمندی داریم و در سطح بین المللی این توفیقات را به نمایش گذاشته ایم و اساسا علم و فناوری و پیشرفت در این حوزه از حوزه های قدرت است.
وی گفت: مجموعه این توانمندی ها سبب می شود نفوذ و قدرت یک کشور افزایش یابد و به همین علت ما همواره در این حوزه فعال بوده و هستیم.
ظریف افزود: حوزه های دیگری هم هست که در سند جامع رابطه علمی بین المللی کشور مطرح شده و آن تشویق و تسهیل روابط علمی است.
وزیر امورخارجه گفت: در این حوزه هم یکی از وظایف دستگاه دیپلماسی در بخش جدید اقتصادی تسهیل در این گونه روابط، جذب فناوری و ارتباطات در این عرصه است که آنرا پیگیری می کنیم و بسیار خوشحالم که با شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه همکاری داریم.
وی درباره میزان موفقیت در این زمینه اظهار داشت: موفقیت ها نسبی است البته در این زمینه موفقیت های نسبتا خوبی داشته ایم اما راه درازی هم در پیش داریم.
ظریف گفت: در این حوزه هم صادرات خدمات فنی و مهندسی داشته ایم، هم صادرات تولیدات علمی و هم واردات فناوری و در عرصه فناوری های پیشرفته در همه این حوزه ها توفیقات خوبی داشته ایم.
وی افزود: ما اکنون داروهای پیشرفته مان را به بسیاری از کشورها صادر می کنیم و از بسیاری کشورها لیسانس لازم را برای صدور این داروها دریافت کرده ایم.
ظریف گفت: البته وزارت خارجه مجری این اقدامات نیست بلکه تسهیل کننده است و ما موظفیم به دستگاه های ذی ربط کمک کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تحریم دانشگاه های کشورمان تاکید کرد: این بحث را از ابتدا مطرح کرده ایم که تحریم دانشگاه های ما از جانب هر کشور غیرقانونی، غیرمعقول و مخل روابط علمی کشورهاست.
وی افزود: متاسفانه تصمیم گیری در اتحادیه اروپا طولانی مدت است اما ما این موضوع را پیگیری می کنیم.

نظر شما