نامهنیوز نوشت: وقتی زمان حیات مرحوم هاشمی رفسنجانی هیأت عالی نظارت بر اجرای سیاست های کلی نظام در مجمع تشخیص مصلحت تشکیل شد، هیچ کس فکر نمی کرد روزی این هیأت بتواند جلوی قانون شدن یکی از لوایح مهم دولت روحانی را بگیرد. آن هم لایحه ای که به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان رسیده است.
از قدیم می گفتند حل یک مشکل پیچیده را به زمان بسپار، گذر زمان آن مشکل را حل می کند اما موضوع پیچیده اف ای تی اف هر روز که می گذرد پیچیده تر از دیروز می شود. دولت برای برقراری مناسبات پولی-بانکی با جهان چهار لایحه را تقدیم مجلس کرد که از آن چهار لایحه، اصلاح قانون پولشویی و اصلاح قانون مبارزه با تروریسم تعیین تکلیف و برای اجرا به دستگاه های مربوطه ابلاغ شد اما دو لایحه پالرمو و سی اف تی با گذشت قریب یک سال همچنان بلاتکلیف ماندند.
هرچند مراحل قانونگذاری خود را در مجلس و شورای نگهبان پشت سر گذاشتند اما مجمع تشخیص سه جلسه تنها برای بررسی مصوبه پالرمو تشکیل داد و به جمع بندی نهایی نرسید.
نکته جالب ماجرا این است که دولت، مجلس و شورای نگهبان هر سه موافق قانون شدن لایحه پالرمو هستند اما در لحظه آخر هیأت نظارت مجمع در نامه ای به شورای نگهبان بندهایی از این لایحه را مغایر سیاست های کلی نظام اعلام کرد و همین مسئله مانع از تکمیل پروسه قانونی شد و تعیین تکلیف کار به مجمع رسید.
نمی شود مصلحت کشور را دست 20 نفر داد
تعلل مجمع تشخیص در جمع بندی مباحث انتقاد رئیس جمهور را در پی داشت. او اعلام کرد وقتی رهبری مخالفتی ندارند، دولت موافق، مجلس موافق، شورای نگهبان موافق پس چه کسی مخالف است. نمی شود کشور را دست ۲۰ نفر داد.
نگاه منفی اکثریت اعضای مجمع تشخیص به لایحه پالرمو
پالس هایی که از درون مجمع تشخیص بیرون می آید از نگاه منفی اکثریت اعضا به لایحه پالرمو حکایت می کند بنابراین دولتی ها نیز در این وضعیت ترجیح می دهند اصرار به رأی گیری نکنند تا شاید مرور زمان و بروز آثار تحریم های آمریکا موجب شود اعضای مجمع منطقی به موضوع نگاه کنند. حال باید دید مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز در چهارمین جلسه نظر نهایی خود را اعلام خواهد کرد یا سریال بررسی لایحه پالرمو به جلسه پنجم و حتی ششم هم خواهد کشید.
موضوعی که احمد توکلی آن را رد نکرد و گفت: هنوز تعداد زیادی از اعضای مجمع می خواهند درباره پالرمو صحبت کنند، دولتی ها نیز موافق عقب افتادن رأی گیری در موضوع پالرمو هستند چراکه معتقدند عدم تأیید پالرمو در مجمع تشخیص، روی قیمت کالا و ارز در شب عید تأثیر می گذارد.
مذاکرات مجمع تشخیص درباره «پالرمو» بازهم ناتمام ماند / تصمیمگیری تا سال آینده به تعویق افتاد
لایحه الحاق به کنوانسیون «پالرمو» با ناتمام ماندن مذاکرات اعضای مجمع تشخیص مصحلت نظام در نشست امروز هم به نتیجه نرسید. غلامرضا مصباحی مقدم، عضو اصولگرای مجمع تشخیص در این باره گفت: امروز تمام موافقان و مخالفان پالرمو نظراتشان را بیان کردند. نتایج تقریبا مشخص است؛ اما اعلام رای و تصمیم گیری نهایی مجمع به بعد از تعطیلات نوروز موکول شد.
لایحه الحاق به کنوانسیون «پالرمو» با ناتمام ماندن مذاکرات اعضای مجمع تشخیص مصحلت نظام در نشست امروز هم به نتیجه نرسید.
به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری ها، لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملّی (پالرمو) با ناتمام ماندن مذاکرات اعضای مجمع تشخیص مصحلت نظام در نشست امروز (شنبه ۱۱ اسفند) هم به نتیجه نرسید و مقرر شد، مجمع در نشست آینده در این باره تصمیمگیری کند.
اعضای مجمع، امروز هم در دو گروه موافق و مخالف به اظهار نظر درباره این لایحه اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان پرداختند، که به علت طولانی شدن مذاکرات، فرصت به رأیگیری نهایی نرسید.
همچنین حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از موکول شدن بررسی پالرمو به جلسه آتی که در سال آینده خواهد بود، خبر داد.
حشمت الله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به جلسه امروز مجمع برای بررسی پالرمو گفت: قرار است بررسیها درباره این لوایح ادامه داشته باشد و توافق شده که بحث CFT و پالرمو به صورت یکجا مورد بررسی و رایگیری قرار گیرد.
مصباحی مقدم: نتایج تقریبا مشخص است
از سوی دیگر، غلامرضا مصباحی مقدم در ارتباط با نتیجه بررسی موضوع پالرمو در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار کرد: امروز تمام موافقان و مخالفان پالرمو نظراتشان را بیان کردند.
وی ادامه داد: نتایج تقریبا مشخص است؛ اما اعلام رای و تصمیم گیری نهایی مجمع به بعد از تعطیلات نوروز موکول شد.