به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز ۱۱ اسفند با حضور اعضاء در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی و دفتر مجمع برگزار خواهد شد.
طبق روال جلسات قبلی، مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی لوایح مربوط به پیوستن ایران به FATF را در دستور کار جلسه خواهد داشت.
در نشست قبلی به دلیل کمبود زمان، برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام نتوانستند مطالب خود را درباره لایحه پالرمو اعلام کنند. هنوز مجمع درباره لایحه CFT به جمعبندی نرسیده است.
در چند ماه اخیر بعضی از موافقان پیوستن ایران به معاهده پالرمو و CFT به زمره مخالفان پیوستهاند و سبد مخالفان برای این موارد بسیار سنگینتر شده است. دراین گزارش"، مواردی ازاین دست را با هم مرور می کنیم:
*غلامعلی حدادعادل، در خصوص روند بررسی و نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره لایحه پالرمو مطلبی را عنوان کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین رابطه در صفحه مجازی خود نوشت: «رهبر انقلاب حرفهای موافقان پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو را تأیید نکردند.»
*محمدباقر قالیباف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به نزدیک بودن به روند بررسی نهایی لایحه پالرمو در مجمع به این موضوع واکنش نشان داد.
قالیباف در صفحه توئیتر خود درباره پیوستن ایران به FATF نوشت: «جریانی که آب را به برجام گره زده، امروز دنبال این است تا گوشت را به FATF گره بزند».
*آیتالله آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در این رابطه نظری مخالف دارد. وی میگوید: آیا واقعا مصلحت است که مجمع تشخیص مصلحت، مجلس و نهادهای دیگر با این طلبهای قلدرمآبانه کشورهای غربی همراهی کنند؟ راهپیمایی عظیم مردم در 22 بهمن نشان داد که مردم برای عزت خودشان بسیار ارزش قائل هستند و ما نباید ارزشهای انقلاب را فراموش کنیم.
*پرویز داودی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «انرژی؛ پیشران اقتصاد ایران» با اشاره به اینکه FATF نکته مثبتی ندارد، گفت: در عوض آمریکاییها میتوانند از آن برای اعمال دقیقتر تحریمها علیه ایران استفاده کنند.
*حسین مظفر در نشست شورای مرکزی این جمعیت، به تشریح موضوع پرونده لوایح «FATF» و علت مخالفت عدهای از اعضای مجمع تشخیص مصلحت گفت: پیوستن به پالرمو و CFT نیازمند کسب دو سوم آرا در مجمع تشخیص مصلحت نظام است که بعید به نظر میرسد تصویب شود.
*محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در حالی که ابهامات زیادی درباره توصیههایFATF وجود دارد، از دولت انتظار میرود از فروغلتیدن در این باتلاق بازدارد.
*سردار احمد وحیدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است: در حقیقت FATF یک سازمان اقتصادی نیست بلکه یک سازمان امنیتی است. آنها با شکل دادن به FATF میخواهند قدرت علمی هستهای ما را کاهش دهند، لذا دشمن وقتی مشاهده کرد نمیتواند با قطعنامه مانع پیشرفت هستهای ما شود...
*آیتالله محسن مجتهدشبستری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه لایحه پالرمو در جلسه آینده بررسی میشود، گفت: فضا و نظر اعضای مجمع درباره این لایحه منفی بود.
*آیتالله محمدی عراقی، عضو دیگر مجمع هم گفته است: بیشتر کسانی که در جلسه آخر مجمع به اظهارنظر درباره پالرمو سخن گفتند، در جایگاه مخالفت با این لایحه ایراد سخن کردند.
*مرتضی نبوی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره روند بررسی لوایح FATF، گفت: فضای مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی پیوستن ایران به FATF مثبت نبود.
*حجتالاسلام ابراهیم رئیسی هم در این مورد گفته است: «میگویند ما تضمین نمیکنیم با امضای این کنوانسیون مشکل اقتصادی حل شود، سوال ما این است در خصوص FATF ما قانون داخلی تنظیم کرده بودیم و گفته بودیم مردمی که برای رهایی خود از مشکلات به پاخیزند، از دایره تروریسم مستثنی هستند که این را مجلس پذیرفت، اما FATF بیانیه صادر کرد و گفت، نباید هیچ قید و شرطی وجود داشته باشد! این چگونه است که آنها برای قانون داخلی ما بیانیه صادر میکنند؟
*محمدجواد ایروانی: در اصل موضوع یعنی پالرمو اصلاً شفافیتی نیست.کشوری که مورد تحریمهای زیادی قرار گرفته و ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برخلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، نفت ما را تحریم کرده آیا ما هم باید بایستیم و نفتمان را نفروشیم؟ آیا باید تسلیم اینها شویم؟...
*آیتالله موحدی کرمانی هم با بیان اینکه این لوایح استعماری است گفته بود: خوشبختانه مجمع با بررسی دقیق، نقطههای ضعف ورود به این کنوانسیون را بیان میکند. من در مجمع امیدوار هستم که این بحثها ادامه پیدا کند و منجر به این شود که مجمع به این موضوع رأی ندهد.
*مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بنا به تجربه مکرر تاریخى در شرایط تحریم، پذیرش معاهداتى همانند کنوانسیونهای مربوط به FATF به تکمیل زنجیره محاصره کشور کمک مىکند.
*احمد توکلی که از ابتدا موافق این لوایح بود، در چند هفته گذشته به جرگه مخالفان پیوسته است. وی گفت: درباره پذیرش FATF ابهام داشتم اما بیانیه وقیحانه اروپا و شرایط تحقیرآمیزش برای تجارت با ایران در اینستکس نشان داد در مقابل مستکبران، هرچه کوتاه بیاییم، طلبکارتر و گستاختر میشوند و پایانی هم ندارد. تجربه و منطق میگوید التماس از متکبر، معیشت را بر مردم تنگتر خواهد کرد.
*حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: به شرایط موجود در FATF که مغایر با قانون اساسی ایران باشد تن نخواهیم داد.
*صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز میگوید: همان طور که پیشتر گفته بودم این بار نیز اعلام میکنم که نه تنها معتقدم پیوستن ایران به FATF فایدهای برای مردم ایران ندارد بلکه مضراتی برای زندگی و اقتصاد آنها خواهد داشت.
*سعید جلیلی هم در این مورد میگوید: ادعا میشود این لوایح تصویب شوند تا بهانههای دشمن بیشتر نشود؛ خب حدّ آن چه خواهد بود؟! بهانههای دیگر چه میشود؟! این ادعاها در حالی است که خود آن نهاد هیچ تضمینی در این خصوص نمیدهد و میگوید این کارها را انجام بدهید تا قدم بعدی خود را اعلام کنیم.
انتهای پیام/4082/ ن