شناسهٔ خبر: 31478917 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

کارشناس ارشد بازار سرمایه مطرح کرد؛

بیمه قیمت زعفران حتی در فصل برداشت با قرارداد آپشن

کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت: راه‌اندازی معاملات آپشن زعفران در بورس کالا به‌عنوان مکمل قراردادهای آتی این محصول در شرایطی از ۱۲ اسفند راه‌اندازی می‌شود که قرارداد آپشن، حکم بیمه معاملات را دارد و باید همه کشاورزان از کارکردهای جذاب این ابزار مالی مطلع شوند.

صاحب‌خبر -

حسن رضایی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درخصوص اقدام بورس کالای ایران برای راه‌اندازی قرارداد اختیار معامله زعفران از روز ۱۲ اسفند عنوان کرد: راه‌اندازی معاملات آپشن زعفران در کنار آموزش مداوم و مستمر می‌تواند موجب حمایت بیشتر از زعفران‌کاران و رونق بیشتر معاملات این محصول شود، ضمن اینکه با این اتفاق، راه برای راه‌اندازی معاملات آپشن سایر محصولات کشاورزی نیز باز می‌شود.

وی افزود: قراردادهای آپشن در بازار سرمایه یک ابزار جدید است که احتیاج به اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی و آموزش دارد به‌طوری که رمز موفقیت این قرارداد مشابه قراردادهای آپشن سکه و حتی اوراق بهادار، آموزش است که این وظیفه را هم سازمان بورس، بورس کالا و هم کارگزاران بر عهده دارند.

رضایی‌پور به برگزاری دوره‌های آموزشی آپشن زعفران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر برای آشنایی تمامی فعالان بازار با کارکردهای معاملات آپشن زعفران، کارگاه‌های آموزشی متعددی در مشهد و تهران از سوی بورس کالا برگزار شده است و کشاورزان و کارگزاران با نحوه معاملات این قرارداد آشنا شده‌اند.

 وی تاکید کرد: اگر بخواهیم میزان استفاده از این نوع معاملات را در بین کشاورزان گسترش دهیم، باید روند اطلاع رسانی و آموزش را ادامه دهیم. با این تفاسیر شاید در مرحله اول، میزان استقبال از معاملات آپشن زعفران از سوی کشاورزان خیلی زیاد نباشد، ولی به مرور و بعد از آشنایی آنها با نحوه کارکرد این قراردادها مانند گواهی سپرده که یکی از تقاضاهای کشاورزان است، آپشن هم می‌تواند یکی از ابزارهای مورد استفاده آنها تبدیل شود. به گفته وی، کشاورزان می‌توانند با ورود به معاملات آپشن بورس کالا و خرید قرارداد «اختیار فروش»، قیمت و فروش محصول خود را در آینده بیمه کنند که با این اتفاق کشاورزان حتی از کاهش قیمت زعفران در فصل برداشت نیز مصون می‌مانند و این اتفاقی جذاب برای آنها خواهد بود.

رضایی پور در ادامه به مرجعیت قیمت زعفران از طریق تابلوی بورس کالای ایران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بورس کالای ایران مرجع تعیین قیمت زعفران است به‌طوری که بسیاری از تجار و بازرگانانی که به‌صورت نقدی معامله می‌کنند به تابلوی بورس نیز نظر دارند؛ بنابراین می‌توان ادعا کرد که قیمت بورس منطبق با بازار نقدی زعفران است و بورس کالا به‌عنوان مرجعیت قیمت‌گذاری رسمی زعفران از سوی تجار پذیرفته شده است که امیدواریم با ادامه حمایت‌ها و رونق بیشتر معاملات بتوانیم نبض قیمت جهانی زعفران را از طریق بورس کالای ایران در اختیار بگیریم.