شناسهٔ خبر: 31022635 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

معاون وزیر جهاد کشاورزی:

توزیع گوشت‌های تنظیم بازاری تغییر می‌کند

صاحب‌خبر -
قانون اجرا نشد رضایی با بیان اینکه جابه جایی دام زنده قبلاً هم مجوزدار بود اما چند وقتی بود که به آن کم توجهی می‌شد، تأکید کرد: در سال ۱۳۹۵ بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن صادرات دام زنده داشته‌ایم اما قیمت دام زنده و گوشت قرمز این قدر افزایش نیافت اما الان انگیزه‌های قیمتی و نوسان نرخ ارز قاچاقچیان را بسیار وسوسه می‌کند که آن را به کشورهای دیگر ارسال کنند. رضایی افزود: حداکثر قیمت لاشه دام باید 2 برابر قیمت دام زنده باشد اما به‌خاطر واسطه گری و دلالی قیمت گوشت چند برابر می‌شود و حتی تا 25 درصد افزایش قیمت برای مصرف‌کننده داریم.


​​​​​​​سهیلا یادگاری
خبرنگار

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به مشکلاتی که در توزیع گوشت‌های تنظیم بازاری به وجود آمده و خرید گوشت برای متقاضیان واقعی سخت شده با تصمیمات جدیدی که دولت گرفت توزیع گوشت به‌صورت عمومی قطع و گوشت با ساز و کارهایی که هنوز نهایی نشده مستقیم به جامعه هدف عرضه می‌شود که این عرضه ممکن است به‌صورت سبد کالا باشد.
به‌گزارش «ایران عصر»، مرتضی رضایی ادامه داد که ساز و کار جدید توزیع گوشت تنظیم بازاری بزودی تعیین و اجرا می‌شود. او همچنین از واردات 20 هزار تن گوشت یخی برای تنظیم بازار شب عید خبر داد و گفت قیمت گوشت یخ زده وارداتی هر کیلو 29 هزار تومان است. معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه گوشت قرمز با نرخ مصوب به بازار عرضه خواهد شد، اضافه کرد: صف‌های تشکیل شده به معنی قحطی نیست و به‌دلیل تفاوت زیاد قیمت نرخ مصوب و قیمت بازار آزاد است اما سیستم توزیع باید تغییر کند چرا که در‌شأن مردم ایران نیست که در صف‌ها منتظر بمانند.
کاهش 15 درصدی تولید گوشت
رضایی علت اصلی افزایش قیمت گوشت را ارزش پیدا کردن دام زنده عنوان کرد و گفت: قیمت دام زنده به‌خاطر قیمت ارز بالا رفته از طرفی به‌خاطر اختلاف قیمت دلار در ایران با کشورهای همسایه دامداران می‌دانند برای دام آنها در آن طرف مرزها خریدار منتظر است پس آنها هم بجای عرضه دام در داخل دام را به خارج از مرزها می‌فروشند از طرف دیگر با اینکه صادرات دام و گوشت ممنوع است اما افزایش قیمت دام قاچاق را هم بیشتر کرده است.
رضایی گفت: به‌دلیل افزایش قاچاق، کشتار در کشتارگاه‌ها 15 درصد از ابتدای سال تاکنون کم شده اما این کاهش تولید با واردات جبران شده است پس به هیچ وجه نمی‌توانیم بگوییم کاهش تولید عامل گرانی گوشت است. تغییر قیمت ارز باعث شده صادرات یا قاچاق تمام محصولات کشاورزی از کشور زیاد شود. به‌طور مثال الان در کشورهای عربی گوسفنده زنده حدود 40 کیلویی را 2.5 میلیون تومان می‌خرند پس به‌خاطر قیمت دار شدن دام، قاچاق زیاد شده است.
دستورالعمل جدید قاچاق را کاهش داد
به گفته معاون وزیر کشاورزی دستورالعمل جدید جابه جایی دام دو هفته گذشته صادر شده و براساس آن بدون مجوز سازمان دامپزشکی هرگونه جابه جایی دام ممنوع شده است. البته تدوین این دستورالعمل جزو وظایف سازمان دامپزشکی است و نیروی انتظامی هم از این به بعد باید دقت و حساسیت بیشتری در این زمینه از خود نشان دهد و در چند ماهه آینده شاهد کاهش شدید قاچاق دام زنده خواهیم بود که اگر با همکاری و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی همراه شود، قیمت‌ها هم متعادل خواهد شد.
 رضایی تأکید کرد حتی اگر یک میلیون رأس دام هم قاچاق شود به حدود ۱۷ هزار تن می‌رسد و با توجه به اینکه گوشت به همان اندازه و حتی بیشتر وارد می‌شود چندان تأثیری نمی‌تواند روی قیمت گوشت قرمز بگذارد. اما قاچاق دام زنده سبب افزایش ناگهانی قیمت شده است و به‌عنوان مثال در طول یک ماه چند هزار تومان افزایش قیمت داشته است که تنها با زور نظارت و بازرسی اصلاح نمی‌شود و همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم دهیم تا از این مشکل عبور کنیم.