شناسهٔ خبر: 30880510 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

واکنش ۱۳۰ میلیون کاربر را به دنبال داشت

شکستن سکوت سیدحسن نصرالله

صاحب‌خبر -

بیش از دو ماه بود که سید حسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله در مقابل دوربین‌ها ظاهر نشده بود و این مسئله برای صهیونیست‌ها که لحظه‌به‌لحظه به‌ دنبال وی هستند،  بسیار نگران‌کننده بود چراکه صهیونیست‌ها خواب‌وبیداری خود را فقط با یاد سید می‌گذرانند.

سید حسن نصرالله شامگاه شنبه (ششم بهمن ماه) با شبکه المیادین گفت‌وگو می‌کند، این خبر باعث شد تا هشتگ نصرالله یکسر الصمت (نصرالله سکوت را می‌شکند)؛ چند ساعت مانده به مصاحبه دبیر کل حزب‌الله لبنان با استقبال بسیار مواجه شود و مورد استفاده حدود 130 میلیون کاربر قرار بگیرد و توییت ها و بازنشر توییت های زیادی در این هشتگ انجام شود.

ازاین‌رو عبدالباری عطوان تحلیل‌گر مسائل منطقه در واکنش به سخنان اخیر دبیر کل حزب‌الله نوشت سید حسن نصرالله نه‌تنها بیمار نبود، بلکه درنهایت صحت، نقشه راه آینده مقاومت، امکانات و راهبرد جدید آن در پاسخگویی به صهیونیست‌ها را تبیین کرد و لرزه بر ارکان آن‌ها انداخت.

وی در این گزارش که در روز دوشنبه (هشتم بهمن ماه) در روزنامه رای الیوم منتشر کرد، نوشت بسیاری انتظار داشتند که نصرالله دبیر کل حزب‌الله لبنان بیمار و همراه با پزشکان و پرستاران و یا روی صندلی متحرک در مصاحبه زنده شبکه المیادین ظاهر شود، چراکه شایعه‌های رسانه‌های اسرائیلی و برخی از مریدان آن‌ها در شبکه‌های عربی حکایت از بیماری نصرالله داشت، اما ناامید شدند و وی بشاش و هوشیار و خاطر جمع مانند همیشه ظاهر شد و نقشه راه آینده مقاومت را ارائه کرد و تحلیل‌های راهبردی ازآنچه درباره این حزب و تحولات منطقه در جریان است، ارائه نمود و بسیاری از اطلاعات را برای نخستین بار افشا کرد.

وی افزود: نصرالله در سخنان خود نشان داد که او تنها سید مقاومت نیست، بلکه او سید جنگ روانی بوده و وحشت را در جان اسرائیلی‌ها انداخت و آن‌ها را علیه بنیامین نتانیاهو که عموم را فریب داده، برانگیخت و به آن‌ها نشان داد که نتانیاهو برای انگیزه‌های انتخاباتی و شخصی خود همانند خلاصی از اتهام فساد آن‌ها را در ورطه بلاهای پرهزینه‌ای انداخته است. عطوان اضافه کرد: نتانیاهو سعی کرده بود تا ضربه پیشگیرانه‌ای به نصرالله برند و نسبت به قدرت ارتش اسرائیل هشدار داد، اما این هشدار وی بی‌ارزش بود و بیشتر باعث نگرانی شهرک‌نشینان صهیونیست شد.

وی اضافه کرد: کذب بودن ادعاهای نتانیاهو درباره ارتش رژیم صهیونیستی در آخرین جنگ این رژیم علیه مقاومت لبنان در سال 2006 و نیز در برابر مبارزان و قهرمانان نوار غزه در تجاوزهای اخیر آن‌ها به این باریکه آشکار شد؛ اولین موشکی که به عسقلان در جنوب فلسطین اشغالی اصابت کرد، نتانیاهو سراسیمه به‌سوی مصر شتافت و از او کمک خواست و خواستار آتش‌بس فوری شد.

عطوان نوشت: آنچه در سخنان نصرالله به لحاظ راهبردی چه درباره تونل‌ها یا دیوار حائل در مرزهای لبنان با سرزمین‌های اشغالی یا وضعیت داخلی لبنان اهمیت داشت و باعث توجه اسرائیل و اعراب منطقه می‌شود و خوانشی درباره آینده است را می‌توان در نقاط زیر خلاصه کرد:

نخست: تأکید بر این‌که حزب‌الله به‌اندازه کافی موشک‌های نقطه زن دقیق در اختیار دارد و می‌تواند اهداف راهبردی را در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دهد، مانند پایگاه‌های نظامی، ایستگاه‌های آب و برق و مخازن آمونیاک سمی در حیفا و حتی راکتورهای هسته‌ای در دیمونا خبر داد.

دوم: اعلام صریح و آشکار برای نخستین بار که عملیات نفوذ به شهرک الجلیل و آزادسازی آن ادامه دارد و جزئی اساسی از راهبرد مقاومت بوده و تلاش‌ها برای نفوذ در تمام نقاط مرزی است و تنها به چهار تونل محدود نمی‌شود، آن‌طور که نتانیاهو و سرویس جاسوسی صهیونیست‌ها اعلام کردند.

سوم: اعلام این‌که همه فلسطین میدان جنگ آینده خواهد بود و موشک‌های مقاومت همه شهرها و بخصوص تل‌آویو را هدف قرار خواهد داد.

چهارم: تأکید بر این‌که شعله این جنگ با ارتکاب یک اشتباه از سوی نتانیاهو در سوریه یا نوار غزه شعله‌ور شده و هشدار دادن به اسرائیلی‌ها که پشیمانی بزرگ برای آن‌ها است، چراکه هزینه هرگونه تجاوز بسیار گران خواهد بود.

پنجم: تأکید بر این‌که در هرلحظه سوریه و محور مقاومت می‌تواند معادلات و متغیرهای پاسخ‌گویی به تجاوزهای اسرائیل به سوریه را به‌خصوص درباره حمله به تل‌آویو تغییر دهد و تبیین این‌که محور مقاومت درگذشته اولویت خود را به امور داخلی اختصاص داده بود، اما اکنون در موضع قوی‌تری برای برخورد مستقیم با هرگونه تجاوز اسرائیل قرار دارد؛ به معنی دیگر زمان سکوت و عدم پاسخگویی تغییر کرده است.

ششم: تأکید بر این‌که معامله قرن مسکوت مانده، چراکه محمد بن‌سلمان ولیعهد سعودی که مهم‌ترین ترویج کننده آن در میان برخی کشورهای عربی بود و مسئله بقای او برای 50 سال را تضمین می‌کرد، با بحران‌های داخلی و خارجی درگیر شده و نیاز به کسی دارد که خود وی را نجات دهد.

هفتم: بحران در میان ترکیه و کردها در شرق فرات و بازگشت رجب طیب اردوغان به توافق آدانا، اعتراف رسمی به بازگشت ارتش سوریه به شمال و شرق برای خروج از این بحران بوده و اعتراف به این است که استان ادلب در شمال سوریه به بحران برای ترکیه با حضور گروه تروریستی جبهه النصره در آن تبدیل شده و حل مسالمت‌آمیز آن برای آن‌ها ارجحیت دارد.

 

نظر شما