شناسهٔ خبر: 30880494 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

حامیان ماکرون به خیابان آمدند؛

تقابل شال‌های قرمز و جلیقه‌های زرد

صاحب‌خبر -

با گذشت بیش از یازده هفته از زمان آغاز اعتراضات ضد دولتی موسوم به جنبش جلیقه زردها در فرانسه، (آبان ماه) سال 2018، دیروز با برگزاری تظاهراتی در پاریس، صف‌آرایی جنبش جدیدی علیه جلیقه زردها اعلام موجودیت کرد.

به نقل از رویترز، جنبش جدید که شال قرمزها نام دارد شعار محوری خود را نفی خشونت قرار داده و معترضان موسوم به جنبش جلیقه‌ زردها را به اعمال خشونت متهم کرده است. این جنبش اعلام کرده از تظاهرات و ناامنی‌های سراسری در شهرهای مختلف فرانسه خسته شده و خواستار پایان دادن به آنچه خشونت کلامی و رفتاری حامیان جنبش جلیقه زردها خوانده، شده است.

دیروز در شهر پاریس هزاران نفر از حامیان جنبش موسوم به شال قرمزها دست به تظاهرات زدند و علیه آنچه خشونت به‌کاررفته از سوی جلیقه زردها می‌خواندند، شعار دادند. شال قرمزها به‌جای رویارویی با پلیس از تلاش‌های نیروهای پلیس برای اعمال نظم و امنیت قدردانی کردند.

این جنبش جدید در حالی جلیقه زردها را متهم به اعمال خشونت کرده است که جلیقه زردها طی هفته‌های گذشته از آنچه خشونت بی‌حدوحصر نیروهای پلیس و امنیتی بر ضد تظاهرات‌کنندگان مسالمت‌جو می‌خواندند، شکایت داشتند.

جنبش جدید موسوم به شال قرمزها  از سوی یکی از احزاب حامی دولت امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه پایه‌گذاری شده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های فرانسوی راهپیمایی یکشنبه (هفتم بهمن ماه) شال قرمزها  با حضور ده هزار نفر در پاریس برگزار شده است و در جریان آن درگیری‌هایی نیز با  حامیان جنبش جلیقه زردها گزارش شده است.

این جنبش نیز همچون جنبش جلیقه زردها با فراخوان در شبکه‌های مجازی اعلام موجودیت کرده و طرفداران خود را به برگزاری تظاهرات فراخوانده است، بااین‌حال رویکرد حمایت‌آمیز برخی گروه‌ها و شخصیت‌های عضو جنبش شال قرمزها  با رویکرد بی‌طرفانه و حتی منتقدانه برخی دیگر نسبت به دولت ماکرون، اختلافاتی درونی را در میان این جنبش پدید آورده است.

گفتنی است فرانسه از نوامبر سال گذشته میلادی (آبان ماه) درست از سه ماه پیش بدین سو صحنه درگیری‌های خیابانی و اعتراضات گسترده جنبش موسوم به جلیقه زردها علیه سیاست‌های اقتصادی دولت امانوئل ماکرون بوده است. جرقه این اعتراضات با مخالفت با مالیات بر سوخت زده شد، اما معترضان در ادامه دولت ماکرون را به حمایت از طبقه ثروتمند متهم کرده و با برپایی یازده هفته تظاهرات سراسری در روزهای شنبه هر هفته، خواستار کناره‌گیری او از قدرت شده‌اند.