شناسهٔ خبر: 30512879 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

ظریف: اروپایی‌ها وعده‌های کلامی به ایران را عملی نکردند/ آینده افغانستان بدون در نظر گرفتن طالبان غیرممکن است

وزیر خارجه ایران در مصاحبه‌ای روز چهارشنبه گفته که اروپایی‌ها وعده‌هایی که بعد از خروج آمریکا از برجام به ایران داده شد را عملی نکردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش فارس، «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران در مصاحبه‌ای با یک رسانه بین‌المللی گفت که کشورهای اروپایی وعده‌های کلامی خود به ایران را عملی نکرده‌اند. 

 

مجری شبکه «ان‌دی‌تی‌وی» در ابتدای این مصاحبه نظر وزیر خارجه ایران را درباره مواضع هند در قبال فشارهای آمریکا علیه دهلی نو در قبال روابطش با تهران جویا شد.

 

«محمد جواد ظریف» در جواب گفت: «تاریخ روابط ما و هند به هزار سال قبل برمی‌گردد و مردم دو کشور از نظر فرهنگی خیلی شناخت خوبی نسبت به هم دارند، ما طی قرن‌ها روابط فرهنگی، سیاسی داشته‌ایم و با هم طی قرن‌ها تبادلات تجاری داشته‌ایم در نتیجه برای یک قدرت خارجی بسیار سخت است که وارد شود و در این روابط مداخله کند به ویژه وقتی که آنچه آمریکا خواستار آن شده است، نه فقط نقض قوانین بین‌المللی است بلکه همچنین دیگران را هم به نقض قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل فرا خوانده است، هند یک موضع اصولی اتخاذ کرده و اعلام کرده است که تنها از تحریم‌های سازمان ملل تبعیت خواهد کرد و از تحریم‌های یکجانبه تبعیت نمی‌کند. همانطور که گفتید، فشارهای اقتصادی (علیه هند) وجود دارد و آمریکایی‌ها از همه ابزارها برای اعمال فشارهای غیرقانونی استفاده می‌کنند، اینگونه اقدامات اقداماتی است که هیچکس خواهان مشاهده آنها نیست چرا که سابقه‌ای در آینده ایجاد می‌کند مبنی بر اینکه با قدرت‌های سیاسی و اقتصادی برای فشار آوردن به دیگران برای نقض قوانین بین‌المللی فشار بیاورند، چنین اقداماتی به ضرر خود این قدرت‌ها هم خواهد شد».

 

وی افزود: «روابط ما با هند، همیشه بریا ما مهم بوده است، هند یک همسایه مهم ما است، برای ما روابطمان با هند منحصر به مسائل اقتصادی نیست، ما نگرانی‌های امنیتی و منطقه‌ای مشترکی داریم، از جمله در افغانستان و در حوزه خلیج فارس و یکی از دلایلی که من اینجا (در هند) هستم، همین است، ما حوزه‌های منافع مشترک زیادی با هند داریم».

 

ظریف ادامه داد: «همانطور که شما هم گفتید، به خاطر فشارهای آمریکا اقدامات اروپایی‌ها که قرار بود در راستای وظایف آنها در زمینه برجام و همچنین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل (۲۲۳۱) انجام شوند، هنوز تحقق نیافته است، آنها وعده‌های کلامی دادند اما متاسفانه از منظر اقدامات عینی این وعده‌ها را عملی نکرده‌اند البته ما با دیگر کشورها اقداماتمان را پیش برده‌ایم، به ویژه در رابطه با شرکای سنتی‌مان، کشورهای همسایه‌مان عراق افغانستان، ترکیه، روسیه و همچنین با چین و هند و دیگر کشورهای آسیایی (کارمان را به جلو برده‌ایم)».

 

مجری هندی در این مصاحبه از ظریف درباره تبادلات هند و ایران در آینده و نحوه مقابله آنها با فشارهای آمریکا در دراز مدت سوال کرد. 

 

ظریف جواب داد: «ما قادر بوده‌ایم که به رغم دیگر مواقع سخت هم راه‌های یبرای تعامل با هم پیدا بکنیم و من مطمئنم که ایران و هند قادر به یافتن راه‌ها برای ادامه تعاملاتمان هستیم به ویژه بخش‌های خصوصی دو کشور قادر به یافتن راه‌ برای دور زدن این اقدامات غیرقانونی آمریکا خواهند بود، بیایید به خودمان یادآوری کنیم که این اقدامات آمریکا، اقدامات غیرقانونی هستند و اینطور نیست که ما بخواهیم قانون را بشکنیم و اقدامات غیرقانونی بکنیم، ما در تلاش هستیم که از قلدری (آمریکا) دوری کنیم».

 

آینده افغانستان بدون در نظر گرفتن طالبان غیرممکن است

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ان‌دی‌تی‌وی عنوان کرد که طالبان باید در آینده افغانستان نقش خود را ایفا کند.

 

وی افزود: داعش نباید نقش مهمی در افغانستان داشته باشد. تلاش برای حل و فصل اختلافات و درگیری‌های افغانستان و پایان جنگ هجده ساله در افغانستان در سال‌های اخیر به سرعت در حال افزایش است. حتی همانطور که گزارش می‌دهند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، قصد دارد هزاران نیروی آمریکایی را برای ایجاد امنیت دراین منطقه از افغانستان خارج کند.

 

زلمی خلیل‌زاد، نخستین نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، تاکنون سه دور مذاکرات را با طالبان برگزار کرده است، اما روز سه‌شنبه طالبان چهارمین دور مذاکرات را لغو کرد.

 

طالبان اظهار داشتند که مذاکرات را به دلیل «اختلاف نظر در دستور کار»، به ویژه در مورد دخالت‌های غربی‌ها و فشار برای آتش‌بس لغو کرده‌اند.

 

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفت که ایران ارتباطاتی با طالبان داشته است، زیرا لازم است امنیت مناطق مرزی تحت اختیار طالبان تضمین شود.

 

ظریف گفت: من فکر می‌کنم غیر ممکن است که در آینده افغانستان هیچ نقشی برای طالبان متصور نشویم. اما ما همچنین معتقدیم که طالبان نباید نقش مهمی در افغانستان داشته باشند.

 

وی ادامه داد: هیچکس در منطقه معتقد نیست که افغانستان باید تحت سلطه امنیتی طالبان قرار بگیرد و این یک توافق جمعی است.

 

یک منبع وابسته به طالبان در مورد مذاکرات لغو شده به رویترز گفت که مقامات ایالات متحده اصرار دارند که طالبان باید با مقامات افغان در قطر دیدار کند اما هر دو طرف برای مذاکره و آتش بس دارای اختلاف هستند.

 

ایران به برنامه‌های هوافضای خود ادامه می‌دهد

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران که برای حضور در کنفرانس سالانه رایسینا در دهلی نو پایتخت هند به سر می‌برد در مصاحبه با رویترز گفت: ایران به برنامه‌های هوافضا خود ادامه می‌دهد و هیچ قانون بین‌المللی چنین برنامه‌ای را ممنوع نکرده است.


وزیر خارجه ایران در ادامه تصریح کرد، خروج از برنامه هسته‌ای که در سال ۲۰۱۵ با قدرت‌های جهان به امضا رسید گزینه کنونی تهران است اما تنها گزینه روی میز ما نیست.

 

برچسب‌ها:

نظر شما