شناسهٔ خبر: 30512475 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

ظریف: دست دوستی به سوی همسایگان در خلیج‌فارس دراز می‌کنیم

وزیر خارجه ایران بار دیگر ایده «مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای» را مطرح کرد و گفت: دست دوستی خود را به سوی همسایگان در خلیج فارس دراز می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در دهلی‌نو به سر می‌برد، عصر امروز (چهارشنبه) در چهارمین کنفرانس «گفت‌وگوی رایسینا» در دهلی‌نو طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در این کنفرانس و قدردانی از میزبانی دولت و مردم هند، عنوان کرد: منطقه ما در حال حاضر با مشکلاتی به ویژه افراطی‌گری و تروریسم مواجه است، در این منطقه چه غرب آسیا، چه آسیای مرکزی و چه در جنوب آسیا، برایمان آسان است که غرب را مقصر این مشکلات بدانیم. 

وی با بیان اینکه حقایق تاریخی هم در این زمینه کم نیست، خاطرنشان کرد: در عین حال، برای غرب راحت‌تر بوده که ما به خصوص مسلمانان را برای مشکلاتی که با آن روبرو است، مقصر جلوه دهد. دراز کردن انگشت اتهام به سوی یکدیگر حتی در داخل منطقه ما، شاید آسان‌ترین سرگرمی است، اما شرایط کنونی در منطقه بسیار جدی‌تر است. در حالی که قصور زیادی وجود دارد، ولی ما نیازمند شکستن این عادت همیشگی «توپ را در زمین دیگری انداختن»، هستیم. 

به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: اکنون زمان آن فرارسیده که کشورهای منطقه ما دو توهم را کنار بگذارند؛ اینکه امنیت می‌تواند خریداری یا وارد شود و دیگر اینکه امنیت به بهای ناامنی دیگران به دست بیاید؛ ما نیاز داریم که ابراز مکرر نارضایتی‌ها از تاریخ گذشته را متوقف کرده و به سمت استقرار مکانیسمی کارآمد، واقع‌گرا و میانه رو در منطقه حرکت کنیم.

ظریف بار دیگر ایده «مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای» را مطرح کرد و افزود: ما می‌توانیم یک مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای را به خصوص در منطقه خلیج فارس که صحنه بسیاری از جنگ‌ها طی 4 دهه گذشته، از زمان حمله صدام به ایران و سپس کویت تا عملیات آمریکا و در نهایت کابوس انسانی در یمن، ایجاد کنیم.

وی افزود: چنین مجمعی باید به حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال همه دولت‌ها احترام بگذارد و همچنین بر پایه عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها، حل اختلافات به صورت مسالمت‌آمیز و تقویت صلح، ثبات، پیشرفت، رفاه و موفقیت در منطقه باشد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از اظهاراتش در این کنفرانس تصریح کرد: ما نیاز به منطقه‌ای قدرتمند به جای سلطه مردان قوی در منطقه داریم. 

وی مشخصات این منطقه قدرتمند را ثبات سیاسی و سرزمینی بومی، اتکا به مردم به عنوان منبع مشروعیت، امنیت و کامیابی، مشارکت همه کشورهای منطقه در تضمین صلح در منطقه و روابط اقتصادی و تعاملات با محوریت مردم و ... برشمرد.

ظریف گفت: ما در ایران به مردم خودمان به عنوان منبع امنیت و پیشرفت تکیه کرده‌ایم، در حالی که از فرصت پیشرفت از طریق همکاری منطقه‌ای و جهانی نیز استقبال می‌کنیم.

وی بیان کرد: ما  همچنین آموخته‌ایم که فقط می‌توانیم امنیت را در یک منطقه امن به دست بیاوریم، جایی که همسایگان ما نیز از ثبات داخلی و خارجی بهره‌مند شوند. 

وزیر خارجه ادامه داد: دوره هژمونی منطقه‌ای و جهانی خاتمه یافته و یک منطقه قوی‌تر به نفع ما،‌کل منطقه و کل جهان است.

ظریف با بیان اینکه با هند اشتراکات زیادی در شکل دهی چنین همسایگی، در جنوب، مرکز و غرب آسیا داریم، اظهار داشت: برای حرکت در این مسیر،  مجددا دست دوستی خود را به سوی همسایگان در منطقه خلیج فارس دراز می‌کنیم. 

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دوشنبه شب در رأس هیأتی سیاسی و اقتصادی به منظور رایزنی با مقامات هندی و شرکت در کنفرانس مزبور وارد دهلی‌نو شد.

وی در مدت حضورش در دهلی‌نو با وزرای حمل و نقل و خارجه هند نیز دیدار و ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه را مورد بحث و بررسی قرار داد.

انتهای پیام/ 

نظر شما