به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، امیر دریابان علی شمخانی در همایش دفاع و امنیت در غرب آسیا که صبح امروز در دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، گفت: در آغاز سال ۲۰۱۹ و در حالیکه جریان حهانی به دو جریان بیثباتسازان و ثباتسازان تقسیم شده، شاهد هستیم که بیثباتسازان از مسیر خود در منطقه غرب آسیا مایوس شدهاند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران سه سیاست ثابت در جهت ثباتسازی دارد، افزود: دشمن نام اقدامات خود را اقدامات بشر دوستانه میگذارد اما وقتی به ما و دیگران میرسند، بحث صدور انقلاب و هدر رفت منابع ملی را مطرح میکنند. اگر ملت آزادهای مشابه همان اقدامات را انجام دهد، متهم میشود. سیاست جمهوری اسلامی همیشه امنیت دسته جمعی بوده و مخالفت با تغییر مرزها رکن دوم و مخالفت شدید با حضور نیروهای فرامنطقهای رکن سوم این سیاست است.
دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان با بیان اینکه امروز جهان غرب دچار دشواری هایی است مانند ماجرای جلیقه زردها در فرانسه که بروز عینی پیدا کرده است، گفت: خروج آمریکا از سوریه و عراق خبر یک آینده تاریک برای آمریکا را دارد. امروز روندی بر ضد بی ثبات سازان در منطقه ما آغاز شده است که به نوعی یک خروج اجباری برای آمریکا است. امروز آمریکاییها حرف از خروج از افغانستان میزنند و این در صورتی است که هیچ یک از مولفه های امنیت در افغانستان را محقق نکرده اند.
وی با بیان اینکه آمریکا امروز با دو نوع خروج روبروست، افزود: «خروج اختیاری» آمریکا ناشی از تنگنای روحیه پذیرش آنها در عرصه بینالملل است و «خروج اجباری» که خروج آنها از عراق و افغانستان و سوریه را شامل میشود؛ خروجهای اجباری آمریکا در تاریکی مطلق انجام میشود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه آمریکاییها امروز در «تنف» و «شرق فرات سوریه» با یک تناقض مواجه هستند، عنوان کرد: آمریکا هیچ نقشی در براندازی تروریست در سوریه نداشت. مقرهای آنها در نزدیکی داعش است و این امر اثرات زیان بار حیثیتی برای آنها به همراه خواهد داشت. در شرق فرات هم آمریکاییها در راهبرد شکست خوردند و نمیدانستند با تناقض عرب و کرد و ترک در این منطقه چه کار کنند. این راهبرد به بن بست رسیده، چاره جز خروج از سوریه را به آمریکا دیکته نمیکرد.
شمخانی با بیان اینکه آمریکا دست از ایران هراسی و حمایت از عربستان در یمن نخواهد کشید، گفت: بیثباتسازان امروز واقعیت تلخی را در عربستان و عراق وسوریه و یمن تجربه میکنند.
وی با بیان اینکه داعش حاکمیت خود بر عراق را از دست داد و در این کشور یک حاکمیت یکپارچه شکل گرفت و امروز یک هماهنگی بین اقوام مختلف عراقی دیده میشود، تاکید کرد: در این کشور یک ارتش و حشد الشعبی برای امنیت وجود دارد؛ حتی فرماندهان عراقی از شرکت در جشن کریسمس در پادگانهای آمریکایی خودداری کردند. امروز جنایات آمریکا در ذهن مردم منطقه ثبت شده و آنها چارهای جز خروج از منطقه ندارند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با بیان اینکه آمریکا دست از ایران هراسی و آدمکشی برنخواهد داشت، گفت: ایران یک میلیون و ۶۴۸ هزار کیلومتر مربعی امروز به ایران منطقهای تبدیل شده است؛ ملت ایران در ۴۰ سال اخیر، رسالت تاریخی خود را به خوبی ایفا کرده است.
شمخانی با بیان اینکه امروز جان بولتون بر مبنای بولتنهای منافقین تصمیم گیری و تحلیل میکند و این تحلیلها را به کنگره آمریکا میبرد، اظهار کرد: برای یک حکومت که ادعاهای زیادی دارد، زشت است که بولتنهایی که برای جلوگیری از ریزش نیرو توسط منافقین تهیه شده، مبنای تصمیمگیری راهبردی آنها علیه ایران قرار بگیرد. در مورد اسراییل هم وضع به همین صورت است و آنها بر مبنای بولتنهای غلط تصمیمگیریهای راهبردی در مورد ایران انجام میدهند.
وی افزود: ما میگوییم آقای بولتون، لااقل واژههای بولتن منافقین را عوض کنید و عین همان جملات را در سند امنیت ملی خود وارد نکنید.
شمخانی همچنین گفت: سال جاری میلادی خروج اجباری آمریکا از منطقه ما کلید میخورد و در آینده آنها مجبور میشوند، مسیر خروج خود از خلیج فارس را آغاز میکنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان ادامه داد: در افغانستان که بودم، دو نماینده به من اعلام کردند که آمریکا آماده مذاکره با ایران است؛ مشخص است که ما با آمریکاییهای عهدشکن مذاکره نخواهیم کرد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مذاکره با طالبان منجر به مذاکره با سایر گروهها هم میشود یا خیر، گفت: حتما مذاکره با طالبان منجر به مذاکره با داعش و النصره نخواهد شد.
شمخانی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال اقدام نظامی علیه ایران، تاکید کرد: ما آنقدر قدرتمندیم که هیچ کس نمیتواند به ما حمله کند، یک اقدام ولو کوچک علیه ایران، کوچک نخواهد ماند.
همچنین امیر دریابان علی شمخانی در حاشیه همایش بینالمللی دفاع و امنیت در غرب آسیا در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: ایران راهبرد عدم تسلیم و مایوس سازی آمریکا را اتخاذ کرده است.
وی افزود: ایران نیرویی در سطح منطقه ندارد که بخواهد آن را خارج کند؛ نیروهای ما مستشاران نظامی بودند و تنها بحث مشاوره را انجام میدادند. ملتهای منطقه در عراق، سوریه، افغانستان و یمن خودشان از کشورهای خود دفاع میکردند و میکنند و ما هیچ نیرویی در منطقه نداریم.
بیشتر بخوانید: