شناسهٔ خبر: 30325717 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

جمع‌سپاري، کم نقص‌ترين روش واگذاري؛

واگذاري سرخآبي‌ها در قالب تعاوني عام

صاحب‌خبر -
خبرگزاري آريا- دبيرکل اتاق تعاون ايران کم نقص‌ترين روش واگذاري پرسپوليس و استقلال را جمع‌سپاري با رويکرد تعاوني سهامي عام عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا، ماشاالله عظيمي دبيرکل و عضو هيئت رئيسه اتاق تعاون ايران با اشاره به برگزاري نشست بررسي ابعاد علمي و اقتصادي واگذاري دو باشگاه پرسپوليس و استقلال گفت: اتاق تعاون در هيئت­­ واگذاري از پيشنهادات مردم‌پايه و هوادارمحور در خصوص واگذاري باشگاه‌هاي پرسپوليس و استقلال حمايت مي‌کند.
با توجه به تصويب واگذاري دو باشگاه ورزشي استقلال و پرسپوليس و تاکيد رئيس­­ جمهور در اجراي آن، دبيرکل اتاق تعاون ايران کم نقص‌ترين روش واگذاري را جمع‌سپاري با رويکرد تعاوني سهامي عام عنوان کرد.
عضو هيئت رئيسه ­­اتاق تعاون ايران افزود: در حال حاضر بخش‌هاي علمي و اقتصادي کشور پيشنهاد تعاوني سهامي عام را براي هر دو باشگاه به صورت مجزا با شخصيت حقوقي مستقل ارائه کردند.
تطبيق و شبيه سازي الگوهاي
دبيرکل اتاق تعاون ايران ضمن تاکيد بر اينکه تجربيات موفقي در اين خصوص وجود دارد، گفت: اين تجربيات با مقررات و ظرفيت‌هاي کشور سازگاري دارد و با تطبيق و شبيه سازي برخي الگوهاي موفق امکان شيوه تعاوني سهامي عام در ايران را ميسر مي‌کند.
وي ­به جمع‌سپاري با رويکرد تعاوني سهامي عام به عنوان کم نقص‌ترين روش واگذاري اشاره کرد و گفت: جمع سپاري راهبردي ارزشمند است و بايد در نظر داشت که­ يکي از روش‌هاي تامين مالي، “تامين مالي جمعي” است.
تنوع در روش‌ها
عظيمي ادامه داد: تنوع در روش ها، راحتي تامين مالي و سهولت اداره باشگاه‌ها از جمله قابليت‌هاي تعاوني سهامي عام است. عضو هيئت رئيسه­­اتاق تعاون ايران افزود: مدل تعاوني تاکيد بر اداره حرفه اي، ­ هوشمندانه، اقتصادي، تخصصي، مردمي، دموکراتيک و کاملا رقابتي دارد.
اين مقام مسئول ادامه داد: کساني که اداره باشگاه‌ها را بر عهده مي‌گيرند، مي‌بايست از اهليت اداره کردن، برخوردار باشند.
ويژگي‌هاي اقتصاد تعاوني
وي در معرفي ويژگي‌هاي اقتصاد تعاوني گفت: شفاف‌سازي و ممانعت از بروز فساد از مشخصه‌هاي بارز فعاليت‌هاي اقتصادي و اجتماعي در اقتصاد تعاوني است.
عظيمي در ادامه به بررسي اقتصاد در بخش‌هاي مختلف پرداخت و افزود: در دنياي امروز اقتصاد توريسم، اقتصاد حمل و نقل، اقتصاد سلامت و اقتصاد ورزش جايگزين مناسبي براي توليد کالا و نفت شده است که به جرات مي‌توان گفت: اقتصاد ورزش ساير اقتصاد‌ها را تحت تاثير قرار داده است.
خروج دولت از تصدي‌گري
وي گفت: از نگاه فدراسيون‌هاي جهاني، دولتي اداره شدن باشگاه‌هاي ورزشي وجه عقلايي و حرفه‌اي ندارد همچنين اساس اصل 44 قانون اساسي تاکيد بر خروج دولت از تصدي‌گري و ماندن در جايگاه حاکميتي دارد از اين رو تاخير در واگذاري به صلاح کشور، مردم و دولت نيست.
عضو هيئت رئيسه ­­اتاق تعاون ايران، بخش تامين مالي را ساده‌ترين بخش اين فرآيند توصيف کرد و افزود: به نظر اتاق تعاون بخش تامين مالي براي خريد باشگاه ها، ساده‌ترين راه حل اين مسئله است به شرطي که پيشنهادات جديد ­و علمي با حمايت جدي دولت و سازمان‌هاي ذيربط همراه شود.