شناسهٔ خبر: 3031981 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: موج | لینک خبر

رئيس جمهور تاکيد کرد:

بيمه همگاني همه عدالت نيست / شرايط گذشته بيماران تحقير دولت و مردم بود

رئيس جمهور اظهار داشت: شرايط گذشته بيماران به نوعي تحقير دولت و مردم بود و اين شرايط و نوع برخورد خارج از معيارهاي اسلامي و انساني بود.

صاحب‌خبر - به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، دکتر حسن روحاني، رئيس جمهور کشورمان در همايش بيمه سلامت همگاني با اشاره به آن که بيمه همگاني جزو آرزوهاي همه کشورهاست، گفت: بيمه همگاني آرزوي ديرين نه ملت ايران بلکه بسياري از کشورهاي جهان است. حتي کشورهاي بسيار پيشرفته نيز در آرزوي چنين روزي هستند. دولتمردان و متوليان امر نيز در اين آرزو هستند که بيمه سلامت بتواند بر سر همه مردم ايران و خودشان بدون استثنا سايه بيافکند.
وي افزود: از آغاز پيروزي انقلاب اسلامي همواره يکي از شعارهاي انقلاب حمايت از مردم به ويژه مردمي بود که از لحاظ شرايط زندگي تحت فشار هستند، و کمک به آن‌ها به عنوان هدف انقلاب اعلام مي‌شود.
وي عنوان کرد: بي ترديد کشور توسط اراده و ارائه مردم اداره مي‌شود، همچنين با دستان پرتوان مردم چرخ جامعه به حرکت در مي آيد.
رئيس جمهور با اشاره به اين که اگر دولت مي‌خواهد موفق باشد، بايد باور در بدنه آن وجود داشته باشد، گفت: بايد بتوانيم از مردم نمايندگي کنيم و اين نکته را مردم باور دارند و ان شاء الله بايد همه مسوولان نيز به باور اين مسأله برسند؛ کشور و حکومت از آن مردم است و تمام مسوولان جزو خادمين مردم به شمار مي‌آيند و مشروعيت کشور از خدمت به مردم نشأت مي‌گيرد.
روحاني متذکر شد: همه کار دولت آن است که به مردم خدمت کند تا مردم از حاکميت رضامند باشند.
رئيس جمهور با اشاره به نشأت گرفتن رضامندي مردم از چند اصل گفت: مهم‌ترين نکته رضامندي اجراي عدالت است، مردم بايد احساس کنند در پيشگاه قانون و حاکميت و همچنين در برابر خزانه دولت و اجراي امور حاکميتي مساوي هستند.
وي با تاکيد بر اجراي عدالت اجتماعي گفت: فرصت برابر براي مردم به مفهوم اجراي عدالت اجتماعي است. البته بيمه همگاني همه عدالت نيست اما قطعاً بخشي از عدالت است، بيمه همگاني؛ همه رضامندي جامعه هم نيست اما قطعاً بخشي از رضامندي جامعه ماست. روحاني با اشاره به بيکاري و بيماري به عنوان دو مشکل رنج آور در جامعه تاکيد کرد: درست است که بيکاري بيماري است و اگر مشکل اشتغال زايي حل شود، به خودي خود بيماري نيز حل و فصل مي‌شود، اما نبايد فراموش کرد که موضوع بيماري از يک نظر از بيکاري هم مهم‌تر است.
وي اضافه کرد: بيمار سالم با استعداد ذاتي مهارت و کمک ديگران مي‌تواند روي پاي خود بايستد؛ اما بيماري گاه طاقت فرد را تمام مي‌کند.
رئيس جمهور در خصوص انجام کارهاي رسيدگي به بيماران اظهار داشت: اين يک کار مقدس است از کاري که يک پزشک براي بيمار مي‌کند و تا مرحله پاياني که تحت پوشش بيمه همگاني قرار مي‌گيرد، بسيار لذت بخش است که با تمامي اين سختي‌ها بيماران مشکلي نداشته باشند؛ زماني که يک نفر با رنج و نااميدي وارد يک محيط درماني مي‌شود و با سرحالي و اميد به خانه باز مي‌گردد مي‌توانيم آن را تولد دوباره بناميم که اين سخني گزاف نيست.
رئيس قوه مجريه با اشاره به آن که بيمار زماني که وارد بيمارستان مي‌شود نبايد نگراني داشته باشد، تصريح کرد: بيمار ما زماني که وارد بيمارستان مي‌شود بايد بيماري و رنج خود را فراموش کند، اکنون زماني که بيمار براي بستري به بيمارستاني مي‌رود ليستي بلند بالا از دمپايي گرفته تا نخ و سوزن و دارو براي عمل به او داده م يوشد و حتي براي تشخيص تکميلي بيماري خود بايد به انواع بخش‌هاي مختلف سر بزند؛ اين مسائل بايد برطرف شود.
رئيس جمهور تصريح کرد: دولت اين شرايط را تحقير مردم مي‌داند و برخورد اين گونه با بيمار را خارج از معيار اسلامي و حتي خارج از معيار انساني مي‌داند.
رئيس جمهور با اشاره به ساير کشورها نيز گفت: البته در کشورهاي پيشرفته مردم در صف‌هاي طولاني بيمارستان‌هاي دولتي هستند و حتي براي عمل‌هاي مهم گاهي تا يک سال نيز به نوبت بايد بنشينند.
وي در خصوص انجام بيمه سلامت همگاني و نحوه اجرايي شدن آن گفت: کار بسيار بزرگي در کشور با تلاش کارگزاران نظام و حمايت ملت بزرگ کشور اين کار شروع و امروز انجام شد. زماني که بعد از اين طرح براي عيادت به بيمارستان مي‌رفتيم بدون استثنا همه مردم احساس رضايت مي‌کردند.
وي با تاکيد بر تداوم اقدامات عملي در همين راستا گفت: طرح بيمه سلامت همگاني يک کار خوب و بسيار مهم بود و البته مهم‌تر از آن ادامه دادن آن و تکميل قدم به قدم اين طرح و رفع نواقص آن است؛ هر مقداري که هر طرح داراي موفقيت باشد بالاخره درصد ناچيزي از خطا را دارد که بايد با حضور و کمک مردم اين مشکلات را برطرف کنيم.
روحاني درباره ساخت و تجهيز بيمارستان نيز افزود: مردم براي ساخت و تجهيز بيمارستان‌ها قدم جلو گذاشته و دولت بدون کمک مردم نمي‌تواند قدمي بردارد و گام‌هاي دولت بايد از سوي مردم نقد شود که اين نقد نيز نوعي کمک به دولت است.
رئيس جمهور با اشاره به اين که براي طرح سلامت بايد دو اقدام اساسي انجام دهيم، گفت: ابتدا همگاني کردن بيمه از مهم‌ترين ترين اولويت‌هاي دولت بود که البته اختلاف آماري نيز بسيار بالا بود؛ دولت کار را بر آن مبنا قرار داد که تعداد بيمه شدگان بسيار بالا باشد و اين کار از فروردين سال جاري آغاز شد و از مجموع 9 ميليون نفر مردمي که ثبت نام کرده‌اند امروز 8 ميليون نفر دفترچه بيمه خود را دريافت کرده‌اند.
وي ادامه داد: به نقطه اي رسيديم که مي‌توانيم بگوييم تمام ايرانيان صاحب دفترچه بيمه درماني هستند و اين افتخار براي شما ملت ايران است و دولت نيز خود را سهيم و شريک در اين افتخار مي‌داند.
روحاني در خصوص اين که علاوه به راين طرح بايد دو اقدام ديگر صورت گيرد، اذعان داشت: کيفيت يا کارايي اين دفترچه بايد روز به روز ارزشمند تر و کارايي آن بايد بيشتر شود و همچنين پوشش داروهايي که تحت پوشش بيمه اي قرار مي‌گيرند نيز بايد گسترش يابد.
وي با اشاره به دومين نکته نيز گفت: تلاش در امر بهداشت نيز دومين اصل در عملياتي کردن اين طرح است، درست است که درمان در مرحله دوم قرار دارد و بهداشت نيز در مرحله اول است اما براي بهداشت بايد آموزش و فرهنگ را سرلوحه خود قرار دهيم و با ارتقاي فرهنگ سازي بتوانيم سطح بهداشت را در جامعه افزايش دهيم.
رئيس جمهور گفت: در امر سلامت و در بخش بهداشت بايد کوشا باشيم که اين بهداشت بايد از دبستان فعال شود؛ ضمن اين که رسانه ملي فعال نيز مي‌تواند بسيار حائز اهميت باشد.
روحاني تاکيد کرد: تلاش ما براي کيفيت بيمه درمان و بحث سلامت و دور کردن رنج بيماري بيشتر شود و دولت نيز در اين راستا بسيار مصمم است.
وي در پايان با اشاره به برنامه‌هاي دولت نيز خاطرنشان کرد: دولت در طول سال در چند نوبت به 11 ميليون نفر مردمي که توانايي پاييني دارند يارانه کالايي ارائه مي‌کند که آن‌ها در فقر نباشند ضمن اين که موضوع شير در مدارس نيز جزو مهم‌ترين برنامه‌هاي دولت است که عدالت، رضايت و اعتماد عمومي را در بردارد و ان شاء الله مشارکت مردمي در تمامي امور دولت را کمک کند.

نظر شما