شناسهٔ خبر: 30294247 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد
فرا رسیدن زمان بازگشایی مرز خسروی 
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این که مرز خسروی - بغداد امن است، گفت: زمان بازگشایی مرز خسروی فرا رسیده است که امیدواریم به زودی شاهد بازگشایی آن باشیم.
حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هیاتی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی سفری به عراق برای بازدید از مناطق مرزی داشت. ما این سفر را انجام دادیم تا اثبات کنیم مناطق امن است و دیگر زمان بازگشایی مرز خسروی - بغداد فرا رسیده است.
وی در این باره توضیح داد: طبق بازدید ما این منطقه مرزی از استحکامات لازم برخوردار است و از داعش پاک شده است. از سوی دیگر مردمان ایران و عراق در دو طرف مرز آماده بازگشایی مرز هستند که با بازگشایی آن یک میلیون نفر در اربعین و چند میلیون نفر نیز در طول سال می‌توانند از مرز عبور کنند. بازگشایی مرز تبعات خوب سیاسی - فرهنگی و اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: بعد از انفجار اتوبوس در مقدادیه یعنی قبل از داعش مرز بسته شد و با ورود داعش دیگر مرز باز نشد، دو سال می گذرد، در حال‌ حاضر دو طرف آمادگی لازم برای بازگشایی مرز را دارند. اکنون به طور محدود عراقی‌ها به راحتی وارد ایران می‌شوند، اما از سوی ایران این امکان برای خروج از مرز وجود ندارد. البته برخی از تجار می‌توانند از مرز عبور کنند.
فلاحت پیشه در پایان صحبت‌های خود اضافه کرد: در طول بازدید، دیدارهایی با مقامات ایرانی - عراقی مجری در امور مرز داشتیم و حتی با آیت الله حسینی، نماینده رهبری در عراق دیدار کرده و ایشان نیز وضعیت خوب مرز را تایید کردند. ان‌شاء‌الله در کمیسیون امنیت ملی با دعوت از مسئولان مربوطه جلسه‌ای را برگزار خواهیم کرد تا به زودی شاهد باز شدن مرز خسروی باشیم.

نماینده مردم تهران مطرح کرد
شدت گرفتن سهم‌خواهی از بودجه برای استان‌ها
یک نماینده مردم تهران با اشاره به لایحه بودجه سال بعد اظهار کرد: تصور می‌کنم در بحث فروش نفت برای سال آینده خواسته یا ناخواسته اثر نفت در بودجه تعدیل و کاهش پیدا خواهد کرد. این موضوع به هرترتیب یک امر محدودیت‌زا و تا حد زیادی هم عامل فشار بر هزینه‌های ضروری کشور خواهد بود. محمدرضا نجفی در گفت‌و‌گو با ایلنا، درباره چهارچوب لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور در پاسخ به این سوال که آیا بین نمایندگان استان‌ها برای گرفتن سهم بیشتری از بودجه تقابل شکل گرفته است؟، گفت:‌ به گمان من این وضعیت از گذشته هم وجود داشته و نمایندگان و مجامع استان‌ها تلاش می‌کردند و می‌کنند که بتوانند سهم بیشتری از منابع و درآمدها را به سمت استان خودشان سرازیر کنند. به نظر من چنین رویکردی از گذشته هم وجود داشته است.
این نماینده عضو فراکسیون امید مجلس تصریح کرد: بنده تصور می‌کنم که این مسیر حتما شدت گرفته و بیشتر هم شدت خواهد گرفت. دلیل آن هم عدم تناسب بین نیازها و ضرورت‌ها با منابع و سرمایه‌ها است. تکثر و تنوع نیازها به تناسب رشد و توسعه‌ای که جامعه و مردم انتظار دارند در مناطق و زندگی‌شان اتفاق بایفتد بالاتر رفته و این انتظارات عمدتا به حق است تا از کشوری مثل ایران که جمیع سرمایه‌های مادی و معنوی را بالقوه در اختیار داشته و دارد انتظار داشته باشند که مظاهر و نمودهای این سرمایه‌ها را در قالب اجزاء و عوامل و زیرساخت‌ها مشاهده کنند.
وی با اشاره به عقب ماندگی‌هایی که در برخی از حوزه‌ها وجود دارد، عنوان کرد: علیرغم اینکه ما توسعه نداشتیم در برخی از شاخص‌ها حتی عقب ماندگی‌ هم داشتیم و این موجب شده که انتظارات و نیازها خیلی متبلور شود و به صورت یک مطالبه جدی در بیاید به این معنا که بار آن بر دوش نمایندگان سنگینی می‌کند. نمایندگان مردم هم تلاش می‌کنند آن را به صورت بخشی و موردی در حوزه خودشان برای پاسخگویی به مطالبات دنبال کنند.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس خواستار شد 
ضرورت آگاهی مردم از  حقوق شهروندی خود
یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گفت: در زمینه حقوق شهروندی مطالب زیادی وجود دارد و بخش‌های مرتبط بر روی آن کار کرده اند، اکنون باید این حقوق جایگاه خود را در بین مردم پیدا کند.
قاسم میرزایی نیکو در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ضرورت تبیین حقوق شهروندی در جامعه بیان کرد: معاون حقوقی رییس جمهور در زمینه حقوق شهروندی اقداماتی انجام دادند و مجموعه ای نیز تحت حقوق شهروندی ارائه کردند و آقای روحانی نیز آن را رونمایی و ابلاغ کرد. اما واقعیت این است که حقوق شهروندی باید سه بعد را دربرگیرد. یکی اینکه این حقوق شهروندی باید در خانواده‌ها و در بین مردم دیده می شد و دیگری مردم و تمام بخش‌ها به خوبی از این حقوق آگاه می شدند و از سوی دیگر این حقوق مراحل قانونی خود را طی می کرد.
وی در ادامه اظهار کرد: در زمینه حقوق شهروندی مطالب زیادی وجود دارد و بخش‌های مرتبط بر روی آن کار کرده اند و اکنون باید این حقوق جایگاه خود را در بین مردم پیدا کند. برای این که حقوق شهروندی جایگاه خود را در جامعه پیدا کند بخشی از آن به مجلس باز می گردد و عمده آن نیز تحت عنوان حفظ قانون اساسی، که بخش‌های مهم آن به حقوق مردم اشاره دارد بر عهده دولت است که از نظر من کوتاهی شده است.
میرزایی نیکو در ادامه با اشاره به ضرورت ورود رسانه‌ها در فرهنگ سازی در زمینه حقوق شهروندی، بیان کرد: رسانه‌ها باید این حقوق را روشن و شفاف سازند تا مردم نسبت به آن آگاه بشوند و بدانند که حقوق شهروندی صرفا حقوق ابتدایی که آن‌ها در سر دارند نیست. مردم باید بدانند در مسائل فرهنگی، آسیب‌های اجتماعی و فضای مجازی جایگاه حقوق شهروندی کجاست. ما امروز در فضای مجازی شاهد تهمت‌ها، دروغ‌ها و افتراهایی هستیم که حتی نمی‌شود آن‌ها را پاک کرد.

نظر شما