معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از جستوجوی خانه به خانه در سطح کشور برای شناسایی دانشآموزان بازمانده از تحصیل به منظور بازگشت آنها به مدارس خبر داد. این خبر در حالی از سوی مسئولان آموزش و پرورش کشور عنوان شده است که طبق آمار رسمی همین وزارتخانه در سال گذشته، حدود 156 هزار کودک بازمانده از تحصیل بودند، با این حال آمار غیر رسمی نیز از وجود یک میلیون کودک خارج از چرخه تحصیل میگوید؛ شاید همین آمارها بود که برای خیلی از مسئولان آموزش و پرورش به عنوان زنگ خطری مطرح شد و آنان را وادار به برنامهریزی برای بازگرداندن کودکان خارج از چرخه تحصیل به مدارس کرد. آنطور که کارشناسان میگویند و البته مسئولان دولتی هم به آن اذعان دارند، معمولاً بازماندگی دانشآموزان از تحصیل دلایل مختلفی دارد که مسائل فرهنگی، معیشتی یا ناکامی در یادگیری از جمله این دلایل است. محمد دیمهور این موارد را تأکید میکند و به خبرنگار «ایران» میگوید: «بعد از اینکه آمار دانشآموزان بازمانده از تحصیل یا ترک تحصیل کرده به دست این کارگروه رسید، نشانی و نام دانشآموزان در اختیار استانها قرار میگیرد.
مسئولان مربوطه در استانها براساس اطلاعات دریافتی و با توجه به امکاناتی که در اختیار دارند، به صورت خانه به خانه دنبال دانشآموزان گشته و پس از یافتن آنان با توجه به دلایل ترک تحصیل یا بازماندگی از تحصیل افراد، اقدامات لازم را انجام میدهند.».
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مقاومت خانوادهها در برابر تحصیل فرزندانشان براساس قانون جرم است، گفت: «در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان این موضوع پیشبینی شده است و اگر خانوادهای از حضور فرزند خود در مدرسه جلوگیری کند، از طرف سازمان آموزش و پرورش و هم به عنوان یک جرم عام از طرف مراجع مربوطه قابل شکایت و پیگیری است و مراجع قضایی نیز حکم مربوطه را صادر خواهند کرد.».
آموزش
جستوجوی خانه به خانه برای شناسایی دانشآموزان بازمانده از تحصیل
صاحبخبر -