به گزارش فارس، یکی از اعضای تیم پزشکی آیتالله هاشمی شاهرودی گفت: از لحاظ پزشکی امکان حیات ایشان وجود ندارد اما خبر فوت را باید خانواده ایشان اعلام کنند.
در همین حال یکی از مسئولان بیمارستانی که آیتالله هاشمی شاهرودی در آن بستری است، اعلام کردهاست که هنوز دستگاههای پزشکی را از وی جدا نکردهاند.
با انتشار خبر درگذشت آیتالله شاهرودی و اعلام درگذشت وی از سوی منابع خبری پس از دقایقی رئیسبیمارستان خاتم الانبیا با حضور درجمع خبرنگاران حال آیتالله هاشمی شاهرودی را وخیمتر از روز یکشنبه خواند و درگذشت وی را رد کرد.
وی با بیان اینکه همچنان آیتالله شاهرودی در زیر دستگاه قرار دارد، اظهارداشت: من همین الان از آی سی یو آمدم و با شما صحبت میکنم. مثل دیروز که زیر دستگاه هستند، الان هم زیر دستگاه، روند مداوای وی صورت میگیرد.
مختصری
از زندگینامه آیتالله هاشمی شاهرودی
آیت الله سید محمود هاشمى شاهرودى در سال 1327 هجرى شمسى در شهر نجف و در خانوادهای مذهبى و از سادات منسوب به امام حسین(ع) چشم به جهان گشود. پدرش مرحوم آیت الله سید على حسینى شاهرودى، از شاگردان برجسته آیتالله خویی (ره) بود که بحثهای اصول و فقه استاد خود را به رشته تحریر درآورد.
آیت الله هاشمی شاهرودى تحصیلات ابتدایى را در مدرسه علوی نجف به پایان رسانید و سپس به تحصیلات حوزوى روى آورد. او با توجه به موقعیت علمى خانوادگى و نیز با توجه به هوش و استعداد سرشار و کوشش فراوان خود، در مدتى اندک توانست دروس دوره سطح را به پایان رساند.
پس از آن به حلقه درس شهید سید محمدباقر صدر پیوست و سالها در خدمت استاد خود، مبانى اجتهاد در اصول و فقه را به خوبى آموخت و در درس دیگر مراجع آن روز نجف، از جمله امام خمینى(ره) و آیتالله خویی (ره)، شرکت کرد و بهرههاى فراوان برد.
رابطه با شهید صدر و امام خمینی
در پی تظاهرات مردم عراق پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) و شورش مردم نجف، رژیم صدام طبق اظهارات رئیساداره امنیت عمومی، آیت اللَّه هاشمی شاهرودی را به عنوان محرّک و مشوّق این تظاهرات متهم کرد و قرار دستگیری او از سوی اداره امنیت عمومی صادر شد، مأموران امنیتی جستوجوی گستردهای را برای دستگیری وی آغاز کردند.
در این شرایط شهید صدر از او خواست که فوراً از عراق خارج شود. وی ابتدا به کویت رفت و از آنجا به ایران بازگشت. آیتالله هاشمی شاهرودی پس از ورود به ایران خدمت حضرت امام شرفیاب و با موافقت ایشان مسئولیت برقراری ارتباط میان نیروهای خارج از کشور به ویژه شهید صدر و حوزه علمیه نجفاشرف با امام خمینی(ره) را به عهده گرفت.
در همین زمان بود که با توصیه امام خمینی(ره) تدریس دروس خارج فقه و اصول توسط آیت الله شاهرودی در قم آغاز شد و درس ایشان به یکی از دروس مهم حوزه علمیه قم تبدیل شد که طلاب زیادی در این دروس شرکت میکردند.
تشکیل مجلس اعلای انقلاب اسلامی در ایران
مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق در سال ۱۹۸۲ م در خلأ رهبری سیاسی پس از شهادت آیتالله سیدمحمدباقر صدر تشکیل شد. هدف از تشکیل این مجلس، جمعآوری نیروهای معارض رژیم عراق در دوره حکومت صدام بود. نخست، موضوع ایجاد مجلس اعلا مطرح نبود و «ارتش آزادیبخش اسلامی در عراق» نامگذاری شد. این ارتش متأثر از انقلاب اسلامی در ایران تکوین یافت. در پی آن، هسته «جماعت علمای مجاهد» ایجاد شد. سپس «دفتر انقلاب اسلامی در عراق» ایجاد شد و سرانجام تأسیس «مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق» مورد توافق قرار گرفت و مجلس تازه تأسیس، فعالیت خود را در ابعاد سیاسی، تبلیغی، فرهنگی، نظامی و خدماتی آغاز کرد.
مجلس اعلا در مراحل اولیه، حاضر به افشای نام اعضای خود نبود. در این مدت که ۳۰ ماه به طول انجامید آیتالله شاهرودی عهدهدار ریاست مجلس اعلا بود. بعد از آن اعضای مجلس سید محمد باقر حکیم را به ریاست مجلس برگزیدند.
آیتالله هاشمیشاهرودی همچنین در بهمن 73 طی حکمی از سوی آیتاللهالعظمی خامنهای به عضویت شورای فقهای نگهبان برگزیده شد که تا 23 مرداد 78، همزمان با ریاست او بر قوهقضائیه در این سمت باقی ماند، البته پس از تمام شدن مدت زمان ریاست بر قوه قضائیه هم بار دیگر به این نهاد رفت. حضور او در این مقام و همچنین تدریس در حوزه علمیه قم و آشنایی با برخی از اعضای جامعه مدرسین باعث شد تا از او جهت عضویت در جامعه مدرسین دعوت شود. فعالیت ایشان در 10 شهریور 74 در جامعه مدرسین آغاز شد.
آیتالله هاشمیشاهرودی پیش از حضور در جایگاه قوه قضائیه، در انتخابات خبرگان رهبری در اول آبان 77 از استان خراسان بر کرسی خبرگان نشست که این عضویت تا این دوره نیز ادامه داشت.
23 مرداد 1396 نیز رهبر معظم انقلاب طی حکمی
آیتالله هاشمیشاهرودی را به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب کردند.