به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک عربی،رياض المالکي تصمیم استرالیا را در به رسمیت شناختن غرب قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، نقض قوانین و قطعنامههای سازمان ملل متحد دانست.
ریاض المالکی اعلام کرد استرالیا تلاش کرد از بار منفی تصمیم خود که مخالف قوانین بینالمللی است، بکاهد.
در بیانیه وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی آمده است تصمیم استرالیا در درآمیختن و گره زدن مسائل به یکدیگر، این گونه القا می کند که این کشور به قوانین و مقررات بینالمللی پایبند است اما در واقع، تصمیم آن در به رسمیت شناختن قدس غربی بهعنوان پایتخت اسرائیل، بهطور کامل مغایر با فرایند صلح متکی بر قوانین بینالمللی است. این قوانین تصریح کرده است که قدس شرقی خاک فلسطین اشغالی است و هرگونه به رسمیت شناختن قدس غربی بهعنوان پایتخت اسرائیل، باید همزمان با به رسمیت شناختن قدس شرقی بهعنوان پایتخت فلسطین باشد.
وی افزود: تصمیم استرالیا در به رسمیت شناختن قدس غربی بهعنوان پایتخت اسرائیل، با مفاهیم پیش روی اسرائیلیها درباره اینکه قدس شرقی و غربی تحت تسلط اسرائیل است، همخوان و همگام و همراه است، حال آنکه فلسطینیها بهطور کامل با چنین گزارهای مخالف هستند؛ زیرا به صراحت قدس شرقی را بهعنوان پایتخت فلسطین نپذیرفته است بلکه از آرمان های فلسطین سخن به میان
آورده است و مفهوم آرمان در قوانین بینالمللی نیز مبتنی بر بعد قانونی آن و الزام آور نیست، در حالی که اسرائیل در طرح خود که بهطور کامل با طرح آمریکا هماهنگ است، فراتر رفته است و قصد دارد منطقهای را در قدس شرقی و نه خود قدس شرقی را، بهعنوان پایتخت برای فلسطینیها در نظر بگیرد.
وی افزود: موضع استرالیا درباره سخن گفتن از «راهحل تشکیل دو کشور» و نپرداختن به مرزهای آنها، در واقع، فریبکاری و تلاش برای بهبودبخشیدن به چهره خود است که از طریق سردرگم کردن مخاطب و ارائه این خوانش که موضع آن هماهنگ با قوانین بینالمللی است، صورت میگیرد. استرالیا از تصمیم خود درباره انتقال سفارتش به قدس غربی که آن را پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت عقبنشینی کرد، اما بهعلت هراس از واکنشها در کشورهای عربی و اسلامی به این تصمیم و نیز پس از شنیدن توصیه های برخی افراد فرجامنگر و دوراندیش و برخی وزارتخانه های کلیدی در دولت از اجرای آن پرهیز کرد.
المالکی تأکید کرد: وزارت امور خارجه فلسطین از موضع بسیار خوب کشور دولت اندونزی قدردانی میکند که استرالیا را برای تعدیل موضع خود درباره قدس تحت فشار فزاینده قرار داد. این وزارتخانه بهشدت با این تصمیم استرالیا که مغایر با قوانین و قطعنامههای بینالمللی بهویژه قطعنامه شماره 478 شورای امنیت سازمان ملل صادرشده در سال 1980 است، مخالفت میکند و در واکنش به این تصمیم آن، به دنبال اتخاذ گام های ضروری و موضعگیری طی ساعتهای آینده پس از هماهنگی و همراهی با اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی است.
موریسون نخست وزیر استرالیا امروز (شنبه) در موضعی مغایر با مواضع بیست سال آن در خاورمیانه اعلام کرد که کشورش قدس غربی را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت می شناسد، اما بهسرعت سفارت خود را به آن منتقل نخواهد کرد.
نبيل شعث: اقدام استراليا فاقد توازن است
شعث گفت: "چرا استرالیا باید به واقع از تصمیم آقای ترامپ در سازمان ملل متحد دنباله روی کند؟ استرالیا همواره یک کشور مهم برای ما بوده است. یک کشور دوست و یک کشور متوازن بوده است. من درک می کنم این توازن اکنون دیگر وجود ندارد و زمانی ایجاد خواهد شد که استرالیا رسما حق فلسطینیان را برای داشتن یک کشور فلسطینی برای خودشان با پایتختی شرق قدس به رسمیت بشناسد. این اقدام می تواند سبب ایجاد نوعی توازن شود اما زمانی که نخست وزیر استرالیا می خواهد قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل اعلام کند باید بداند که این تغییرات کافی نیستند. اگر او می خواهد به چنین موضوع به شدت حساسی بپردازد، باید کاملا شفاف عمل کند و باید بگوید که دو پایتخت در قدس وجود دارد: یک پایتخت برای اسرائیل در غرب قدس و یک پایتخت برای کشور فلسطینی در شرق قدس. چیزی غیر از این فاقد هر گونه توازن است."
به گزارش شبکه تلویزیونی سی سی تی وی، مجری این شبکه ابتدا گفت: بیل شورتن، رهبر حزب مخالف دولت استرالیا، حرکت دولت این کشور را مبنی بر به رسمیت شناختن غرب قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، اقدامی «مخاطره آمیز و احمقانه» خواند.
شورتن در این خصوص گفت: «بیم من از این است که آقای (اسکات) موریسون (نخست وزیر استرالیا) فقط یک عقبگرد سیاسی نکرده باشد، بلکه من از آن بیم دارم که وی باعث شده است استرالیا در صحنه جهانی "احمق" به نظر برسد. درگیری در خاورمیانه (میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی) موضوعی پیچیده است. مردم (دولت ها) دهه ها است تلاش می کنند آن را حل و فصل کنند و این در حالی است که هر دو طرف بر عقاید خود با قدرت، پافشاری می کنند. عجله کردن و صدور اعلامیه ای شتابزده درباره سیاست خارجی مربوط به خاورمیانه (غرب آسیا) صرفاً برای پیروزی در یک انتخابات سیاسیِ محلی در منطقه وِنت وُرت (که شمار زیادی از رأی دهندگان آن از یهودیان استرالیایی هستند)، به نظر من "مخاطره آمیز و احمقانه" بود. آنچه مرا نگران می کند این است که آقای موریسون منافع سیاسی خود را بر منافع ملی ما (در استرالیا) ترجیح داده است.»