شناسهٔ خبر: 29886737 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

تجمع اعتراضی مقابل سفارت گرجستان در تهران

بیش از 10 نفر از شهروندان ایرانی که در روزهای اخیر از ورود آنها به گرجستان ممانعت به عمل آمده و دیپورت شده‌اند، ظهر امروز (دوشنبه) مقابل سفارت گرجستان در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، بیش از 10 نفر از شهروندان ایرانی که در روزهای اخیر از ورود آنها به گرجستان ممانعت به عمل آمده و دیپورت شده‌اند، ظهر امروز (دوشنبه) به مدت چهار ساعت مقابل سفارت گرجستان در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

سفیر گرجستان در تهران هم بعد از مدتی با حضور در جمع معترضان قول داد که پیگیر اعتراضشان باشد.

روند دیپورت شهروندان ایرانی از گرجستان در طی یک ماه اخیر شدت گرفته و از ورود بسیاری از شهروندان ایرانی که اقامت موقت در تفلیس داشته و اقدام به خرید ملک و ثبت شرکت و... کرده‌اند، ممانعت به عمل آمده و هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای هم برای ممانعت از ورود آنها بیان نشده است.

گرجستان از جمله کشورهایی است که ایرانیان برای سفر به این کشور نیازی به اخذ روادید (ویزا) ندارند و می‌توانند بدون داشتن ویزا به مدت 45 روز در این کشور اقامت داشته باشند و ورود مجدد به این کشور بعد از 45 روز براساس توافق فیمابین دو کشور هیچگونه محدودیتی ندارد. اگر شخصی کارت اقامت گرجستان را نداشته باشد و بخواهد اقامتش را تمدید کند، با خروج از این کشور و ورود مجدد به آن می‌تواند برای 45 روز دیگر در گرجستان بماند و تمدید این مدت برای بارهای متوالی نیز امکان‌پذیر است؛ منوط به اینکه شخص موردنظر ولو برای یک ساعت هم باید خاک گرجستان را ترک و دوباره وارد شود.البته مدتی است که به بهانه‌های مختلف از ورود مجدد این افراد به خاک گرجستان جلوگیری به عمل می‌آید و به نوعی ریجکت می‌شوند.

متأسفانه بسیاری از اوقات مأموران مرزی افراد ریجکت‌ شده را جهت پیگیری و حتی دریافت روادید (تجاری) به سمت سفارت آن کشور در ایران هدایت می‌کنند، در حالی که سفارت آن کشور به هیچ‌ وجه پاسخگوی افراد ریجکت شده نیست.

ایرانیانی که اقدام به دریافت اقامت کوتاه‌مدت در گرجستان کرده‌اند و حتی برخی از آنها در بین دیپورتی‌ها هم هستند، بر طبق قوانین داخلی گرجستان در این کشور شرکت و کسب و کاری راه انداخته‌اند، یا مشغول تحصیل هستند و یا اقدام به خرید ملک کرده‌اند. حتی در بین افراد دیپورت شده، دانشجویانی هم هستند که اخیرا در دانشگاه‌های پولی این کشور مشغول به تحصیل شده‌اند. برخی از هموطنان ایرانی نیز فرزندان‌شان را در مدارس گرجی ثبت نام کرده‌اند و از ورود تعدادی از پدران و مادران این فرزندان نیز ممانعت به عمل آمده است.

از زمان شروع روند ریجکت و دیپورت، ایران نسبت به این رویه مکرراً اعتراض و اعلام کرده است که موضوع ‌دیپورت تعدادی از اتباع ایرانی از مبادی ورودی گرجستان را از طرق دیپلماتیک پیگیری می‌کند.

در همین راستا سفیر گرجستان نیز روز چهارشنبه 14 آذر ماه در وزارت خارجه ایران حضور یافت و مدیرکل کنسولی وزارت خارجه نسبت به این روند اعتراض کرد. سفیر گرجستان نیز در این دیدار با ارائه توضیحاتی، ضمن تاسف از برخی برخوردهای صورت گرفته، بر اهمیت روابط بین دو کشور و احترام دولت و ملت گرجستان برای مردم ایران تاکید کرد و اظهار داشت: نگرانی‌های بیان شده را پیگیری خواهد کرد.

از سوی دیگر در پی برخورد خشونت‌آمیز پلیس فرودگاه تفلیس با یک زن 35 ساله ایرانی که قصد ورود به گرجستان را داشت (اینجا بخوانید)، معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در نامه‌ای از وزارت امور خارجه خواست تا موضوع برخوردهای پلیس فرودگاه تفلیس را مورد بررسی قرار داده و واکنش مناسب با موضوع را نشان دهد.

انتهای پیام/

نظر شما