شناسهٔ خبر: 29779991 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

روحانی:

راه ایستادگی در برابر فشار اقتصادی بدخواهان، تکیه بر خداوند است

رئیس‌جمهور گفت: امروز که روز فشار اقتصادی دنیا و آمریکایی‌ها و صهیونیست ها علیه ماست، باید با تکیه بر خداوند در مقابل آنها بایستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در بیست و هفتمین اجلاس سراسری نماز که در سمنان برگزار می‌شود، گفت: بهترین عمل یک مسلمان، آن عطر نماز است و شاید بشود همه دین را در دو کلمه پرستش و نیایش خلاصه کرد.

وی افزود: نیایش صورت زیبایی آن پرستش است، نماز یک عبادت صرف یا یک فرع دین مثل سایر فروع دین نیست، نماز همه چهره اسلام است، صورت اسلام نماز است «لکل شی ء وجه و وجه دینکم الصلاة»، جوهر دین ایمان به خدا و اعتقاد به حق است، عمل به دستورات الهی است؛ اما پرچم دین نماز است. همان‌طور که هر کشور را با پرچم می‌شناسید، دین بدون نماز قابل شناخته‌شدن نیست. نماز همان اصل عبودیت در کنار توحید است، عبودیت بدون توحید معنا ندارد و توحید بی‌عبودیت ما را به سرمنزل مقصود نمی‌رساند.

رئیس‌جمهور افزود: آن کودک که سخن می‌گوید و حقانیت خود و طهارت مادر را به جهانیان اعلام می‌کند، او می‌گوید به من امر به نماز شده است، پس مسئله نماز، مسئله اسلام نیست، مسئله دین است حقیقت و واقعیت دین اتصال به خداوند است، و چهره درخشان دین نماز است. وقتی ابراهیم هاجر را رها می‌کند و کودکش اسماعیل را در بیابان بی آب علف و خشک رها می‌کند، آنجا باز هم از نماز یاد می‌کند، نماز برای این نیست که نعوذباالله ما سر خداوند یا سر اسلام و دین بخواهیم منتی بگذاریم، حیات ما و سکون ما و آرامش ما در کنار نماز به وجود می‌آید. امیرالمؤمنین(ع) وقتی با مشکلی مواجه می‌شدند می‌ایستاد و دو رکعت نماز می‌خواند و این آیه را و استعینوا بالصبر و الصلاة.

روحانی تصریح کرد: نماز افتخار بشریت و انسان است. ما نیاز به نماز داریم و این فخر ما است که به ما اجازه داده با او حرف بزنیم و با او صحبت کنیم و از خدای رحمان و رحیم یاد کنیم.  حداقل ما در روز 17 رکعت نماز و حداقل 10 بار می‌گویم بسم‌الله الرحمن الرحیم. نماز وسیله هدایت ما است و راه را به ما نشان می‌دهد که این دینی را که همه مسلمانان در طول 24 ساعت باید خدا را با رحمتش و رحمانیتش یاد کنند، از این دین خشونت، بداخلاقی در نمی‌آید.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: اگر اخلاق ما با نماز نمی‌خواند، جای مشکل داریم باید آن مشکل را حل کنیم، إِنَّ الْإِنْسانَ خُلِقَ هَلُوعاً- إِذا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعاً- وَ إِذا مَسَّهُ الْخَیْرُ مَنُوعاً- إِلَّا الْمُصَلِّینَ- الَّذِینَ هُمْ عَلى‏ صَلاتِهِمْ دائِمُونَ- وَ الَّذِینَ فِی أَمْوالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ- لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ-وَ الَّذِینَ یُصَدِّقُونَ بِیَوْمِ الدِّینِ وَ الَّذِینَ هُمْ مِنْ عَذابِ رَبِّهِمْ مُشْفِقُونَ. اولین نکته‌ای که قرآن برای آرامش ما بیان می‌کند که در مشکلات جزع و فزع نکنیم، در راحتی‌ها و در دستاوردها حرص ما را نگیرد. کی می‌تواند یک ملت بزرگ را در برابر ابرقدرت‌ها حفظ کند، جزء نماز و تکیه به رحمت خداوند؟  نماز مظهر دین و قدرت ما است، در سطح دنیا آن ظهور و بروز دین کجاست؟ دو چیز بیشتر نیست. یکی حجاب و یکی نماز.

روحانی افزود: امروز که روز فشار اقتصادی دنیا و آمریکایی‌ها و صهیونیست ها علیه ماست، باید با تکیه بر خداوند در مقابل آنها بایستیم. در پیروزی انقلاب افراد زیادی نقش داشتند اما کسانی که پای انقلاب ماندند، همان‌هایی بودند که اهل نماز و عبادت بودند و اتکاشان به خداوند بود.

وی با بیان اینکه نماز باید از خانه و خانواده شروع شود، تصریح کرد: امروز در این شرایط بیش از هر زمان نیاز به استعانت از خداوند داریم، نماز نباید ابزاری برای درجه، گزینش و پست شود، من ناراحتم از اینکه در گزینش‌ها سئوالاتی از جوانان می‌پرسند که متأسفانه آن‌ها را به دورویی تشویق می‌کنند.

رئیس‌جمهور با انتقاد از شیوه معرفی نماز در جامعه گفت: ما دین را به شکل دیگری معرفی می‌کنیم، اشکال از ما و بنده است که دین را به صورت واقعی معرفی نمی‌کنیم، نماز به عنوان وظیفه، فخر، عظمت انسان، نیایش و استعانت برای خداوند است. ما به نماز و مساجد و اجتماعاتمان افتخار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه، اگر می‌خواهیم نماز را ترویج کنیم، باید از خانه و خانواده شروع کنیم و بعد به سراغ مدرسه برویم، افزود: البته آموزش و پرورش بزرگترین وظیفه را در این زمینه بردوش دارد، باید همه هزینه‌ها و بودجه‌ها را به دبستان داد، در دبستان است که شاکله و شخصیت‌ها ساخته می شود.

روحانی یادآور شد: در دانشگاه کسانی که وارد می‌شوند همه آن‌ها که مذهبی هستند، شاکله آن‌ها از قبل و در مدرسه و خانواده ساخته شده است، دانشگاه تحول اساسی در آن‌ها نمی‌گذارد.

وی در پایان گفت: باید برای معنویت، دنیا و قدرت روحی و توانمان و ایستادگی در برابر مشکلات زندگی در برابر هجمه‌ها و فشارها، پناهمان نماز باشد، عمود دین نماز است، همه اعمال ما جسم است و نماز روح آن است و این روح است که می‌تواند ما را به همه جا برساند.

انتهای پیام/4090/