شناسهٔ خبر: 29736914 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

پیکر مرحوم ابوالفضل زرویی تشییع شد/ گریه بر لبخند...

گروه ادب ــ پیکر مرحوم ابوالفضل زرویی صبح امروز، 12 آذرماه، با حضور اهالی فرهنگ و ادب از مقابل حوزه هنری به سوی بهشت زهرا(س) تشییع شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا؛ در مراسم «گریه بر لبخند» که با اجرای شهرام شکیبا از شاعران کشورمان برگزار شد چهره‌های فرهنگی ـ هنری از جمله غلامعلی حدادعادل، محسن مؤمنی شریف، ناصر فیض، سعید بیابانکی، مجدالدین معلمی، میلاد عرفان‌پور، عباس محمدی، محمد حمزه‌زاده، حسین رفیعی، عبدالحمید قره‌داغی، محمود حبیبی، محمدجواد حق‌شناس، رضا داد، علی موسوی گرمارودی و علی داوودی حضور داشتند.

پیکر مرحوم ابوالفضل زرویی تشییع شد/ گریه بر لبخند...
شهرام شکیبا با بیان اینکه هیچ‌ وقت گمان نمی‌کردم در چنین مراسمی صحبت کنم، گفت: زرویی نه از حوزه هنری مهر برید و نه حوزه به او بی‌مهری کرد؛ تا آخرین روز در حوزه هنری کار می‌کرد و جلسات منظمی داشت.
وی تأکید کرد: چه کردند برخی دوستان و ما چه کردیم بماند، اما تذکری است تا قدر یکدیگر بدانیم، خط کشی‌ها را کنار بگذاریم؛ چرا که آنچه می‌ماند ادبیات است. زرویی ادیب بود و درک عمیقی از ادبیات داشت.
موسوی‌ گرمارودی: زرویی در نقیضه‌گویی بی‌نظیر بود
همچنین علی موسوی گرمارودی با بیان اینکه زرویی در نقیضه‌گویی بی‌نظیر بود، شعری را که سال ٨٦ برای درگذشت برادرش سروده بود برای زرویی نیز خواند و او را برادر دیگر خود برشمرد.
پس از آن، ساعد باقری در این مراسم گفت: دیروز به دوستم سهیل محمودی گفتم ما با داغ قیصر و سید فروریختیم، شکستیم ناگهان و به یکباره، اما داغ ابوالفضل از جنسی است که هرچه بگذرد تازه عمق خود را نشان می‌دهد.
وی با بیان اینکه بیشترین چیزی که از او در ذهنم می‌درخشد اصالت اوست، افزود: گوهر شریف کمیاب زمانه ما در دنیای اداها یک گوهر تابناک از شرافت و اصالت به علاوه ریشه‌دار بودن است که در هر اثر مرحوم زرویی پدیدار بود. ریشه‌ای که از متون کهن فارسی می‌گرفت برای هر کسی که با شعر و نثر اندک انسی داشت آشکار بود که او بر ریشه‌ها استوار است.
حدادعادل: اعتقاد دینی زرویی بر فراز همه توانایی‌هایش
غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، هم در این مراسم گفت: در جامعه دینی و در دوران جمهوری اسلامی طنزپردازی کار سختی است، نه به دلیل خط قرمزها و محدودیت‌های سیاسی، بلکه به دلیل خط قرمزهای اخلاقی و ارزشی و در این برهه «گل‌آقا» گل کرد. خصوصیتی که بر فراز همه توانایی‌های ابوالفضل زرویی می‌درخشد اعتقاد دینی اوست که اگر هیچ شعر جدی از او به جای نمانده بود، با قصیده‌ای که برای حضرت عباس(ع) سرود می‌توانستیم از این قصیده به توانایی او در شعر کهن پی ببریم و اعتقاد قلبی او را به خدا، نبوت، اهل بیت(ع) و کربلا باور کنیم.
وی در پایان با خطاب به مرحوم کیومرث صابری گفت: گل‌آقای عزیز، کیومرث صابری عزیز، یار دوست داشتنی تو که کنار تو قدم می‌زد، امروز به تو می‌پیوندد؛ ما در فقدان تو و او داغداریم.
شهرام شکیبا، در بخش دیگری از این مراسم از ثبت خیابانی که منزل ایشان در آن واقع شده است، به نام این شاعر و طنزپرداز کشورمان خبر داد.
پیکر مرحوم ابوالفضل زرویی نصرآباد پس از تشییع از مقابل حوزه هنری در بهشت زهرا(س) در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد.
یادآور می‌شود ابوالفضل زرویی نصرآباد، شاعر، پژوهشگر و طنزپرداز ایرانی ۱۰ آذر بر اثر عارضه قلبی در احمدآباد مستوفی درگذشت.
ابوالفضل زرویی نصرآباد در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۴۸ در تهران به دنیا آمد. او شاعر، پژوهشگر و طنزپرداز ایرانی بود. در تابستان ۱۳۷۱ کیومرث صابری فومنی (گل‌آقا) در پاسخ به سؤال مصاحبه‌کننده روزنامه ابرار که پرسید: «چشم امیدتان در طنزنویسی امروز به کیست؟» گفت: «… قلمی که عبید و دهخدا در دست داشتند، الان بی‌صاحب نیست. طنز دارد جان می‌گیرد. یکی از مشهورترین طنزنویسان امروز ما ـ ملانصرالدین ـ (ابوالفضل زرویی نصرآباد) فقط ۲۳ سال دارد! چراغ‌ها دارند روشن می‌شوند. شهر چراغانی خواهد شد…»

گزارش تصویری مراسم تشییع را اینجا ببنید!
انتهای پیام

نظر شما