آریا صالحی: محمد مهدی برادران معاون برنامه ریزی شهرداری مشهد و رئیس هیات فوتبال خراسان رضوی در گفت و گو با خبرآنلاین اتز تحولات جدید در فدراسیون فوتبال سخن گفت. او که در مجمع 6 دی برای کفاشیان در مقام یک ناجی ظاهر شد و سبب شد تا کمیته بررسی منتقدان کفاشیان از اعتبار ساقط شود درباره تغییرات در فدراسیون فوتبال و مواضع اعضای مجمع می گوید:«تو همین هفته چندین نفر از روسای هیات ها با هم هم فکری داشتیم.اعضای به دلیل شخصیت حقوقی شان گاهی دور هم جمع می شوند و منافع جامعه فوتبال برای شان مهم است. بیش از هر چیزی کلیت فوتبال برای شان مهم است. فوتبال را باید همه ارکانش بررسی کنند. برای مجمع ، فوتبال فقط تیم ملی نیست ، باشگاه ها نیستند. همه کشور است ، فوتسال ، بانوان ، پایه ها مربیان ، داوران ، پیشکسوتان. ما تمام فوتبال همه را باید در کنار هم ببینیم. جنس کارهای مجمع جنس حسابرسی ، برنامه ریزی و بودجه است. فدراسیون هم در این کلیات باید پاسخگوی مجمع باشد. به همین دلیل ما به ریز مسئل ورود نمی کنیم. مثلا ورودمان به مباحث مالی مهم است چون نباید حساب های فدراسیون فوتبال مان مشروط باشد. باید این ابهام ها در مجمع بعدی حل شوند.»
او درباره تغییراتی که کفاشیان در کابینه اش انجام داده است می گوید:« در مدیریت اجرایی تغییرات حق مدیر است. او هر طور که دوست دارد می تواند این کارها را انجام بدهد. او باید خودش برای کابینه اش تصمیم بگیرد . مجمع و هیات رئیسه حق ندارند از این تغییرات سه خواهی کنند. نقش مجمع و هیات رئیسه ، بیشتر نظارت و اتخاذ تصمیمات راهبردی است نه دخالت در کار رئیس. متاسفانه این این یکی از مشکلات کشورماست که همه خودشان را همه چیز می دانند.اگر تمرین کنیم در امور اجرایی دخالت نکنیم خیلی از مشکلات حل می شود. »
او در این باره که می گویند تغییرات در فوتبال با نظر وزارت ورزش انجام شده می گوید:«اینکه وزارت ورزش اگر بخواهد رسما مداخله کند اساسا فیفا و ای اف سی را حساس می کند. افتخار ما این است که فوتبال تنها سازمان مردم نهادی است که وابستگی دولتی ندارد. اعضای مجمع همه اشتراک شان فوتبال دوستی است. ما مجموعه ای هستیم که سعی می کنیم خود فوتبال خودش را مدیریت کند و باید از وابستگی های دولتی دور شویم تا موفق باشیم . خود ما اگر مطلع شویم وزارت ورزش رسما دخالت می کند و فدراسیون تحت فشار است ، واکنش نشان می دهیم اما اگر این تغییرات برای بهبود و با نظر وزیر باشد ، می پذیریم اما برای زد و بند دولتی نمی پذیریم که کسی را به فوتبال تحمیل کنند.»
او در پاسخ به این سئوال که وزارت ورزش در ازای کمک به فوتبال اعتقاد دارد باید نقش پررنگ تری در فوتبال و مدیریتش داشته باشد هم گفت:« این پول واقعا برکتی برای ما نداشته است. الان اگر فوتبال مان کلا خصوصی شود نه تنها هزینه ندارد که درآمدهایش را هم در می آورد. الان فوتبال دنیا درآمدزاست. ما از فوتبال فقط هزینه کردن یاد گرفتیم و همین سهم خواهی ها لطمه وارد می کند. وزارت ورزش در مجمع دو رای مستقیم دارد ،من که معتقدم آن دو رای را هم به مردم واگذار کنند. حضور انها در مجمع باید جنبه نظارتی داشته باشند نه به عنوان مداخله گر. ما قوانینی داریم که باید حفظ شود. همه چیز باید طبق قوانین چک شود. خیلی خوب است که آنها حسابرس مالی بفرستند و نظارت داشته باشند. همه هم استقبال می کنند اما اگر بخواهد سهم خواهی کند با رویکرد یک فوتبال مردمی متفاوت است. الان مگر دولت در مجلس رای دارد؟ باید آنها هم به استقلال فوتبال به عنوان یک مجمع مردم نهاد احترام بگذارند. تا اینجایی که من می دانم فیفا حتی با حضور افراد نظامی و دولتی در فوتبال مان حساسیت دادند و بارها تذکر داده است.
او سپس با توجه به اهمیت فوتبال گفت:« دیپلماسی عمومی دنیا این روزها بر پایه فوتبال است. اگر می خواهیم با دنیا ارتباط بگیریم یکی از بهترین راه ها ،فوتبال است . نباید یک وجه دولتی از فوتبال مان را نمایش بدهیم. باید کاری کنیم که فوتبال مان را مردمی نشان دهیم. خیلی از جاهای دنیا روسای فوتبال از بعد رئیس جمهور و روسای قوا بالاترین جایگاه را در کشورهای شان دارند. این به دلیل عمومیت فوتبال است. رئیس فدراسیون فوتبال از خیلی از وزارتخانه ها مهم تر است. »
4141
∎
نظر شما